Stále plnší a plnší disk

Všetko ohľadom Linuxu...
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stále plnší a plnší disk

Príspevok od používateľa Andik8 »

Pouzývam spravcu balikov Synaptic , vsimol som si ze ked raz nieco stiahnem cez neho a kompletne odoberem a znova to iste chcem nainstalovat tak on to uz nestahuje a ma niekde v nejakom docasnom priscunku urcite ulozene , nevedeli by ste mi poradit kde , lebo ja mazem a disk sa neuvolnuje ale pripadne este ake veci mozem v linuxe premazat bezpecne (/tmp?) , vdaka
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

apt-get clean - Erase old downloaded archive files

Keď si nainštaloval viacej programov a k tomu to siahlo aj závislosti a odisnštaluješ ten konkrétny program, to odinštaluje tie konkrétne progrmy a závislosti nie.
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

pripadne este ake veci mozem v linuxe premazat bezpecne (/tmp?)
/tmp by si mal mat umiestneny na tzv. "memory fs", t.j. nie na disku, ale vo virtualnej pamati, a tym padom by nemal vyzadovat ziadne mazanie. "Memory fs" je o.i. vyrazne rychlejsi, co velmi citit na odozvach mnohych aplikacii.

Okrem toho mazanim obsahu jedneho diskoveho oddielu neuvolnis miesto na inom diskovom oddieli. Instalacia balickov pravdepodobone pouziva /var. Vo vseobecnosti na zistenie miesta, kde puchne nejaky nador, je dobre pouzit prikaz "du -ks *" a potom rekurzivne zostupovat do podadresara, ktory ma suspektnu velkost.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Raz som niekde čítal, že sa dajú odstrániť zbytočné balíčky ale som si to nezapamätal, neviem kde to bolo. :(
Napísať odpoveď