Galusky vs plášť

O športe...
yoplin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

a aj si sa pozrel ci nemas nieco v plasti? a ten postup je tiez nic moc.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A mas tam tu ochrannu "gumennu pasku" na vnutornej strane rafiku? Roadrunner by ti vedel rozpravat - cca 5 defektvo za dva tyzdne :-D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

yoplin napísal:a aj si sa pozrel ci nemas nieco v plasti? a ten postup je tiez nic moc.
a aký postup je lepší.. lebo je tam zdvojený raf a dosť ťažkosa to zakladá
t0m4s3 napísal:A mas tam tu ochrannu "gumennu pasku" na vnutornej strane rafiku? Roadrunner by ti vedel rozpravat - cca 5 defektvo za dva tyzdne :-D
jasné mám .. to len odvtedy sa mi je*e od kedy som prvý defekt dostal a od vtedy proste reťazová reakcia
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

ja osobne to robim takto (je jedno ci na horak, alebo cestak): jednu stranu plasta dam na raf, dam ventil do dierky, trosku nafuknem, aby sa mi lepsie zakladala dusa. zalozim dusu do plasta a zacnem obuvat druhu stranu plasta. obuvam plast rukou, ked uz mi nejde tak pouzijem montpaku. ked je plast obuty, ventil zatlacim do plasta, aby som sa vyhol tomu, ze budem mat dusu pricviknutu pod plastom. potom to nafukam na predpisany tlak, ktory ja napisany na plasti. zatocim koleso v ruke aby som videl ci mi nerobi vajco.

ale hlavne prejdi rukou plast, ci ti v nom neostal nejaky trn alebo nieco co ti moze znovu prepichnut dusu!
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

yoplin napísal:ja osobne to robim takto (je jedno ci na horak, alebo cestak): jednu stranu plasta dam na raf, dam ventil do dierky, trosku nafuknem, aby sa mi lepsie zakladala dusa. zalozim dusu do plasta a zacnem obuvat druhu stranu plasta. obuvam plast rukou, ked uz mi nejde tak pouzijem montpaku. ked je plast obuty, ventil zatlacim do plasta, aby som sa vyhol tomu, ze budem mat dusu pricviknutu pod plastom. potom to nafukam na predpisany tlak, ktory ja napisany na plasti. zatocim koleso v ruke aby som videl ci mi nerobi vajco.

ale hlavne prejdi rukou plast, ci ti v nom neostal nejaky trn alebo nieco co ti moze znovu prepichnut dusu!
ok idem na to .. to malé prifúknutie to je dobrý nápad.. to ma nenapadlo

.... no už je aj po tom .. trošku som sa zase zapotil.. a uvidíme čo to dá ked dôjdem domov
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

takže záhada sku**** defektov vyriešená.. už ma to fakt prestalo baviť tak som ho odniesol do obchodu kde som kupil bike nech mi vymenia oni.. prídem na druhý den.. a čo sa nedozviem bol tak sku**** drotik
mohol som ja vkuse duše meniť.. (celkom 8 defektov)
pulseman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pulseman »

Zdraviim chcem sa opytat nemam prehlad o predaji duse a plasta na
galusky

Mohli by ste mi niekto povedat orientacne aka cena sa pohybuje dakujem za odpoved :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

kolokram.sk
koloshop.cz
kupkolo.cz

hladaj, snor, zistuj :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

:) presne tak ako sme to robili my všetci
vaajda
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vaajda »

nazdarek....taaakze kupil som si ted cestak...mam na nom original galusky....kupil som si aj plast(necem galusky)....a ted pride ta lol otazka...aku dusu do neho??? teda samozrejme ak tam nejaka ide..:))) akoze sorry ale uz som vazne zmateny.....pojde mi ten plast aj na tento rafik(alexrims DA16)??? plast je to detonator 23mm... :oops: :oops: :oops: a potom na kolko fukat ten plast aj galusky.......
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

vaajda: A co mas za bicykel??? Inak na plasti mas jasne napisane, ze na kolko sa ma fukat a aj rozmer, takze ked prides do obchodu, tak predavac nebude mat problem ti poradit dusu. Ak dobre vidim na stranke Alexu, tak sirka rafika je 16.3mm... Plaste su vacsinou klasika - 700x23c (pripadne 20c).
vaajda
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vaajda »

hojko.....no bajk je to merida 901.....ok cize nebude treba menit ja rafik jo???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze nie, plaste 23mm by tam mali v pohode ist, ale radsej sa spytaj v obchode, najlepsie, ked prides s bikom.
simonbrunovsky
Novice
Novice

