Korytnacka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
blitzkrieg
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Korytnacka

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

ahojte mam par otazok ohladom tohoto plaza, dnes rano som sa bol prejste po zahradke a vedla chodnika bola korytnacka, asi uz nieco prezila, tak som jej napustil do vane vodu na potoku nachytal rybky dal som jej salatu, lenze neviem o aky druh to ide, ci moze byt vo vode alebo iba v pilinach, http://www.hermann-uwe.de/files/images/ ... review.jpg
prikladam obrazok asi ako vypada, zijem na zapadnom Slovensku pri Trnave takze som bol dost prekvapeni, ak mozete poradit ako sa o nu starat tak mi pls napiste, na internete som nic ohladom tohoto nenasiel
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

To si ju len tak nasiel na zahrade? Skus ju sfotit zhora, aby bolo vidno cely pancier.
Viem ze na uzemi Sk zije volne korytnacka bahenna ale toto sa na na nu velmi nepodoba. Skor na k. pismenkovu (ozdobnu), ktoru bezne kupit v obchode.

EDIT:
Korytnačka písmenková ozdobná - Trachemys scripta elegans
Výskyt u nás: Výskyt u nás: U nás je vysadená na mnohých lokalitách, ale všetky sú jej nepôvodné lokality, t.j. bola sem vysadená umelo človekom. Odhaduje sa, že jej populácia na Slovensku presahuje až 120 jedincov (Vráblová, 2005). Literatúra uvádza odhadom 17 až 50 lokalít na zemí Slovenska. Jej výskyt bol doteraz zaznamenaný v (okresoch) Piešťany, Bratislava, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Levice, Nové Zámky, Trenčín, Pezinok, Banská Štiavnica, Ilava, Banská Bystrica, Lučenec, Rimavská Sobota, Rožňava, Liptovský Mikuláš a na iných lokalitách.

Bude to asi ona. VIAC.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

pHysIQ napísal:To si ju len tak nasiel na zahrade? Skus ju sfotit zhora, aby bolo vidno cely pancier.
Viem ze na uzemi Sk zije volne korytnacka bahenna ale toto sa na na nu velmi nepodoba. Skor na k. pismenkovu (ozdobnu), ktoru bezne kupit v obchode.

EDIT:
Korytnačka písmenková ozdobná - Trachemys scripta elegans
Výskyt u nás: Výskyt u nás: U nás je vysadená na mnohých lokalitách, ale všetky sú jej nepôvodné lokality, t.j. bola sem vysadená umelo človekom. Odhaduje sa, že jej populácia na Slovensku presahuje až 120 jedincov (Vráblová, 2005). Literatúra uvádza odhadom 17 až 50 lokalít na zemí Slovenska. Jej výskyt bol doteraz zaznamenaný v (okresoch) Piešťany, Bratislava, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Levice, Nové Zámky, Trenčín, Pezinok, Banská Štiavnica, Ilava, Banská Bystrica, Lučenec, Rimavská Sobota, Rožňava, Liptovský Mikuláš a na iných lokalitách.

Bude to asi ona. VIAC.
je to ona ;) mam taku doma tak viem :)
co potrebujes vediet?
je to vodna korytnacka ale vydrzi aj na suchu len nie az tak dlho. Je hovedzie maso, ryby, vajicko salat, sem tam ovocie.... a vodu ma rada nie studenu ale tusim to je okolo 22 stupnov
Zajačik
Light Star
Light Star

Re: Korytnacka

Príspevok od používateľa Zajačik »

Jasné. To je vodná korytnačka to je vidieť hneď z obrázku. Podobnú má kamoš.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:To si ju len tak nasiel na zahrade? Skus ju sfotit zhora, aby bolo vidno cely pancier.

