Pripojenie viacej PC k netu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
fortunes
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fortunes »

Ahojte neviete ci sa da spravit ked mam od prevadzkovatela netu danu IPecku ze ked kupim router a nastavim mu tu ipecku na branu ci na dalsich portoch routra mozu byt PC ktore by sa normalne dostali k netu... alebo ako by sa to dalo spravit aby som mohol pripojit viacero PC na tu jednu IP,Masku a DNS :?
Sheep
Addict
Addict

Re: Pripojenie viacej PC k netu

Príspevok od používateľa Sheep »

fortunes napísal:Ahojte neviete ci sa da spravit ked mam od prevadzkovatela netu danu IPecku ze ked kupim router a nastavim mu tu ipecku na branu ci na dalsich portoch routra mozu byt PC ktore by sa normalne dostali k netu... alebo ako by sa to dalo spravit aby som mohol pripojit viacero PC na tu jednu IP,Masku a DNS :?
no kupis router a nastavis mu tvoju IP co mas od providera a potom tam uz len pripajas pocitace a malo by to ist...
fortunes
Novice
Novice

Cize staci ked dam ten kabel cez ktory mi ide net na router na jeden port a na Pc nastavim nejake IP z toho radu a ako branu dam tu ip co mam od providera? a bude sa to uz smerovat ...
Sheep
Addict
Addict

fortunes napísal:Cize staci ked dam ten kabel cez ktory mi ide net na router na jeden port a na Pc nastavim nejake IP z toho radu a ako branu dam tu ip co mam od providera? a bude sa to uz smerovat ...
nejak tak ale myslim ze kabel ktory mas zavedeny v byte sa dava do WAN portu

a potom cez prehliadac nastavis IP adresu, DNS, brany atd... na take ake ti dal provider... a potom bude ten router uz tym pocitacom co tam pripojis pridelovat IP adresu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Do WAN portu pripojis kabel, ktory ti ide teraz do PC. Routru nastavis IP adresu, masku a pripadne aj DNS servre, ktore mas ty na PC. Potom mozes router hodit ako DHCP a na PC si nastavis DHCP pridelovanie IP adresy. Ak tam nespravis zoznam MAC adries a podobne, tak vsetky PC, ktore pripojis na router a budu mat DHCP by mali mat pojazdny internet.
fortunes
Novice
Novice

jo jo diky chapem tak nejako som si to aj predstavoval len som necel zbytocne kupit router a neslo by to ;)
Sheep
Addict
Addict

fortunes napísal:jo jo diky chapem tak nejako som si to aj predstavoval len som necel zbytocne kupit router a neslo by to ;)
ked ho budes kupovat tak pre istotu povedz predavacovi presne naco ho chces a on ti taky preda...
Napísať odpoveď