Verite na to,ze ak by ste zmenili jednu vec zmenite vsetko ?
Verite na to,ze ak by ste zmenili jednu vec zmenite vsetko ?
Tak po dlhom zvazovani ma napadlo zalozit tuto temu ... co ma vlastne k tomu prinutilo bolo ze pri jednom rozhovore s jednou skvelou osobkou
sme sa dostali az k tomu ako sme sa spoznali a ja som sa zacal zamyslat nad tym ci ak by som nieco urobil inak zmenilo by sa vsetko .... uvediem i priklad aby ste boli viac v obraze je to moja vlastna skusenost : Tak na hojka som sa dostal cez lamky zaregistroval som sa tu no skoro vobec som tu nechodil , ale potom sa objavilo jedno dievca nastali problemy a ja som potreboval pomoct a tak so sa obratil tu na vas
od tej doby navstevujem hojka pravidelne spoznal som tu vela super ludi a i osobku ktoru spominam vyssie ..... a vlastne co tym chcem povedat je ze ak by sa mi to dievca nezapacilo nikdy by som sem nezacal chodit a vsetko by bolo dnes ine .. a tak rozmyslam ci to tak malo byt ci je to osud , verite na osud ? alebo si svoju buducnost vytvarame sami a je to len zhoda okolnosti respektive nasich cinov ... podla mna sme si kazdi strojcami svojich osudov , ale kazdi nas krok sa skor ci neskor vo väcsej ci mensej miere odrazi v buducnosti .... tak cakam vase vyjadrenia 
kazdy je strojcom svojej buducnosti (alebo ak chces osudu) a podla mna kazda udalost zmeni buducnost
. napriklad predstavme si situaciu, ze nestihnes autobus a je v nom tvoj kamarat, ktoreho si ho dlho nevidel. ak autobus nestihnes nadavas a robis vec, ktoru si si naplanoval, ale dajme tomu ak by si sa porozpraval s tvojim kamaratom, pozval ta na druhy den na nejaku party, mohol by si sa spoznat s nejakym dievcatom. ta moze byt drogovo zavisla a zatiahne ta do drogovania tiez
ak by si tam nesiel, tak by si na druhy den siel na bicykel, rozbil si koleno a nadaval, preco si nesiel robit nieco ine 
zaujimave by bolo pouzit stroj casu a pred vstupom na tron by sme zlikvidovali mariu tereziu
to by bolo zaujimave vidiet, kto by panoval, ake reformy by vykonal a ci by sa netiahlo RU este dodnes 
zaujimave by bolo pouzit stroj casu a pred vstupom na tron by sme zlikvidovali mariu tereziu
-
Te-wei
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
no, ale zmien, alebo resp. rozhodnutí ktoré môžu zmeniť udalosti v blizkej či vzdialenej buducnosti robiš nespočetne veľa, povedal by som, že až tak veľa,že podla toho čo píšeš sa osud v každom okamihu mení a to až tak často, že myslím zaniká jeho podstata.SRneC napísal:ja som toho nazoru ze osudov je vela..zmenis jednu vec tak mas novy osud
Je samozrejme, ze jednou vecou sa da zmenit velka naslednost udalosti, ale zaroven neverim na osud. Ved len ked si spomeniem na chvile prezite za volantom, ked mna a celu rodinu zachranila iba predvidavost pri predbiehani, lebo hoci situacia vyzerala bezpecne, napadlo ma, ze co ak...a to ak sa stalo. Ak by som sa vtedy do toho pustil, tak som tu nemusel pisat. A takych okamihov je vela len pokial ide o prezitie, no a pri nadvazovani vztahov je toho este viac.
