siet vista - xp

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mike
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

siet vista - xp

Príspevok od používateľa mike »

mam prepojeny pocitat (w WinXP) a notebook (WinVista) prenos dat normalne funguje.. chcel som vsak zdielat aj internet ktory mam na PC nastavil som branu DNS servery aj branu na notebooku som dal IP pocitaca. mam povolene aj zdielanie internetu.. ked vsak takto zapnem siet tak mi nejde net ani notebooku ba ani na PC.. mozno ze dakde nastala kolizia alebo nieco take no neviem prist na to kde je chyba .. pls poradte

//edit no tak uz som zistil ze nemal som povolene zdielanie tak ako to malo byt.. teraz uz net na pc ide.. no na notebooku este stale nie..

//edit2 no a teraz mi na notebooku vyhodilo ikonu residental gateway device..nieco o zdielani netu .. teraz mam urobit zlvlast pripojenie aj na notebooku na net? alebo to by uz malo ist aj bez toho.. a aka ma byt brana na pc kde nie je net??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Brana na PC by mala byt IP adresa pocitaca na ktorom mas net.

Inak mozes kusit pouzit proxy server a nemas problem, jednoducha instalacia, nastavenie. Nainstalujes program a pustis ho, mozno spravis zakladne nastavenie. Na dalsich PC potom uz len nastavis, ze sa pripajas cez proxy server, napises IP adresu a port, pripadne aj meno a heslo a mozes surfovat.

http://www.softpedia.com/get/Internet/S ... y-Servers/
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Pozri, aku IP si nastavil tvoj pocitac odkial zdielas net (tusim to byvalo 192.168.0.*), nastav si napevno IP z toho rozsahu, gateway a DNS nastav IP toho pocitaca, ktory zdiela internet ...
Ak by ti to neslo, tak pre skusku vypni FW a ak to pojde, tak mas este co riesit.
mike
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike »

no tak spojazdnil som to cez proxy workbench.. ide to no stava sa dost casto v 60% ze mi nenajde straku .. pise forbiden alebo stale skoci na domacu.. neviete preco to bude??
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

ja sa chcem spytat ako to je prepojenim s XP-Vistta.
normalne smo dal LAN kabel nastavil IPcky a nevem nejdem mi to je v tom nejaky trik ???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mike: Chyba v proxy, skus iny program pouzit.

klm16: Je to krizeny (cross) kabel??? Mas tam pevne IP adrsey??? Dal si vytvorit spojenie???
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

kabel je v poriadku na PC XP-XP to islo....
dal som pevne IP vytvorit siet na PC s XP a na tej viste som sprosty je to tam dost komplikovane spravene.....
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

aky mas net na PC? wifi? DSL? alebo co?
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

este jedna vec......
skuste mi to sko laikovy vysvetlit....
sies som si spravil stym uz neni problem.
teraz som sa zase rozhodol rozbehnut net na notebooku.
dokupil som druhu sietovnku....
skusal som to cez zdielanie internetu ale moc to nejde, ake mam zadat IPcky brany, masky, a DNS ???? musit to nejako suviesiet so sietovou kartou na ktoru je propojeny net ????
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pozeram ze mi nikto neodpisuje takze napisem este raz.
mam dve sietove karty na jednu mam pripojeny net cez druhu to chcem dat zdielat.
na jednom PC je XP na druhom vista.
skusali sme manualne nastavenie, aj automaticke pridelenie IP adries, nefunguje, to, taktiez sme skusali pouzit iny notebook kde na system XP.
Ak nastavim automaticke pridelenie adries vyhodi chybu. ak nastavim manualne nefunguje to.....
v com moze byt chyba ?? aky kabel na to vlastne potrebujem rozmyslam ci to ma byt net kabel alebo LAN.
kua uz som v koncoch vyskusal som asi vsetko....
dagem
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dagem »

