Zakladna Doska a Procesor + problem s novu Graf. Kartou

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Brian
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Zakladna Doska a Procesor + problem s novu Graf. Kartou

Príspevok od používateľa Brian »

Moj PC ma aktualne takuto zostavu ( ale o 2 dni to už bude našťastie inak.. :P ):

Základovka: ASRock 775Dual-915GL
Grafická: Ati Radeon 7200 Series
Ram: DDR 512MB PC3200 400MHz
Procák: Intel Celeron D 2,80 GHz

Po letnej brigáde som si však dovolil menší Upgrade:

Základovka: ASRock 775Dual-915GL
Grafická: ATI Radeon 7200 Series 128MB ---> ATI Radeon X1950PRO 512MB DDR3
Ram: DDR 512MB PC3200 400MHz CL2,5 --> DDR 2x1GB PC3200 400MHz CL3
Procák: Intel Celeron D 2,80 GHz

A začínam znova šetrik... Hned ako budem mať peniaze, chcel by som kúpiť nový procák ( aby nebrzdil tu ATI X1950PRO :) ) ale do tejto zakladovky co mam nic poriadne nenapchám, takže by som chcel aj novú zakladovku. Prosím povedzte mi co si o tom myslíte a prípadne aký procák a akú základovku by ste mi odporučili.... Rozmíšľal som nad niecom ako Intel Core2Duo, ale zakladovku som zatial žiadnu vhodnú nenašiel... Dík za rady. :wink: 8)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

predpokladam ze aj graficka je na AGP, pamäte DDR, zakladnu dosku novu asi poriadne nekupis, kedze uz sa moc nepredavaju dosky ktore podporuju pamäte DDR 1 a AGP :? skus sa poobzerat po nejakych pouzitych doskach
Brian
Expert
Expert

masterdead napísal:predpokladam ze aj graficka je na AGP, pamäte DDR, zakladnu dosku novu asi poriadne nekupis, kedze uz sa moc nepredavaju dosky ktore podporuju pamäte DDR 1 a AGP :? skus sa poobzerat po nejakych pouzitych doskach
Jj potrebujem zakladovku na DDR ramky a slot AGP... Viem ze je to problem teraz zohnat... Ale su vobec take zakladovky co maju tieto sloty a podporuju Core2Duo alebo DualCore? :cry: :cry: :cry:
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

no tak myslim ze toto si s prepacenim poriadne posr*l...pretoze take dosky pochybujem ze su...to uz si mohol pockat a kupit vsetko naraz...aj grafa do PCI-e by ta vysla lacnejsie a urcite aj RAM-ky...takze jedine riesenie je asi iba vymenit toho kaleraba aspon za nejake Pentium 4
Brian
Expert
Expert

Pedro109 napísal:no tak myslim ze toto si s prepacenim poriadne posr*l...pretoze take dosky pochybujem ze su...to uz si mohol pockat a kupit vsetko naraz...aj grafa do PCI-e by ta vysla lacnejsie a urcite aj RAM-ky...takze jedine riesenie je asi iba vymenit toho kaleraba aspon za nejake Pentium 4
No na to som prisiel... A aj ja zacinam mať pocit že taká doska ani nie je... :wink: :( No co už... Tento procák co mám je strašný... čiže určite tam pojde aspon Intel Pentium 4 s HT Technology... A o 2 roky si aj tak budem kupovat notebook... Ak by ste ale nejakou nahodou natrafili na dosku co podporuje AGP, DDR a nejake procaky Dual-Core alebo Core2Duo dajte vediet. :evil: :x

BTW: Neviete ci henta doska podporuje aj procaky Intel Pentium 4 Extreme Edition alebo iba obyčajné? :idea:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Napriklad: ASRock 775Dual-VSTA ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... 5Dual-vsta )

1. LGA 775 for Intel® Core™ 2 Duo/ Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processors
2. VIA® PT880 Pro/Ultra Chipset

* Supports FSB1066/800/533MHz processor, EM64T CPU and H-T Technology
* Supports Dual Channel DDRII667 (DDRII x 2 DIMMs) and DDR400 (DDR x 2 DIMMs)
* Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed AGP/PCIE/ PCI Buses
* 1 x PCI Express Graphics slot
* 1 x AGP 8X slot
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Tak ta ASRock 775Dual-VSTA je asi tvoja jedina moznost, Ale inac nestoji vela. Co pozeram tak v e-shopoch ide okolo 2100 SK s dph a potom by som ti radil kupit velmi dobry procak E4400 alebo E4500
Brian
Expert
Expert

t0m4s3 Vdaka ti... Zachranil si mi krk... :) :) :) Už som si mislel že som to týmto upgradom podiadne doj*bkal.... Ok takže tato zakladovka je momentalje jedna z priorit... a ak potom budu financie možno bude aj E6850... :wink: 8) Dík.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Brian napísal:t0m4s3 Vdaka ti... Zachranil si mi krk... Už som si mislel že som to týmto upgradom podiadne doj*bkal.... Ok takže tato zakladovka je momentalje jedna z priorit... a ak potom budu financie možno bude aj E6850... Dík.
doska ma FSB max. 1066Mhz a CPU E6850 ma FSB 1333Mhz, cize do uvahy pripada ako najlepsie riesenie E6600 ak by si mal nato cash :wink:
CPU Support list: http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=775Dual-VSTA&s=
Brian
Expert
Expert