No vidim ze tema sa fajn rozbehla chytate sa to je dobre ...chvalim
... no presne o tom som chcel debatit .... a dost rozmyslam co by bolo ak by atd... no a proste ked uz nieco urobime povieme nemozme to zobrat spät aj keby sme chceli a niekedy rozmyslam ake by vsetko bolo keby som co i len jednu vec spravil inak ... normalne si tym lamem hlavu ... v podstate cely moj ci vas zivot by mohol byt uplne iny a nik nevie ake by to bolo ... preto rozmyslam ci to proste takto ma byt ,alebo to mohlo byt i ine ci lepsie alebo horsie ... ale na to odpovedat asi neni heh 
Ja som sa nad tym parkat zamyslel, ale uvedomil som si, ze tak vznika nekonecne vela moznosti a aj keby som vymyslel co by ako mohlo byt, tak sa mi to uz aj tak nepodari uskutocnit. Nikdy nic nebude idealne.slavo120 napísal:No vidim ze tema sa fajn rozbehla chytate sa to je dobre ...chvalim... no presne o tom som chcel debatit .... a dost rozmyslam co by bolo ak by atd... no a proste ked uz nieco urobime povieme nemozme to zobrat spät aj keby sme chceli a niekedy rozmyslam ake by vsetko bolo keby som co i len jednu vec spravil inak ... normalne si tym lamem hlavu ... v podstate cely moj ci vas zivot by mohol byt uplne iny a nik nevie ake by to bolo ... preto rozmyslam ci to proste takto ma byt ,alebo to mohlo byt i ine ci lepsie alebo horsie ... ale na to odpovedat asi neni heh
ja verim ze to co ma sa stane ale minule ma zaujala myslienka jedneho filozofa uz neviem presne akeho ale bolo to nejako tak ze ,, vsetko co urobime je spustacim mechanizmom dalsich udalosti,, viem ze si tieto 2 veci mozno odporuju ale predstavujem si to takto ze napriklad ze osud je ze ma napriklad zrazi auto ale napriklad ze ovplyvnis to ze napriklad ze ci pojdes byciklom peso na korculiach alebo akym sposobom ta zrazi auto ale v konecnom dosledku ta to auto zrazi
troska som sa doplietol neviem ci je to vhodny priklad ale asi tak
Toto má docela tenkú stenu s paralelnými svetmi.
-Tiež som sa mnoho krát zamýšlal, čo by bolo, keby sme sa nepresťahovali, čo všetko by som mal/nemal, vedel/nevedel, čo ak by som chodil na inú školu, či by som sa vôbec stretol s mojou terajšou priateľkou.
-To irituje úvahu o náhode. Napr. že aj ja aj moja priateľka sme chceli ísť na uplne ine školy, ale nechali sme sa takpovediac presvedčiť kamarátmi/rodinou atď.
- Možno keby slavo 120 nemal trable s jednou babou, nešiel by sem, nepreberal by toto s jednou osobkou, nevytvoril túto tému a ja by som si šiel naložiť za porciu segedynskeho gulášu.
-Je to zaujímave viesť takéto úvahy, niekedy sa dopracujete k takým banalitám, až nad tým rozum stojí. Každopadne, ak funguje toto, funguje potom aj tvrdenie, že všetko zlé je na niečo dobré.
BTW: poznáte reklamu na bonaqua-u? Možno skočíš do rieky, možno ťa unesie prúd.. ...a možno tak dáš životu nový rozmer.
-Tak ja si idem naložiť ten segedyn. Zatiaľ adios.
-Tiež som sa mnoho krát zamýšlal, čo by bolo, keby sme sa nepresťahovali, čo všetko by som mal/nemal, vedel/nevedel, čo ak by som chodil na inú školu, či by som sa vôbec stretol s mojou terajšou priateľkou.
-To irituje úvahu o náhode. Napr. že aj ja aj moja priateľka sme chceli ísť na uplne ine školy, ale nechali sme sa takpovediac presvedčiť kamarátmi/rodinou atď.
- Možno keby slavo 120 nemal trable s jednou babou, nešiel by sem, nepreberal by toto s jednou osobkou, nevytvoril túto tému a ja by som si šiel naložiť za porciu segedynskeho gulášu.
-Je to zaujímave viesť takéto úvahy, niekedy sa dopracujete k takým banalitám, až nad tým rozum stojí. Každopadne, ak funguje toto, funguje potom aj tvrdenie, že všetko zlé je na niečo dobré.