Bude to asi ona. VIAC.
jj len tak som ju nasiel behat po zahrade:) je to neuveritelne ale co uz,ta na tej fotke to je ona tak ist ovypada len pancier uz asi vela toho odskusal, mozno ju nejake male decko nechcel a pustil ju na ulic a prisla az k nam, fakt netusim, dnes som jej nachytal asi 4 hruzov vsetci este ziju asi drzi dietu, skusal som jej dat salat a nic, mozno ked sa prebere tak zacne jest
//to dair\\ ako casto jej davas jest ??
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja som mal pismenkovu, som jej daval na kocky 1 cmx1cm alebo ake sa podarili, pokrajanu pecienku surovu. A maso, salat nikdy nechcela ani tie raciky susene ci co to bolo. Ale ta moja bola absolutne agresivna, asi z toho masa, ja neviem, potom su dal kolegovi z roboty, ktorý ich ma viac a aj vacsie akvaria. Ale bola pekna, pancier mal 20 cm a volal som ju Motorhead ako ta kapela :D
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Ja som mal pismenkovu, som jej daval na kocky 1 cmx1cm alebo ake sa podarili, pokrajanu pecienku surovu. A maso, salat nikdy nechcela ani tie raciky susene ci co to bolo. Ale ta moja bola absolutne agresivna, asi z toho masa, ja neviem, potom su dal kolegovi z roboty, ktorý ich ma viac a aj vacsie akvaria. Ale bola pekna, pancier mal 20 cm a volal som ju Motorhead ako ta kapela :D
:D no ja jej maso nebudem davat ked chce nech si chyti rybku alebo nech zabije tie macky co okolo nej behaju, diky chalani za rady, to co som potreboval som sa dozvedel :)
//myslene macky tak ze tu korytnacku mam vo vani na dvore :) lebo v nutri nemam tak velke akvarko
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

compleX napísal:suchozemskeho hlodavca
:roll:
huste.
inak to je u nas bezne ze sa pustaju korytnacky na rybniky co mame pri meste. nie je ziadny problem tam stretnut na chodniku nejake aj na vodnej hladine sa vyhrievaju. ziju si tam uplne slobodne kedze ten rybnik je dostatocvne hlboky na prezimovanie.
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

compleX napísal:vodneho mozno suchozemskeho hlodavca l
:lol: Od kedy je korytnacka hlodavec ??? Podla mna aj vsetkych ostatnych je to obojzivelnik :D
peeto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peeto »

Korytnacky nie su hlodavce ani obojzivelniky, ale plazy...

mimochodom ak mas trachemys scripta elegans, jej chov je na slovensku zakazany a hrozi ti pokuta od 2 do 300 tisic SK . Kedysi to bola najpredavanejsia korytnacka ale potom co ju ludia zacali vypustat do prirody ju zakazali pretoze v nasej prirode pacha velke skody ( zere vsetko co jej pride do cesty :) ). ja mam take dve doma. Ale moze byt super chovat ju na zahrade, v nejakom malom rybniku s vybehom. Na www.korytnacky.sk mas nejake info o nich.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Vlado6230 napísal::lol: Od kedy je korytnacka hlodavec ??? Podla mna aj vsetkych ostatnych je to obojzivelnik :D
:D ja som to napisal zo srandy :)
// trachemys scripta elegans to je ta korytnacka pismenkova ?
// http://www.korytnacky.sk/sk/Foto/Arien/ ... 004-1.alej toto je ta korytnacka co mam doma co som nasiel ak je zakazana tak kam ju mam dat ?? hadam nie zabit na take veci som totiz to haklivy :)
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

to je obycajna korytnacka asi pismenkova ktoru kupis v obchode za cca 200sk, zerie to krmivo pre koritnacky (vyzera to ako take male cudne vysusene chrobaciky), alebo aj krmivo pre rybky (ak su to tie akoby papieriky). mal som taku ale asi pred piatimi rokmi... potom jej zacal maknut pancier a zdochla... :cry: no co uz...
peeto
Novice
Novice

Ano, to je ta korytnacka pismenkova - trachemys scripta elegans, ta co je aj na obrazku. Ja si ju na tvojom mieste necham, nemusis sa bat ze k tebe pride policia :) pokial nebudes mat farmu kde budes odchovavat mlade korytnacky a potom ich predavat. Ona prezije aj volne v prirode, takze ak ju nebudes chciet, tak ju posli tam skadial prisla :) a v ziadnom pripade ju nezabijaj, ja som na to tiez haklivy.

