Endokrinologia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Endokrinologia

Príspevok od používateľa M@rt1n »

pls co sa tam robi viem ze je to nieco so zlazami boli ste tam neikto ako probieha vysetrenie?? pls
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

veda zaoberajúca sa hormónmi a ďalšími biologickými mediátormi v procesoch regulácie telesnej funkcii pričom sa zaoberá aj liečbou hormonálnych porúch.

V súvislosti s potápaním sa táto vedná disciplína zaoberá napr. cukrovkou (diabetes mellitus), zväčšenou štítnou žľazou (strumou), sčasti aj zvýšeným krvným tlakom, ako aj ďalšími ochoreniami, ktoré produkujú rôzne mediátory do krvného obehu.

Friedrich Henle v 1841 prvýkrát objavil duté žľazy, ktoré produkujú rôzne substancie do krvného obehu a nie do špecializovaných vývodov. V 1855 Claude Bernard zaviedol pojem vnútorná sekrécia a založil túto vednú disciplínu, ktorá sa stala základom nového poňatia slova "hormón". Prvý hormón, ktorý bol izolovaný bol sekretín.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

no kua zlozite ale co mi tam bude robit a nebude to bolet ze???
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

no mne pichla ihlu do ukazovaka a nakvapkala do takeho pristroja, ktory ukazal aku mam hladinu cukru v krvi. nastastie to bol len plany poplach a nic mi nezistili. potom odmeria tlak, vahu... moc a pozrie ti aj asi vies co :) , neboli to je to ako preventivna prehliadka
inak ku ktorej doktorke ides? nie nahodou mudr. ša....?
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

jj k tej a ako mi ho pozri nebude si ho obzerať :cry: že nie len tak a nemusím tam byť nahy ci hej :shock: :shock:

a ty si tam bol kvoli cukru ja tam ide preto lebo rychlo rastiem
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

budes v slipoch a tak nenapadne kukne :) . ja som tam bol koli cukru, lebo som pil sladke pred odberom a doktorka si myslela, ze mam cukrovku.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

fú to som si vydýchol a bere presne ked si objednyny ci tam cakas aj 60min potom
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

mna zobrala hned lebo tam nikto nebol. tak neviem kolko tam byva ludi, ale ked si onjednany mala by zobrat hned. potom napis ako bolo
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

co tam budu robit? zistia co si zac a potom ti do riti napichaju ihly... :D ja som tam chodil....
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mňa tiež obvodná poslala na endokrinológiu, vraj mám nízky cholesterol či čo. Najlepšie na tom je že u obvodnej som bol ešte pred prázdninami, a na tú endoblbosť som objednaný až v septembri. Vraj to "neponáhla". Hold slov. zdravotníctvo :new19:.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

z tvojho textu sudim, ze sa bojis lekarov :) preco by ti malo vadit ze si pred lekarom nahy? ved ta nikto okrem neho neuvidi. a veta "a nebude to boliet?" ma troska zaraza, ved si chlap, vzchop sa, davaj priklad inym :D sry nemohol som si pomoct
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ades ja sa tiez nehorazne bojim lekarov. to ked idem k lekarke na nieco co nepoznam, tak studeny pot a tak je bezna zalezitost. fakt ma z toho ide porazit. na tej endoblbosti som bol aj ja. ani neviem preco, ale mali podozrenie, ze mam pokazenu stitnu zlazu. tak sa setricka asi ucila ako davat injekciu. mal som na ruke giganticku modrinu alebo podliatinu a akurat som bol nastvaty ked som odchadzal. a aby toho nebolo malo tak este mi ani na nic neprisli. a este aby toho nebolo malo tak som mal zaniest daky papier obvodnej. taku obalku. neotvaral som ju. prisiel som k obvodnej a kukla dnu a tam nic. ma slo poraziiiiiiiiiiiiiiiit :evil:
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

ja mam alergiu, lenze pokym doktorka na to prisla tak som bol u endokrinologa, kardiologa, na spyrometrii, na sone obliciek, bol som na viacerych rontgenoch a ked mi nikde nic nepovedali sa ma este opytala ci nemam depresie a az potom ma poslala na alergologiu, kde som mal vsetky hodnoty zvysene. cize ja som si toho uzil dost a este ten strach, ale to potom preslo a uz sa ani moc nebojim, aj tak ma nic nebolelo co mi robili. ja som sa najviac bal odberu krvi, lebo som na tom nebol okolo 15 rokov a bol to sok ked mi povedala, ze mi ide spravit odber, ale bola to uplna pohoda a minule som si bol dat aj sam odobrat aby som vedel ake mam hodnoty :D
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

nj ja tam chodim.... zevraj to konkretne pri mne nieje prirodzene ze mam 188 cm.... a zevraj porastiem do 192 :lol:
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

ja na endokrinologiu chodim okolo 7 rokov pravidelne..mam nieco so stitnou zlazou a koli tomu berem v kuse 7 rokov tabletky..a budem ich brat cely zivot..a neboj nic hrozne to nieje :) ...mne furt beru krv a potom obycajne vysetrenie + meranie krku to milujem :D ...a presne byvam v Humennom a tu je len jedna endo doktorka.na kontrolu som chodila kazdy jeden rok s velmi nizkou davkou tabletok a furt mi znizovala..skoro som umrela,lebo SZ nestihala sama tvorit neake hormony...a az potom ma mama objednala do Lubochne..vrelo doporucam ludom co maju problemi s cukrovkou alebo stitnou....su tam fakt odbornici.. :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

bocian napísal:nj ja tam chodim.... zevraj to konkretne pri mne nieje prirodzene ze mam 188 cm.... a zevraj porastiem do 192 :lol:
Koľko máš rokov keď to nie je "prirodzené"? Ja mám 193...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja som tam chodieval na pravidelne kontroli ako maly koli nižsej produkcii testosteronu ... ale ako som bol starší tak sa to napravilo a som v pohode ...hrozilo ze by som dostaval hormonalne injekcie .... :wink:
ExCeL
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ExCeL »

Ahojte,
môj problém spočíva vtom že som nízky na svoj vek.Doktorka ma chcela poslať skôr endokrinológiu lebo sa jej môj vzrast nepozdával ku môjmu veku .Ja som odmietol lebo mojou veľkou slabosťou sú ihly a najmä branie krvi zo žily. Viem že keď tam prídem tam tak sa nevyhnem braniu krvi zo žili.Môžete mi povedať keď tam prídem čo môžem čakať? Mal niekto taký istý problém ako ja a už to absolvoval?
Ďakujem
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Bojite sa zbytocne, nespravia vam nic, maximalne zoberu krv alebo pichnu daco do kabla, sleduju vase miery, vahu...atd take bezne veci, neni sa coho bat.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

excel Ja chodim na endokrinologiu tpreto ze som mali na moj vek hned prve co ti urobia ked tam prides ti odoberu krv :D (tiez neznasam odber krvi) a potom ta odvazia, zmeraju tvoju vysku, potom ohmatavanie stitnej zlazy(krku)
Napísať odpoveď