Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:este 23.7.07 sa rabo vyjadril takto:
...
To sa Rabobank vyjadroval k problémom s dánskou federáciou (mimochodom ak je v tom článku vyjadrenie že sa Rassmusen môže spoľahnúť na Rabobank pri problémoch s dánskou federáciou, prečo si myslíš že "danska cyklisticka federacia kryla rasmussena pokym to slo"?). Jasné, vtedy si Rabo stál za svojím jazdcom, ale až potom vyšlo najavo to, že celému teamu klamal. Dovtedy to bol len problém s neohláseným pobytom, dôvod vyhadzovu bolo ale čiste priznanie Rasmusena, že keď tímu hovoril "Trénoval som v Mexiku" - klamal. Vyhadzov s dánskou federáciou ani s nezastihnutiami pri kontrolách nijako nesúvisí.
K Riisovi:
"Bol to Rabobank, kto rozvíril tento problém. Keď niekto nominuje jazdca na Tour de France, musí mu bezvýhradne veriť. Cyklista nemôže stratiť dôveru svojho tímu uprostred pretekov. Mali nechať Michaela doma, pretože bolo po ruke dosť indícií, ktoré naznačovali, že niečo nie je v poriadku,"
To je blbosť! Aké boli tie indície? Žiadne! Veď dánska federácia zverejnila to, že ho nezastihli až počas Tour, nie pred. To si mal tie informácie Rabobank vycucať s prsta? Alebo hacknúť dáta dánskej federácie? :shock:
Mimochodom, Riis sa zastáva jazdca ktorého jeho vlastný tím ktorému šéfuje (CSC) pred piatimi rokmi prepustil pre "nezvyčajné výsledky dopingového testu". :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mateq: Nemyslim si, ze ak by slo len o nenahlaseny pobyt, tak by si dovolil tim stiahnut veduceho jazdca par etap pred koncom, najma pokial ide o Tour de France. Urcite boli v Rabobanku na to ine dovody ako len pobyt, ktory nenahlasil, resp. klamal o svojom pobyte.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hojko napísal:Mateq: Nemyslim si, ze ak by slo len o nenahlaseny pobyt, tak by si dovolil tim stiahnut veduceho jazdca par etap pred koncom, najma pokial ide o Tour de France. Urcite boli v Rabobanku na to ine dovody ako len pobyt, ktory nenahlasil, resp. klamal o svojom pobyte.
Napriklad tlak medii a okolia na to, ze Rasmusen urcite nie je cisty, co nerobilo Rabobanku zrovna dobre meno. Tak ho proste vysupli a je pokoj.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pre toto mam pocit z krytia rasmussena:
Rasmussen byl vyloučen z dánské reprezentace

Autor: Reuters - Vincent Kessler

19.07.2007 23:41 - K o d a ň - Michael Rasmussen, vedoucí muž cyklistické Tour de France, byl dánskou federací vyloučen z reprezentace. Uvedl to dánský svaz na svých internetových stránkách. Šéf federace Jesper Worre to vysvětlil tím, že Rasmussen opakovaně nesplnil povinnost o nahlášení místa pobytu, což vyžadují pravidla o dopingu.

"Několikrát jsme ho varovali, že se musí chovat podle pravidel UCI. Teď už v něj nemáme důvěru," řekl Worre.

Podle něj se Rasmussen nebude moci zúčastnit ani letošního mistrovství světa, ani v příštím roce olympijských her v Pekingu.

Rasmussena prý UCI kvůli pochybení, kterým znemožňuje komisařům provést namátkovou kontrolu, oficiálně varovala už 29. června (moja poznamka: to bolo, este pred zaciatkom tour!). Rasmussen podle Worreho ví o své suspendaci už tři dny.

Rasmussen řekl televizní stanici DR, že o své suspendaci ví dokonce už tři týdny. "Pokusil jsem se podat vysvětlení, ale odmítli ho přijmout," uvedl Rasmussen s tím, že kauza jej nemůže přinutit k odstoupení z Tour.
rabobank nemusel vediet o tych 2 nezastihnutiach zo strany DCU, ale na 100 pero vedel o nezastihnutiach zo strany UCI.
K Riisovi: dve nezastihnutia, su to comu sa hovori indicia a zverejnenie prehresku az pocas tour, sa hovori krytie :wink: .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kedze v demokratickom svete funguje prezumpcia neviny a ziadne dokazy nepadli, stale je to iba natlakove stiahnutie a nedokazuje, ze Mickael dopoval :-P
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3, suhlas. ale zial zijeme v ere "nezistitelneho" dopingu. prave preto sa zavadzaju taketo nedemokraticke opatrenia.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

