Striebro

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

Striebro

Príspevok od používateľa viwu »

chcem sa opýtať...viem že v niektorých zlatníctvach sa dá doniesť napríklad stará rtiezka a z nej vám spravia nejaký iný zlatý šperk..prsteň náramok alebo opať retiazku..neviem ako sa nazýva táto technológia preto to opisujem tak vidlácky...no a ja sa chcem opýtať, či niekto nevie, či sa to isté robí aj so striebrom...a či niekde aj gravírujú do striebra...najepšie by bolo, keby niekto vedel o takom mieste v KE, ale aj ked nie hlavne chcem vediet ci sa to niekde robí..dakujem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Kazde poriadne zlatnictvo by ti malo vediet vygravirovat to, co chces. Len je smutne, ze skutocnych zlatnikov na Slovensku je do 15. Vsetci ostatni su murari a neviem co este, kt. sa z nejakeho dovodu podarilo otvorit zlatnictvo. Su hanbou tochto nadherneho remesla.

Keby si bol v NZ, moj otec by ti vedel spravit, co len chces.

Co sa tyka otazky ohladom vyroby. Nie je na to specialny nazov. Jednoducho donesies stary sperk a na protihodnotu si bud vyberies nieco nove alebo si z toho das nieco spravit. Pokial viem, tak jediny clovek, ktory, ako sukromnik vie nieco spravit je v prave v Kosiciach, nas znamy. Inak este dobra vyroba je v Leviciach. Len taka poznamka, vacsinou ludia to, co donesu nestaci na vyrobu noveho sperku. Dovod je, ze pri taveni prichadza k strate.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Zlaty naramok ktory nosim na ruke je vyrbeny touto technologiou. Urobili mi to u nas v Trebisove. Doniesol som im zlato-(kriziky,privesky, tenke retiazky ktore som nenosil) a povedal ze by som to chcel dat pretavit. Vybral som si vzor a potom som este nieco doplacal za pracu. A bolo mi povedane ze 10% je strata pri taveni. Doniesol som im viac zlata, ktore mi potom vartili vo forme pretavenych gulvociek. Ale kamo ci sa to da robit aj so striebrom... to ti vazne nepotvrdim. Ale jedno viem isto. Ak sa pretavuju ine zliatiny tak potom stracaju na kvalite.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

p4ra napísal:Kazde poriadne zlatnictvo by ti malo vediet vygravirovat to, co chces. Len je smutne, ze skutocnych zlatnikov na Slovensku je do 15. Vsetci ostatni su murari a neviem co este, kt. sa z nejakeho dovodu podarilo otvorit zlatnictvo. Su hanbou tochto nadherneho remesla.

Keby si bol v NZ, moj otec by ti vedel spravit, co len chces.

Co sa tyka otazky ohladom vyroby. Nie je na to specialny nazov. Jednoducho donesies stary sperk a na protihodnotu si bud vyberies nieco nove alebo si z toho das nieco spravit. Pokial viem, tak jediny clovek, ktory, ako sukromnik vie nieco spravit je v prave v Kosiciach, nas znamy. Inak este dobra vyroba je v Leviciach. Len taka poznamka, vacsinou ludia to, co donesu nestaci na vyrobu noveho sperku. Dovod je, ze pri taveni prichadza k strate.
nj. viem o com hovoris :? pochadzam zo zlatnickej rodiny cize 20%(su len traja) zlatnikov na slovensku su moja rodina :lol:
Viwu, mas stastie ze zijem v KE a mohol by som ti pomoct. S tym gravirovanim nebude problem, ale s tym prerabanim striebra trosku bude, to ti asi kazdy zlatnik odmietne kedze je okolo toho vela roboty a je natom maly zisk, ale mozes mi to ukazat a uvidim co sa s tym bude dat robit :wink:
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

da sa to aj so striebrom, bratovi tak dala frajerka byvala zrobit naramok
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

Harun napísal:nj. viem o com hovoris :? pochadzam zo zlatnickej rodiny cize 20%(su len traja) zlatnikov na slovensku su moja rodina :lol:
Viwu, mas stastie ze zijem v KE a mohol by som ti pomoct. S tym gravirovanim nebude problem, ale s tym prerabanim striebra trosku bude, to ti asi kazdy zlatnik odmietne kedze je okolo toho vela roboty a je natom maly zisk, ale mozes mi to ukazat a uvidim co sa s tym bude dat robit :wink:
no ale asi to vyjde riadne draho predpokladam nie??nebolo by lacnejsie potom rovno kupit nieco zbrusu nove???aj tak neviem ci by bolo dost toho materialu na to co by som chcel :?
Harun
Medium Star
Medium Star

ani nie ze predrazilo, ale vela by si neusetril a zlatnika by to stalo zbytocny cas, za ktory by mohol robit zlate sperky na ktorych zarobi mnohonasobne viac
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