No yo maš pravdu.... To FSB som si nejak nevšimol... :oops: A aby bol na to cash je iba mojim zbožným prianím... no hádam bude.... :) 8)
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Brian napísal:No yo maš pravdu.... To FSB som si nejak nevšimol... :oops: A aby bol na to cash je iba mojim zbožným prianím... no hádam bude.... :) 8)
inac to tvoje cpu (Celeron 2800 Mhz) ma ta nova doska vo svojom support liste, cize ak si kupis dosku este mozes ficat na tvojom starom procaku
Brian
Expert
Expert

reno23 napísal:inac to tvoje cpu (Celeron 2800 Mhz) ma ta nova doska vo svojom support liste, cize ak si kupis dosku este mozes ficat na tvojom starom procaku
Njn toto som si všimol hned ako si postol ten zoznam podporovaných procákov... Ak nebudem mať dosť prachov tak by som to spravil tak ze najprv doska a potom procák, ked zas došetrím... Aj ked radsej by som to zobral oboje naraz už potom. :)
Brian
Expert
Expert

No takže chplaci mám nový problém...Prišla mi tá grafická karta ATI Radeon X1950PRO a ked som to zapojil do dosky tak mi nenabieha monitor... Stará grafika ide v pohode bez problemov... takže vyzerá to tak že ASRock 775Dual-915GL nepodporuje tuto graf kartu.... Je to síce problém ale skor by ma zaujilalo či tuto grafiku bude podporovať tá nová karta ASRock 775Dual-VSTA :?: :?: :?: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mas pozapajane vsetky kable, bo tam mas este externe napajanie, tak ci kvoli tomu to nie je.
Brian
Expert
Expert

pato83 napísal:Mas pozapajane vsetky kable, bo tam mas este externe napajanie, tak ci kvoli tomu to nie je.
No takto.... Spytam sa vas jednu zakladnu otazku... Môze zakladná doska nepodporovať Graf. kartu ked ma spravny slot? Pretože... dal som tam tu kartu, všetko som pozapajal tak ako sa malo. Spustil som pc, všetko sa rozbehlo, chladic na grafickej sa tocil.... Piplo to, ked som mal zapnute repraky tak som pocul ako nabehol windows ( tu zakladnu znelku ).... Iba monitor bol stale čierny ako keby bol vypnutý a vypisovalo "No video input".
Pomenil som kable od bedne k monitoru, skusal vsetky konektory ktore sa doli, som prehodit to napajanie iným kablom.. proste vsetko co sa len dalo a stale to iste... Problem by ale mohol spočivať ešte v jednej veci... mam maličku behnu ( iba tu na jednu disketovku a 2 mechaniky ) a tá karta je oproti mojej starej dost obrovská.... rozmýšľam ci sa to uchytenie graf karty nejak neopiera o plech za zakladovkou a tak brani jej poriadnemu zasunutiu ( aj ked je poriadne prišroubovana ). :? :(

//EDIT: No tak a teraz som z toho už absolutka lama... podla tohto članku:

Kód: Vybrať všetko

http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007020007
by som povedal ze problem by nemusel byť v zakladovej doske... Karta tam bola testovanana este starsej doske ako mam ja ( akurat na AMD ) a s procesorom 1,8 GHz, čiže moj intel 2,80 by problem nemal byť. Zdroj mam 350W co by malo byť tiež dostatočne.... čo na to poviete?

//EDIT 2: V Graf karte určite nie je problém, pretože som ju skusal u suseda... ten má ešte starší komp ako ja, takže dosť pochybujem že to bude v tom že zakladovka nepodpuruje kartu.... Sused má dosku MSI 6750 K7N2-Delta-L (601-6750-020)
Brian
Expert
Expert

Už pravdepodobne viem prečo to nechce šlapať:

Toto je popis k mojej doke:
- Worldwide patent ASRock A.G.I.8X graphics upgrade slot (AGP8X/4X compatible)
- 2 x PCI slots( PCI 2.3 compliance)
- 1 x AMR slot
Pravdepodobne potrebujem normálny AGP 8x slot a nie to co tam je.... takze rozmyslam nad dvoma novými základnými doskami... ktorá je podla vás lepsia?:

775Dual-VSTA:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-vsta
alebo 4CoreDual-VSTA:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

napis aky mas monitor pretoze karta moze davat vystup ktory tvoj monitor nieje schopny zobrazit...takze chod do menu monitora a pohladaj nieco ako "Factory settings" cize ho skus zresetovat na vyrobne nastavenia...mozno to pomoze

Inak ak by bola karta zle zastrcena tak by ti zrejme nenabehol win
Brian
Expert
Expert

V monitore myslim problem nebude... Mam 19´´ Widescreen LCD PHILIPS 190CW :wink: :)
Napísať odpoveď