matko888: Ak je tvoja mama ucitelka slovenciny, tak by sa mala vratit do skolskej lavice na zakladnu skolu, pretoze uz male decko vie, ze ta veta sa napisat neda. Divim sa, ze takto nevzdelana ucitelka moze ucit deti slovencinu na skole. Ak mas v jednom slove makke I a v druhom je tvrde Y, tak ako to slovo napises, ak myslis zaroven na obe veci??? Spravne, nenapises, pretoze by to bolo vzdy nespravne.
hojko napísal:Ak mas v jednom slove makke I a v druhom je tvrde Y, tak ako to slovo napises, ak myslis zaroven na obe veci??? Spravne, nenapises, pretoze by to bolo vzdy nespravne.
toto je velmi kratkozrake vysvetlenie ...
asi si otvorim pravidla slovenskeho pravopisu ... neviem preco ale pri vsetkej tej ich doslednosti sa mi nezda ze by nasi jazykovedci nepocitali s takouto moznostou
Misska jedla z misky a zrazu obe mis(s)ky zmizli. Das tam jedno alebo dve s?
tu vidim zakladny problem v tom ze slovo Miss sa v slovencine nesklonuje
hojko napísal:matko888: Ak je tvoja mama ucitelka slovenciny, tak by sa mala vratit do skolskej lavice na zakladnu skolu, pretoze uz male decko vie, ze ta veta sa napisat neda. Divim sa, ze takto nevzdelana ucitelka moze ucit deti slovencinu na skole. Ak mas v jednom slove makke I a v druhom je tvrde Y, tak ako to slovo napises, ak myslis zaroven na obe veci??? Spravne, nenapises, pretoze by to bolo vzdy nespravne.
ja by som tam dal take polovicne ani makke ani tvrde , a tato veta je aj tak svetu na p.cu ked nic neriesi