Harun napísal:ani nie ze predrazilo, ale vela by si neusetril a zlatnika by to stalo zbytocny cas, za ktory by mohol robit zlate sperky na ktorych zarobi mnohonasobne viac
taze asi :(sa mi to neoplati...?mam taku retiazku rozmery 16,5 cm x 0,3 cm je to taka ze 3 kratke segmenty a jeden dlhsi a v strede mam taku platnicku 2,2 cm x 0,5 cm......

a potom retiazku na krk 41,5 x 0,2 cm uplne jednoducha ale urcite segmenty trosku scernali a ani s tou vatickou na striebro ich akosi neviem vycistit...neviem co by sa z toho dalo spravit...mozno priblizne vies odhadnut hmotnost tych dvoch veci ze ci by sa z toho dal spravit maximalne prsten...alebo aj nieco viac...mal som v plane dat vyrobit dve polovicky srdca..privesky no a plus k tomu kupit resp. ak by bolo dost amterialu o com pochybujem ete taku jemn retiazku na krk taku akoby nit taze jednu polovicku pre priatelku jednu pre mna plus nieco zozadu vygravirovat...myslis ze by stacilo to striebro co mam k dispozicii?
diky..
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

hmmm

bol som sa opytat v zlatnictve tu v KE u majstra ludovita ci jak sa to vola ze oni to robia aj so striebrom ale plati sa za tu pracu a tym padom akoza zlato...ze ma to vyjde nenormalne draho...taze sa na to vykakam a asi si dam vyrobit zo striebra to co som vravel..nevies ci to niekde aj predavaju alebo to si vazne musim dat vyrobit?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

chcete mi povedat ze niekde donesiem starsi striebrny naramok oni ho roztopia a urobia z neho novy naramok, prsten alebo retiazku?

//kks to uz jaka doba 8)
Harun
Medium Star
Medium Star

SRneC napísal:chcete mi povedat ze niekde donesiem starsi striebrny naramok oni ho roztopia a urobia z neho novy naramok, prsten alebo retiazku?

//kks to uz jaka doba 8)
nieje to nemozne, ale malokto by to bol ochotny spravit, zbytocna babracka a maly zisk
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

haloo

HARUN tak vedel by si mi nejako poradit...zda sa ze sa v tom vyznas...kolko by to tak mohlo stat dat vyrobit strieborny privesok na retiazku dve polovice srdca jedno pre mna jedno pre praitelku....alebo niekde maju take aj strojom vyrabane?
Harun
Medium Star
Medium Star

neviem presne aku velkost(vahu) si predstavujes, ze ci by si to chcel rucne vyrabane alebo normalne odlievane. Teraz moja mama otvara zlatnictvo tak jej dost striebra prejde cez ruky, tak jej poviem nech sa ti pozrie na nejake privesky a s tou retiazkou by nemal byt problem. Dufam ze ma hojko nezabije ked jej spravim malu reklamu, ale kto sa chce pozriet tak na buduci tzyden pri galerii (vedla tatrabanky) v KE sa otvara nove zlatnictvo 8)
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

Harun napísal:neviem presne aku velkost(vahu) si predstavujes, ze ci by si to chcel rucne vyrabane alebo normalne odlievane. Teraz moja mama otvara zlatnictvo tak jej dost striebra prejde cez ruky, tak jej poviem nech sa ti pozrie na nejake privesky a s tou retiazkou by nemal byt problem. Dufam ze ma hojko nezabije ked jej spravim malu reklamu, ale kto sa chce pozriet tak na buduci tzyden pri galerii (vedla tatrabanky) v KE sa otvara nove zlatnictvo 8)
ale ja uz som sa rozlucil s tym roztavenim lebo to by som asi zbytocne vela platil...ja uz zhanam cisto len ten privesok...teda pre nu aj pre mna...a pre nu nejaku tu retiazku co su uplne tenucke..nejde o cenu ale to vyzera tak...jemne elegantne...tak preto...neviem to srdce by malo mat tak 2,5 - 3 cm myslim teda vzdialenost hrotu a ten najvrchnejsej casti...a neviem aky je rozdiel medzi odlievanym a neviem akym druhym :P
viwu
Zablokovaný
Zablokovaný

h

haloooooo....pytal som sa daco
:?
Napísať odpoveď