lezenie, climbing, bouldering

O športe...
micpu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa micpu »

Stoporko napísal:murik je super vec (chodim cca kazde dva dni) - diiky moc za tip. Zevraj je blizko i tzv. Platňa. Bol som ju hladat, no nenasiel som. Okolo najvyssieho veziaku...? :oops: Lezeniu zdar :)
Ja tiez chodim na murik :) ale aj platna ma celkom chytila...a idem si kupit lezecky, bo ma minule nastvali...chalani liezli cestu ktoru by som aj ja v pohode dal...ibaze kvoli teniskam som sa nevedel udrzat :?
platna je ked vystupis z elektricky na prvej zastavke za novym mostom...prejdes cez cestu smerom k hradu...prejdes pomedzi baraky hore schodami...prejdi cez cestu a rovno pred tebou ide maly chodnicek (napravo je barak na lavo prizemna budova...po chvili cca minuta mozno aj menej(skoro hned ako skonci ten vysoky barak) je pri tom chodnicku porusene zabradlie...tak tade sa daj dole po vyslapanom chodnicku a si pri platni:)...ale platna sa vacsinou lezie s istenim...videl som tam aj borcov co isli bez ale nesli vysoko...je to prirodna skala...na zaciatku su najlahsie cesty a ako ides popri nej smerom do kopca su cesty stale tazsie
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Skus sa tam dostal do nejakej lezeckej skoly cez to sa zacina najlepsie mas tam skusenych instruktorov a pod....
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

dik uz som zacal liest tak po skalach. viem ze v bystrici je stena umelajedna z najvacsic ale ja nemam prachy tak radsej pojdem zabouldrovat na skalu :D)
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak ak mas taku moznost tak to je lepsie aku uz mas vystroj ?
by majso
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa by majso »

aj aj leziem obcas na umelych.. ale niekedy som liezol castejsie aj normal na skaly a tak.. ale to uz bolo davnejsie :)
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

teraz. ziadnu. resp.. lesky osvedcene pre zaciatocnikov - Kopacky z tesca zo zrezanymi stuplami . sedak ziadny a lano ziadne. ale chodim s kamaratom co ma dva sedaky Rock Empire. Lano klasika 50m, samozrejme asi 8 expresov, par HMSiek ... :D
micpu
Medium Star
Medium Star

jj oplati sa dostat do daakeho klubu...ide o to byt v daakom takom spolocenstve nielen s jednym clovekom...pocujes viac nazorov ale aj viac skusenosti ...a hlavne nikdy netreba podcenovat skalu, sedak je podla mna dolezita sucast vystroja...ja som tiez pouzival kamosov...bol to dobry kamarat, sak preto som mu aj veril ze ho ma v poriadku a aj on mne veril ze mu s tym nic neurobim...ale je lepsie mat vlastny ved mu zverujes zivot 8)
a moje plany?...pocas jula augusta a septembra mam na plane vysoke tatry...nizke tatry...rohace...a malu fatru...mozno ak sa podari daake taliansko dake ferraty tam spravit ale to asi nie uz aj bez toho toho mam dost vela :) ale nebudeme stale liezt...ide porevazne o turistiku...lebo bereme aj baby...vravim bereme lebo uz mam svoj kolektiv v ktorom si verime a uz sme cosi preskakali a chalanom verim.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ak pojdes na tie ferraty do Dolomitov tak mi napis na icq bo som tam bol pred 2 rokmy. Potom mozem poradit nejake fajne tury, prip. kde zohnat ubytko a pod....
micpu
Medium Star
Medium Star

heh ak pojdeme tak to ma byt nizkorozpactovy vylet :P a asi vezmeme stany ktore rozlozime iba v pripade zleho pocasia a inak sa asi hodime dakam do krikov...neviem mozno by to bolo v poho aj na chate bo sak vsetci mame horolezecke preukazi a v rakusku su na to celkom slusne zlavy ale neviem jak s talianskom...jeden kamos tam raz takto krikovym stylom bol a ma s tam s tym skusenost tak zato asi takto by sme sli. :P ...slovaci sa nezapru :lol:
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nemyslim ubytko v hotely/horskej chate to je tam dost drahe, ale stara klasika kempingy btw moc neodporucam spavat von na parkoviskach a podobne za to su mastne pokuty, ale ak sa dobre schovate tak je to v poho a ake mate preukazy bo co mam ja JAMES tak to tam moc neplati ....ako kde
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