BTW: poznáte reklamu na bonaqua-u? Možno skočíš do rieky, možno ťa unesie prúd.. ...a možno tak dáš životu nový rozmer.
-Tak ja si idem naložiť ten segedyn. Zatiaľ adios.
-
mirak2
Hardcore addict
zajimave je ze prave som dopozeral Butterfly Effect a tam vlastne sa hlavna pointa tykala tohto...
keby som dnes nesiel na 1kbm (.sk) tak by som celkom urcite nemal za sebou obrovsku hodnoteu adrenalinu a nemal by som za sebou navstevu traumatologie a obrovsku bolest ked mi rany cistili kefkami...
tak jak zijem je dobre, jednu vec co by som xcel zmenit, tak by som zmenil ale bohvie ako by som zmenil chod udalosti...
keby som dnes nesiel na 1kbm (.sk) tak by som celkom urcite nemal za sebou obrovsku hodnoteu adrenalinu a nemal by som za sebou navstevu traumatologie a obrovsku bolest ked mi rany cistili kefkami...
tak jak zijem je dobre, jednu vec co by som xcel zmenit, tak by som zmenil ale bohvie ako by som zmenil chod udalosti...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ked zmenis seba, tak zmenis vsetko na okolo, avsak zmenit seba je ta najtazsia vec vobec. Toto nie je mudra veta nejakeho cinskeho majstra, toto je imo fakt. Jednoduchy priklad. Ak vsetko zlo ktore sa mi deje budem brat ako od [Boha, "osudu", trest za moje "byvale inkarnacie"] jednoducho povedane ho prijimem, naozaj, skutocne a uprimne, tak budem naozaj a skutocne stastny. Nie preto ze by som oklamal sam seba, ale preto ze som zmenil sam seba. Dalsi priklad by mohol byt s okuliarmi. Ak by som si dal okuliare s oranzovym filtrom, tak vidim cely svet oranzovo a pre mna naozaj a skutocne oranzovy je, ved farba je tvorena len svetlom a to ze to ja prefiltrujem je to najpodstatnejsie.
-
Sagittarius
Guru
napriklad: bol jeden zimny vecer. v zime som casto chory (slaby jedinec
). keby som bol byval (krasna to slovencina nasa) den pred tym vecerom napriklad niekde neviem kde a prechladol by som, nespoznal by som sa s babou s ktorou chodim uz vyse 1,5 roka. takze kazdy detail ovplyvni toho velmi vela. aspon podla mna. tychto prikladov vie kazdy napisat hrozne vela, takze myslim, ze odpoved je jasna
ale aj tak k+ za temu
Ja si myslim,ze rozhodnutia v nasom zivote urcite ovplynuju nasu buducnost...Ale neverim v osud...Myslim,ze vsetko zalezi na clovekovi samotnom...Niekedy ak si uvedomim,ze boli rozhodnutia v mojom zivote(urcite aj budu),ked sa clovek musel rozhodnut v zlomku sekundy a zvolil tu"spravnu moznost",tak ma napada,ze"co ak by"...Ale inac to nejak nevnimam,teda nerozmyslam nad"co ak by"hoci teraz som sa zamyslel-a musim povedat,ze par veci by som spravil inac.Ale v konecnom dosledku som rad,ze je to ako to je
...Asi mam stastie 
\\
O tom bohu-ja sa povazujem za ateistu,ale myslim si,ze boh je urcite schopny urobit cloveka stastnym...Avsak mna neuspokoji oranzovy,alebo iny svet.(netvrdim,ze je to v tvojom pripade tak).Ja chcem poznat pravdu...Toto je pre mna podstatne
\\
Ja si zase myslim,ze zmenit seba samotneho nie je az take tazke,len to clovek musi uprimne chciet.Myslim si najtazsie je zmenit niekoho ineho-aj ked to uprimne clovek chce a mysli to dobre,je to velakrat nemozne...Asi prave preto,ze samotny clovek to uprimne nechce,hoci vela ludi tvrdi,ze sa naozaj chcu zmenit.Ale vela ludi uspokoji samotna myslienka,ze sa o to pokusaju...uplink napísal:ked zmenis seba, tak zmenis vsetko na okolo, avsak zmenit seba je ta najtazsia vec vobec. Toto nie je mudra veta nejakeho cinskeho majstra, toto je imo fakt. Jednoduchy priklad. Ak vsetko zlo ktore sa mi deje budem brat ako od [Boha, "osudu", trest za moje "byvale inkarnacie"] jednoducho povedane ho prijimem, naozaj, skutocne a uprimne, tak budem naozaj a skutocne stastny. Nie preto ze by som oklamal sam seba, ale preto ze som zmenil sam seba. Dalsi priklad by mohol byt s okuliarmi. Ak by som si dal okuliare s oranzovym filtrom, tak vidim cely svet oranzovo a pre mna naozaj a skutocne oranzovy je, ved farba je tvorena len svetlom a to ze to ja prefiltrujem je to najpodstatnejsie.