Nazdar mam problem a neviem co uz mam spravit. Mam prepojene 2PC jeden pc VISTA a druhy pc XP a tam kde je nainstalovana VISTA tak z toho PC sa da pripojit na PC kde je WIN XP ale naopak to uz nejde. Internet vsetko fici na oboch PC ale namozem sa dostat do toho druheho PC. Ked sa chcem na nho pripojit tak to hodi tabulku ze mam zadat heslo a praveze ziadne heslo sa nenastavovalo tak neviem preco to vypisuje. Vie mi niekto poradit?
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

to KLM16
pre jednoduchost nazveme si pocitace komp A a komp B (moz to byt aj notbooky) komp A ma dve sietovky jedna do siete jedna na prepojenie
spojazdni si net na nom potom pripoj kabel na komp B vtedy zacne vsetko zlihavat
komp B ma nastavenie IP take ako brana na kompe A
potom este zadaj zdielanie netu tam sa ti objavy vyber ze komu ju chces zdielat vyber prepojenie kompA komp B
inak bolo to tu uz spominane myslim a kusok vyssie o tom pise aj hojko
midnight_man
Guru
Guru

ludia preco si vsetko stazujete? co ti branilo v tom aby si si kupil switch a pichol si ten kabel s booku do switchu? a zavolal IST ze chces dalsiu IP na notebook..alebo si kupil router a budes mat rovno aj bezdrotovy net...premostenie je dobra vec ale ked vypnes desktop tak ti nepojde net na booku...ved to je hovadia to zdielanie netu
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ano switch je jednoduchsia volba co sa tyka hardweru suhlasim ale nie kazdy provider suhlasi s tym ze mas na jednom pripojeni viac pocitacov popripade sa zmeni cena router ten je o inom osobne aj ja ho najviac preferujem
midnight_man
Guru
Guru

cislo5 napísal:ano switch je jednoduchsia volba co sa tyka hardweru suhlasim ale nie kazdy provider suhlasi s tym ze mas na jednom pripojeni viac pocitacov popripade sa zmeni cena router ten je o inom osobne aj ja ho najviac preferujem
ked si das router tak provider si moze vies co :) nasekam si pripojeni aj 10 domov :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

to nie je take jednoduche, pri enkapsulacii paketov sa ti tam do jednej vrstvy zapisuje aj presna adresa pc, cize aj vnutorna, ktoru si naroutujes routrom.
takze provider to imho zistit moze, ak by moc analyzoval :)
midnight_man
Guru
Guru

mishenko napísal:to nie je take jednoduche, pri enkapsulacii paketov sa ti tam do jednej vrstvy zapisuje aj presna adresa pc, cize aj vnutorna, ktoru si naroutujes routrom.
takze provider to imho zistit moze, ak by moc analyzoval :)
ale to by musel analyzovat velmi podrobne a nema na to dovod...a myslim ze ani cas.... vies ako :D
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

sak pisem ze router je good vec okrem ineho by ma dost sralo keby som mal napojenych viacerych na nom a mne sa tym deli rychlost takze myslim si ze kazdy sam rozhodne koho pripusti a na aku dobu
midnight_man
Guru
Guru

cislo5 napísal:sak pisem ze router je good vec okrem ineho by ma dost sralo keby som mal napojenych viacerych na nom a mne sa tym deli rychlost takze myslim si ze kazdy sam rozhodne koho pripusti a na aku dobu
u nas v RK je zauzivane kdo viac pyta tym viac ma :) cize kolko pytas tolko ti linka podla moznosti da....
Roxet
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Roxet »

Dobrý deň

Mám tento problém zo sieťov a už si vážne neviem rady:

Na desktope mam nainštalované XP a na notebooku Vistu. Nastavené mam tieto IP adresy:
XP
192.168.3.4
255.255.255.0
Vista
IP: 192.168.3.44
MASKA: 255.255.255.0
Brána: 192.168.3.4

Firewall vypnutý na oboch PC
Programy nemám spustené žiadne ani nepoužívam žiadne ine firewally
XP zdieľam internet na Visu bez problémov
PC sa vzájomne vidia

Avšak keď sa chcem dostať cez počítače v sieti z Visty na XP tak mi to vyhodí toto:
Obrázok

a opačne z XP na Vistu toto:
Obrázok

Ziszil som že funguje aj zdieľanie a kopírovanie súborov, avšak iba ak zadám do prikazového riadku "\\IP\zdielaný priečinok" ... čo ma dosť otravuje

Prosím vedeli by ste mi poradit ako rozbeham tento problém

Vopred Ďakujem
Napísať odpoveď