hmm ja by som tiez chcel zacat s lezenim ale skor skaly (horolezectvo) ale neviem ako sa k tomu dostat a ani kde zacat? Som z B.B. Ak viete poradte pls.
micpu
Medium Star
Medium Star

hmm..neviem kde sa da v bb liezt...to ti snad poradi dakto z bb...ale k tomu horolezectvu...ak si chces kupit vybavu na horolezectvo sa budes muset dobre plesknut po penazenke...neda sa liezt ze si kupis lano a ides...este budes potrebovat lezecky...sedaci uvaz...min 1 HMS, 6 expresov, slingna, osma atd...aj preto je vyhodnejsie zacat s boulderom...jednak si navyknes na lezenie a mozes postupne prikupovat vybavu a prechadzat na skaly...ale to ze lezies po skalach neznamena ze na bouldes uz nepojdes...to si myslim ze ide ruka v ruke...totizto na boulderi si omnoho lahsie a rychlejsie osvojis techniku
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

Vlado6230 napísal:hmm ja by som tiez chcel zacat s lezenim ale skor skaly (horolezectvo) ale neviem ako sa k tomu dostat a ani kde zacat? Som z B.B. Ak viete poradte pls.
Tiez nemam ani sajnu kde sa da liezt v okolo B.B. ale ak cches liezt na skalach tak to teda musis riadne buchnut po penazenke, ale !! a to je najdolezitejsie stoji to zato!!!!!!!!!!!

Ja som zacinal v Slovenskom Raji konkretne Tomašák(Tomašovksý výhľad).
Postup ten bol lahky videl som lizet bratovych kamaratov tak smo zacal ja s bratom 2 razy som to skusil potom sme vstupili do JAMES kde sme zaplatili clenske a vlastne ti povoluje poheb po skalach na SVK.

a jednoznacne to stoji za to , teraz sa tomu bohuzial moc nevenujem ale budem musiet znova zacat .
Horolezectvo :smt023
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

na www.jamesak.sk robia aj nejake akcie horolezecke... si to precitaj a uvidis...
micpu
Medium Star
Medium Star

mame preukazi alpenverein
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mate niekde naplanovany nejaky putak na august mam cas od 7-15 augusta nechcete ist niekam na hory
micpu
Medium Star
Medium Star

Vlado6230 napísal:hmm ja by som tiez chcel zacat s lezenim ale skor skaly (horolezectvo) ale neviem ako sa k tomu dostat a ani kde zacat? Som z B.B. Ak viete poradte pls.
Pred nedavnom Trekland otvaral novu predajnu v BB. Zamestnany by tam mali byt chalani co sa venuju aj lezeniu. Skus sa popytat tam :wink:
Vlado6230
Star
Star

micpu napísal:Pred nedavnom Trekland otvaral novu predajnu v BB. Zamestnany by tam mali byt chalani co sa venuju aj lezeniu. Skus sa popytat tam :wink:
Diky... Uz som skusal aj liezt s Krsnym otcom On uz vela pobehal a ani som nevedel za ma kamosov ktory lezu. Sa mi to zacalo pacit. ALe este som len supak. Leziem len po takych malych :D Ale vraj mam nato. Len treba trening. A myslis ze kolko treba asi vrazit do vystroje?
micpu
Medium Star
Medium Star

zakladny vystroj: topanky na lezenie (lezky) cca 2000- 3000 sk
sedaci uvaz (sedak) cca 1500 sk
HMS (karabina hruskoveho tvaru) cca 700 sk
osma (na zlanovanie pripadne istenie) cca 800 sk
vrecko na magnezium cca 300 sk

do dalsej vybavy rataj karabiny, expresi, lano...toto ti treba ak lezies po cvicnych stenach alebo stenach kde uz mas skoby nabite.
ak ides liezt do hor musis este prikupit zelezo ako skoby ,friendy a pod.
a k zimnemu lezeniu este omnoho viac vystroja.
prilba tiez neni na zahodenie aj ked ju malo kto pouziva...vacsinou ked sa lezie v horach alebo pred tv kamerami :P
Vlado6230
Star
Star

hmmm tak zacnem setrit. Ma to fakt riadne chytilo. A dik za informacie... k+
Napísať odpoveď