O tom bohu-ja sa povazujem za ateistu,ale myslim si,ze boh je urcite schopny urobit cloveka stastnym...Avsak mna neuspokoji oranzovy,alebo iny svet.(netvrdim,ze je to v tvojom pripade tak).Ja chcem poznat pravdu...Toto je pre mna podstatne
správa
Táto otázka je veľmi filozofická a človeka núti sa zamýšľať nad nou
Ja si myslím, že každý človek ma svoj osud vopred daný /je to ako príbeh, ktorý je už dávno napísaný a ktorý sa nedá zvrátiť/
uvediem príklad: takže predstavte si, že idete po ceste a po chvíli ma cesta dve odbočky, ktoré vedu na to isté miesto /zamýšľate sa
/ zvolite si odbočku 1 alebo odbočku 2 /jedná môže byť dlhšia ako druhá /
Niektorí si zvolia odbočku 1 a niektorí zase odbočku 2
/ Teraz príde otázka, ktorou vysvetlím, že verím na osud /
Čo ak som si vybral odbočku 1 a v nej ma napríklad zrazil neopatrní vodič auta a ja som len tak tak vyviazol a v špitali sa nad tym zamýšľam a prídem nato, že ak by som išiel odbočkou 2 tak sa mi možno nič nestane. Avšak prídem nato, že niečo ma ovplyvnilo a viedlo k tomu aby som sa vybral tou odbočkou 1 a nie odbočkou 2.
Nehoda by mi v tomto prípade bola súdena, a možno by sa odohrala aj keby som si vybral odbočku 2, pretože ten šofer auta by si možno takisto vybral tu istú odbočku
Tymto príkladikom /dúfam, že tomu niekto porozumie a nebud ma brať ako cvoka/ vysloviť jedno memento:
Kdekoľvek sa človek nachádza tak tomu čo mu je súdene nemôže uniknuť
/či je to dobré alebo zlé/
Ja si myslím, že každý človek ma svoj osud vopred daný /je to ako príbeh, ktorý je už dávno napísaný a ktorý sa nedá zvrátiť/
uvediem príklad: takže predstavte si, že idete po ceste a po chvíli ma cesta dve odbočky, ktoré vedu na to isté miesto /zamýšľate sa
Niektorí si zvolia odbočku 1 a niektorí zase odbočku 2
Čo ak som si vybral odbočku 1 a v nej ma napríklad zrazil neopatrní vodič auta a ja som len tak tak vyviazol a v špitali sa nad tym zamýšľam a prídem nato, že ak by som išiel odbočkou 2 tak sa mi možno nič nestane. Avšak prídem nato, že niečo ma ovplyvnilo a viedlo k tomu aby som sa vybral tou odbočkou 1 a nie odbočkou 2.
Nehoda by mi v tomto prípade bola súdena, a možno by sa odohrala aj keby som si vybral odbočku 2, pretože ten šofer auta by si možno takisto vybral tu istú odbočku
Tymto príkladikom /dúfam, že tomu niekto porozumie a nebud ma brať ako cvoka/ vysloviť jedno memento:
Kdekoľvek sa človek nachádza tak tomu čo mu je súdene nemôže uniknuť
-
uNreal_saTch^
Professional