Ako zničiť kovovú guľu ? =)
som si teraz spomenul ze ked som mal 5-6-7 rokov tak som s kamaratom tiez nasiel taku kovovu gulu(Ф10-15cm), ale fakt si nepametam ze ci bola ocelova (nebola leskal cize to bolo asi iba zelezo). A tiez nas to trapilo ze ako ju znicit tak sme ju z dvanasteho poschodia a zaryla sa asi 20-30 cm do zeme a v asfalte tiez pekny krater nechala. Teraz ked si na to spomeniem, ze ake nasledky to mohlo mat, krby sme niekoho trafili az ma zamrazi 
Harun napísal:som si teraz spomenul ze ked som mal 5-6-7 rokov tak som s kamaratom tiez nasiel taku kovovu gulu(Ф10-15cm), ale fakt si nepametam ze ci bola ocelova (nebola leskal cize to bolo asi iba zelezo). A tiez nas to trapilo ze ako ju znicit tak sme ju z dvanasteho poschodia a zaryla sa asi 20-30 cm do zeme a v asfalte tiez pekny krater nechala. Teraz ked si na to spomeniem, ze ake nasledky to mohlo mat, krby sme niekoho trafili az ma zamrazi
nepozerali ste nahodou dnes mythbusters? tam boli akurat pokusy s colou:P nic nespravila, akurat vylestila chromovany blatnikeMPiko napísal:Bolo to myslene ako vtip, vsetci dufam vieme, za CC nam nerozozerie zaludok, klince ani drobace
ivoralik:co takto lucavku kralovsku?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skúšal som ju vyhodiť z 11. poschodia na betón, ale ani tomu betónu sa nič nestalo.
Kamarád už skúšal aj statickú vŕtačku a flexku, ale žiadny výsledok.
Ak ju nezničili vo Velkej Lehôtke, tak potom už neviem kde ju zničia.
Velká Lehôtka je obec pri Prievidzi, kde žijú velkí haluzáci-ničitelia.
Asi napíšem do Mythbusters, alebo Brainiacu, zatial som narýchlo spísal toto:
Once, my friend said to other friend: "You are even able to destroy a metal sphere !".
It was a funny hint, but I took thinking about it.
My grandfather gave me a metal sphere, which was a couple of years rotating in bearing of coal-mill in power plant. (My grandfather worked there for 33 years).
So I tried to destroy this ballin.
I dropped it from 11th floor to concrete playground, tried to destroy it with a concrete cube (about 25 kilograms),
saw it with flex disc, drill it with static drilling machine, or crack it under barbell weights (80 kilograms). Of course, another barbell weight was under a ballin.
It seems that it is mechanicaly undestroayble.
But few of my friends told me, that liquid nitrogen should help destroing it. Or I should sink it in acid (H2SeO4).
Other friend said, that I should drop it from very high height (if possible an aircraft) and if there are any micro defects in metal structure, ballin will crack on impact.
What do you think about it ? Is it possible to destroy a metal ballin in home conditions ?
My ballin is made of first-class industry steel, it has 4 cm in diameter and it ist about 700 grams weighted.
Ak ju nezničili vo Velkej Lehôtke, tak potom už neviem kde ju zničia.
Velká Lehôtka je obec pri Prievidzi, kde žijú velkí haluzáci-ničitelia.
Asi napíšem do Mythbusters, alebo Brainiacu, zatial som narýchlo spísal toto:
Once, my friend said to other friend: "You are even able to destroy a metal sphere !".
It was a funny hint, but I took thinking about it.
My grandfather gave me a metal sphere, which was a couple of years rotating in bearing of coal-mill in power plant. (My grandfather worked there for 33 years).
So I tried to destroy this ballin.
I dropped it from 11th floor to concrete playground, tried to destroy it with a concrete cube (about 25 kilograms),
saw it with flex disc, drill it with static drilling machine, or crack it under barbell weights (80 kilograms). Of course, another barbell weight was under a ballin.
It seems that it is mechanicaly undestroayble.
But few of my friends told me, that liquid nitrogen should help destroing it. Or I should sink it in acid (H2SeO4).
Other friend said, that I should drop it from very high height (if possible an aircraft) and if there are any micro defects in metal structure, ballin will crack on impact.
What do you think about it ? Is it possible to destroy a metal ballin in home conditions ?
My ballin is made of first-class industry steel, it has 4 cm in diameter and it ist about 700 grams weighted.
-
ProfionQQ
Medium Star
gulalo sa gulalo
dajte tu gulicku mne...ja ju budem cumlat pokial sa nerozpustiii

Mozno by stacilo,ak by vedel narabat s flexobruskou.Ja by som ju flexou znicil-max. 5 min a bolo by po guliRacius napísal:
Este by sa dalo Zvaracka-el.obluk,alebo autogen a neviem ci viete co je "rezanie vodnym lucom".Aj to by ju rozrezalo v pohode a rychlo
\\Este ma napadlo opieskovat ju.To by ju znicilo fakt dokonale,na malinke ciastocky
-
Andi_Cibula
Addict
Vodná rezačka.
Videl som to na Discovery Channel, ako v OCC (Orange County Choppers) vodnou rezačkou vyrábali disky na kolesá. Sila a to doslova.
To s tou flexkou robil skúsený človek, ale veď aj tá guľa je vyrobená z kvalitnej ocele.
A ako to môže zničiť pieskovanie ? Tvrdosť piesku mi prijde o dosť nižšia ako tvrdosť ocele.
Videl som to na Discovery Channel, ako v OCC (Orange County Choppers) vodnou rezačkou vyrábali disky na kolesá. Sila a to doslova.
To s tou flexkou robil skúsený človek, ale veď aj tá guľa je vyrobená z kvalitnej ocele.
A ako to môže zničiť pieskovanie ? Tvrdosť piesku mi prijde o dosť nižšia ako tvrdosť ocele.
-
Kibo
Hardcore addict
ked sa povie pieskovanie, nemysli sa tym ze to hodis do pieskoviska a zatlapkas bledomodrou lopatkou
http://www.reda.sk/clanky/554686 v podstate by sa ta gula zodrala ak sa nemylim
http://www.reda.sk/clanky/554686 v podstate by sa ta gula zodrala ak sa nemylim