Ked je taka velka tak ju s tymi krmivami pre korytnacky nenakrmis, a uz vobec nie s tymi papierikmi pre rybky..ja im hadzem filety, taku 20 cm filetu z tresky zje jedna za par minut, ked je hladna :) ( a su hladne vzdy)
pezzovi zdochla korytnacka pre nedostatok vapnika a vitaminov, na to si treba tiez dat pozor, davat im pestru stravu, a potrebuju tiez slnko, pre tvorbu vitaminu D3. A mimochodom uz tu korytnacku nikde nekupi, predavaju sa ine druhy, ale tento nie.
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

slnkom to nemohlo byt, nechaval som ju aj dlho von... no nic....
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

je to vodna korytnacka mal som taku , zere take susene raciky ktore dostat v akvarisktike
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Pezzo napísal:to je obycajna korytnacka asi pismenkova ktoru kupis v obchode za cca 200sk, zerie to krmivo pre koritnacky (vyzera to ako take male cudne vysusene chrobaciky), alebo aj krmivo pre rybky (ak su to tie akoby papieriky). mal som taku ale asi pred piatimi rokmi... potom jej zacal maknut pancier a zdochla... :cry: no co uz...
este ze si zachranil situaciu lebo to fakt malo ludi pred tebou napisalo. :lol: :D
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som jej nachytal 4 taketo rybky http://www.sopsr.sk/cinnost/proj_blatniak/foto-15.jpg chcel som malych jalcov a nakoniec som skoncil vo vode a s kamaratom sme ich chytali do ruky, ak to nebude chceit zrat tak jej skusim dat maso, ako dlho zije taka korytnacka ?? lebo viem ze sused mal korytnack a dost casto som ju nasiel za nasim plotom tiez zila vo vode ale hlavny znak bol ten ze mala taky vyssi pancier ako ta "moja", ked som sa tak zamyslel tak vo volnej prirode si hlada aku potravu ?? pocul som ze kapustne listy, jablko atd nezere, no a vo volnej prirode pochybujem ze najde nakrajane kusky masa :), dokaza zjest aj zabu ?? atd ?
//
zerie to krmivo pre koritnacky (vyzera to ako take male cudne vysusene chrobaciky), alebo aj krmivo pre rybky (ak su to tie akoby papieriky).
tie chrobaciky su aj vo volnej prirode, u nas na potoku sa daju nachytat ked sa vytiahne kus rias alebo nejakej vodnej zeliny tak sa tam tak tocia :)[/quote]
peeto
Novice
Novice

Hej, taku rybku by mala zozrat hned, nemal by byt problem..ak nebude chciet zrat , tak mozno iba teraz lebo je to pre nu nejaky sok byt zrazu takto v novom prostredi. Vo volnej prirode lovia ryby, hmyz, makkyse, mloky, zaby ( prave preto ju u nas zakazali - ochranari sa stazovali ze taketo vypustene korytnacky v niektorych lokalitach vyzrali vzacne mloky atd..) a aj rastlinnu stravu - pupavu, salat, nejake ovocie zeleninu.. a doziva sa dost rokov, tak okolo 70 ak ma dobre podmienky :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

peeto napísal:Hej, taku rybku by mala zozrat hned, nemal by byt problem..ak nebude chciet zrat , tak mozno iba teraz lebo je to pre nu nejaky sok byt zrazu takto v novom prostredi. Vo volnej prirode lovia ryby, hmyz, makkyse, mloky, zaby ( prave preto ju u nas zakazali - ochranari sa stazovali ze taketo vypustene korytnacky v niektorych lokalitach vyzrali vzacne mloky atd..) a aj rastlinnu stravu - pupavu, salat, nejake ovocie zeleninu.. a doziva sa dost rokov, tak okolo 70 ak ma dobre podmienky :)
noo, tak asi sa spamatala dost rychlo :), uz tam neni tolko ryb kolko som chytil :)
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

aj ja som mal taku,asi ju niekto vypustil lebo uz ju clovek musi niekde registrovat a su okolo toho opletacky. kludne jej daj malinke kusky salamy,maso v pohode je, a ja som jej daval zive muchy-je to sranda pozerat ako ju chyti a zozere. A granule im bars nechutia.

btw. Karma UP za zachranu korytnacky !
Napísať odpoveď