krija:
Rasmussena prý UCI kvůli pochybení, kterým znemožňuje komisařům provést namátkovou kontrolu, oficiálně varovala už 29. června (moja poznamka: to bolo, este pred zaciatkom tour!).
Varovali Rasmussena (listom), ale nie Rabobank! Team o tom nevedel... Michael áno, ale manažérovi sa nezdôveril.
Jazdec musí pravidelne nahlasovať kde sa bude nachádzať (rozhodne sa ísť na dovolenku, za manželkou do Mexika :twisted:), musí nahlásiť miesto pobytu národnej cyklistickej federácii 2 alebo 3 mesiace dopredu. Ak ho komisári nezastihnú tam kde uviedol, prípadne doma, tak sa posielajú upozornenia, ale jazdcovi, nie tímu. Teoreticky sa to teda tím dozvie až keď sa to stane 3x za sebou a federácia má povinnosť zastaviť činnosť. Teoreticky teda doteraz o Rasmusenovom prešlape nemal nikto vedieť (samotná UCI nemá jasno v tom či sa sčítavajú upozornenia od národných federácií a UCI). Len niekto v dánskej federácii sa to rozhodol podhodiť médiám (a dobre na tom zarobiť?) lebo bol Rasmussen práve v žltom tak to bolo zaujímavé.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Mateq napísal:krija: Varovali Rasmussena (listom), ale nie Rabobank! Team o tom nevedel... Michael áno, ale manažérovi sa nezdôveril.
Jazdec musí pravidelne nahlasovať kde sa bude nachádzať (rozhodne sa ísť na dovolenku, za manželkou do Mexika :twisted:), musí nahlásiť miesto pobytu národnej cyklistickej federácii 2 alebo 3 mesiace dopredu. Ak ho komisári nezastihnú tam kde uviedol, prípadne doma, tak sa posielajú upozornenia, ale jazdcovi, nie tímu. Teoreticky sa to teda tím dozvie až keď sa to stane 3x za sebou a federácia má povinnosť zastaviť činnosť. Teoreticky teda doteraz o Rasmusenovom prešlape nemal nikto vedieť (samotná UCI nemá jasno v tom či sa sčítavajú upozornenia od národných federácií a UCI). Len niekto v dánskej federácii sa to rozhodol podhodiť médiám (a dobre na tom zarobiť?) lebo bol Rasmussen práve v žltom tak to bolo zaujímavé.
Len tak btw. nebol v Mexiku na dovolenke, ale býva tam jeho manželka. Ale na tam veľmi nezáleží. Ja len tak pre informovanosť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Bolo to myslené ako príklady kedy musí oznámiť miesto pobytu - 1. príklad keď ide na dovolenku, 2. príklad keď ide za manželkov ktorá býva v Mexiku - mám to oddelené čiarkou.
Dovolenka bola myslená vážne, to "za Manželkou do Mexika" bolo myslene ako vtip - preto ten smajl :twisted:. Viem že tam býva. Teda Rasmussen vravel že tam býva, ale jemu sa nedá veriť ani nos medzi očami :D
Sagittarius
Guru
Guru

Mateq napísal:Bolo to myslené ako príklady kedy musí oznámiť miesto pobytu - 1. príklad keď ide na dovolenku, 2. príklad keď ide za manželkov ktorá býva v Mexiku - mám to oddelené čiarkou.
Dovolenka bola myslená vážne, to "za Manželkou do Mexika" bolo myslene ako vtip - preto ten smajl :twisted:. Viem že tam býva. Teda Rasmussen vravel že tam býva, ale jemu sa nedá veriť ani nos medzi očami :D
Ok. Som si všimol. Sorry. Keď je mexičanka, tak by mohla bývať v Mexiku. :roll: :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak dnes nam zacala Vuela, neskutocne sa tesim na najblizsie tri tyzdne. Pozeral som profily etap a tie su daleko vyzivnejsie a zaujimavejsie ako pri Tour. Etapy su viac urcene pre vrcharov, ale najde sa aj par zaujimavych roviniek a jedna etapa zo zaciatku (tusim stvrta) sa pojde cely cas miernym kopcom dolu, takze tu etapu by som zvladol aj ja!