Re: Galusky vs plášť

Príspevok od používateľa simonbrunovsky »

ahojte, ak si kupim plastovky tak si musim kupit nejake ine kolesa, alebo to mozem dat na normalne kolesa, ktore mam teraz t.j. na ktorych mam dusu a plaste ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak sa bavime o cestnych kolesach, co sa zrejme bavime, tak ano, mozes to dat na normalne kolesa. Neviem, ci su aj dake ine ako tie normalne :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

treba jazdit na horskych, to clovek moze aj na kamene a sklenene crepiny a pohoda,
neviem co na tych cestakoch vidite.. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

gogo956: Kazdemu sa paci nieco ine a vnucovat niekomu nazor, aby jazdil na horskom, tak to je trochu divne. Tak ako mozes dostat na skle defekt na cestnom, tak ho mozes dostat aj na horskom alebo na aute, takze pisat, ze "pohoda", tak to rozhodne nie. BTW K- za nazor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko

myslel som to iba ako take podpichnutie :wink:
v kazdom pripade mam kamosa co ma cestaka a neustale place
ze mava furt defekt pritom pritom chodi iba po asfaltke zatial co ja som nemal defekt minimalne
5rokov a to jazdim po comkolvek sklo nevynimajuc.. ale samozrejme ze kazdy mame to svoje
a vsetko ma vyhody aj nevyhody.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zaujimavy styl podpichnutia a humoru.

Skus sa vsak zamysliet, aky je rozdiel medzi cestnym bicyklom a horskym, teda rozdiel v plastoch/galuskach. Do prilohy ti pridavam dva obrazky, jeden je plast z cestneho bicykla a druhe je z horskeho bicykla. Ak sa pozorne pozries, tak hned na prvy pohlad vidis, ze dezen na cestaku prakticky ani nie je, pretoze nie je potrebny, skor ide o zlozenie gumy z ktorej je plast vyrobeny. Za dazda ta aj tak nic nezachrani, smyka sa tak ci tak. Preto dezen nie je vacsi ako 1mm. Ak sa pozries na plast z horskeho bicykla, tak vidis, ze ten dezen ma s prehladom 1cm, ak nie v niektorych pripadoch aj viac, niekedy o nieco menej. Z toho uz logicky plynie, ze ked prejdes po malickych kuskoch skla, tak sa prakticky ani nedotknu hlavnej stavby plasta.

Ako pises, vsetko ma svoje vyhody a nevyhody, avsak v porovnavas neporovnatelne. Len tak informacne, co vlastnim cestny bicykel asi 5 rokov, tak som mal tolko defektov, ze by som ich spocital na jednej ruke. Ked som jazdil na horskom po lese, ceste atd..., tak by mi prsty jednej ruky nestacili na jednu sezonu.
Prílohy
_galuska-tufo-s33-special_1f95c8e229134961dc1cd1a3108b1228.jpg
_24961_1.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

no mne osobne uz principu sa zda nesympaticke a nudne, ze na cestaku mozes jazdit v podstate iba po asfaltke ale na horskom mozes ist kdekolvek. Dalsia vec je ze kvoli pneu mas cestak tvrdy ako kamen, je proste pre mna nepohodlny, nehovoriac o tom, ze ked len trochu naprsi tak by ma velmi zaujimalo
ako sa s tym da pri vecsich rychlostiach bezpecne brzdit..Ale hovorim ze plne chapem ze niekomu sa to zda lepsie. :) /mozno preto ze ma slabe nohy tak by horsky na vecsiu vzdialenost proste neuslapal, no jo/
Napísať odpoveď