Pozeral som na startovu listinu a su tam dobre mena, aj ked chybaju dopovaci co je skoda, ale aj tak: Pettachi, Zabel, Sastre, Menchov, Evans, Chavanel, Cunego, Pereiro, Clement atd... Na vitazstvo tipujem niekoho zo stvorice Pereiro, Sastre, Evans alebo Menchov, najviac by sa mi pozdaval Pereiro alebo Sastre. Co som si vsak vsimol je, ze Contador nie je na supiske Discovery, netusim preco. Dopingove cislo 191, ktore mal Vinokurov na Tour dostal Pettachi a tak dufam, ze sa nebude opakovat dopingova afera pri tomto cisle ako na Tour. Kompletna supiska: http://www.lavuelta.com/07/ingles/equip ... x.html?e=1
Prílohy
18. etapa
18. etapa
10. etapa
10. etapa
9. etapa
9. etapa
4. etapa
4. etapa
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Pozeral som na startovu listinu a su tam dobre mena
Matej Jurčo! (SVK) :D
K typom na víťaza: ja by som veril Cunegovi a Evansovi.
Potom budú nebezpeční Španieli z Euskatel - ale na víťazstvo? Asi nie. Inak čo pozerám zostavy nič moc... Bude to asi blížiacim sa svetovým šampionátom. (Stavme sa že Bettini skončí v 2. týždni :D). Nič proti Pereirovi, ale on nie je tým typom jazdca na vyhratie 3 týždnového závodu. Jasné na Tour `06 bol druhý (vlastne vyhral za Landisom :roll:) ale to bolo tým že sa dostal do úspešného úniku... v horách na lídrov strácal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozerel som zaver dnesnej etapy a bola to biedna, nudny sprint, Pettachi prestal slapat a uz sa len doviezol na tretom mieste ked ho o par centrimetrov predbehol Freire. Bennati sice vyhral, ale do bojov o celkove vitazstvo asi tazko zasiahne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozeral niekto dnes Vueltu??? Ako hodnotite zaverecny sprint??? Ja som maximalne sklamany, Pettachi to cele odfusoval, Zabel zaspal neviem kde a Bonen??? Ten tiez spal. Cakal som viacej, hlavne co sa tyka Pettachiho a bieda.
roadrunner
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa roadrunner »

Hojko nebud sklamany. Neda sa ist kazde preteky na vitazstvo. Petacchi sa sustredil na Giro a vyhral tam bodovaciu sutaz a myslim, ze 4 etapy. A Zabel? Ten by uz mal ist do dochodku. :) A ak si si vsimol, tak taliani idu lepsie na Gire a spanieli na Vuelte. Ale snad sa podari Alessandrovi aspon jedno vitazstvo.
roadrunner
Amateur
Amateur

Tak dnes ma trosku prekvapil dochodca Zabel :) A Petacchi??? 71. :lol:
Sagittarius
Guru
Guru

roadrunner napísal:Tak dnes ma trosku prekvapil dochodca Zabel :) A Petacchi??? 71. :lol:
Keď nemá šancu vyhrať alebo byť do 3. miesta alebo bodovať, tak sa mu neoplatí pchať niekde dopredu...asi neskoro začal špurtovať alebo čo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes nudna casovka, nebolo to ako na Tour, ked to tam Vinokurov valcoval, prsalo, boli pady..., ku koncu som zaspal a nevidel ani ako to dopadlo. Ako divam, tak vediet Devolder, druhy Mensov, treti Jefimkin, stvrty Evans. Sastre az na siedmom mieste so stratou 3:15, co je uz dost vela, aj ked jedna etapa to dokaze v pohode zmenit.

Dnesna etapa bude vyzivna, idu sa dve dvojky, jedna trojka, krasne cielove stupanie, no bude sa na co pozerat. V pondelok to je este lepsie, idu sa dve dvojky, jedna jedotka a krasne zaverecne stupanie, ktore jazdcov dorazi, nakolko je etapa aj dost dlha.
roadrunner
Amateur
Amateur

A prave v tychto dvoch etapach dost verim Sastre-mu. Uvidime ako sa to este premiesa.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Posledne dva dni nebolo kedy pozriet Vueltu, ale teraz by som si to az do konca tyzdna mal vynahradit a trosku popozeram. Ako pozeram na nete vysledky, tak ta dnesna etapa musela byt zaujimava. Slovenska jednotka a zaroven jediny nas jazden na Vuelte a celkovo Pro Tour je na krasnom 144. mieste (z 177 aktualnych jazdocov) so stratou len o nieco malo viac ako 56 minut.
Napísať odpoveď