Harry Potter and the Order of the Phoenix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa metthal »

zajtra idem do kina prave na tento film s SK dabingom (cineMAX) a neviem preco ale tesim sa na to.....podla mna film 1,2 boli onicom...skor pre male deti...trojka uz mala co to do seba...stovrka bola uz oznacovana aj ako thriller (bolo napisane NIECO/NIECO/THRILLER) sice podla mna to nemalo co to s thrillerom spolocne ale bolo to uz ovela lepsie spracovane ako 1,2 pretoze tieto 2 diely sa ani pozerat nedali...tieto 2 casti by som dal na markizu na sobotu alebo nedelu na 9:00 s oznacenim 7+ alebo uz radsej tam toho zeleneho "smajla"....ma to dost nastvalo ked to na markize dali na 20:00...a spet k HP5..tato kniha bola najlepsia, tesil som sa kedy to uz sfilmuju ale od kazdeho kto na to bol som pocul ze tam bolo ostrihane vsetko mozne a ze v niektorych situaciach keby si neprecitas knihu tak nevies o com tocia (aspon kamos tak hovoril co to necital) takze neviem neviem ale tesim sa...potom napisem reakcie z filmu
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Pri vstupe do kina som mal obavy ako to vsetko TV reziser Yates sformoval. Zaciatok bol nudny a nezazivny ako zacinali vsetky HPcka, teda okrem 3jky, ktory bol naozaj skvely. Scena s dementormi sa mi vobec nepacila, takisto aj ako scena doma u Dudleyovcov - obe boli naozaj umele a vsetky postavy okrem Harryho a Dudleyho boli dost trapne a len do poctu. Zle sny Harryho a "zablesky" nepeknych spomienok nahadzovali peknu, temnejsiu atmosferu... Prichod clenov radu a ich odchod do hlavneho HQ sa mi zdal spociatku dobry, avsak neskor sa mi zdal moc neopatrny, i ked aj v 3jke bol neopatrny, ale tak zaujal, ze ste to ani nevnimali. Scena lietania po Londyne bola nudna a rozmyslali ste len nad tymi veciami ako "co su ti muklovia taki slepi?"... Budova radu bola docela v pohode, avsak tiez moc nezaujala (skoda tej vybudovanej ulice za XX milionov)... uz by som sa nemal tak rozpisovat, tak strucnejsie.

Herci boli o nieco lepsi, napriklad Radcliffe sa vyrazne zlepsil. Takisto aj vykon Rona, Hermiony, Snapea, Siriusa nebol zly. Aj tak bola najlepsia slizska, hnusna, otravna, trapne chichotajuca Umbridgova! Zaujala ma aj herecka, ktora hrala Lunu Lovegoodovu... Bozk Harryho s Ccho bol onicom mimochodom, nic extra. Dalej sa mi pacili zle sny Harryho a celkovo ako sa pohrali s touto postavou. Akcie bolo malo, vtipov dobrych len par, dialogov vela, ale pocuvat sa dali.

Dam tomu 4* len kvoli Hercom, Upriamenie na Voldemorta a Harryho, Finalnej 20 minutovej scenke, Temnej atmosfere a par zaujimavych a vtipnych dialogov.
Pri odchode z kina som mal zmiesane pocity, avsak neboli vobec zle, skor naopak. Yates dokazal vytvorit film, ktory bol rozlisny od vsetkych ostatnich filmov o Harry Potterovi.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

No už som mal tú česť a celkovo ma nepresvedčil hádam okrem niekoľkých pekných obsadených herečiek (Hermiona, Tonksová, Luna :D ). Ako hlavné negatívum vnímam to čo zatiaľ bolo v každom filme- fakt že človek ktorý neprečítal knihu z filmu nezistí nič. A niektoré scénky sa snažili byť vtipné a dopadlo to ako dopadlo :roll:
Ale Harryho bozkávacia scéna = LOL :D
umk4s
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa umk4s »

Ja si pamatam ked ma v skole povazovali za "iditota" ked som cital v 9. Hobbita( vtedy este po cesky). Z vlastnej skusenosti mozem povedat, tiez ze film nezachiti ani desatinu z knihy, pretoze film, a to iste moze platit aj o knihu je ucelovy prostriedok na pobavenie. Nemyslim na naucnu literaturu. Stephan King tak ako aj JRR Tolkien a Roderick Thorp(Die Hard) by maly byt ty, ktorym sa sklada poklona.Ale dost bolo OT
K veci...strasne sa na to tesim uz len preto ze co sa jedna HP, co nova cast to premakanejsi kusok. A Hermiona je jedna z mala anglicaniek co stoja za obzretie sa :D
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

no, ehm :? vcera som na tom bol, akurat posledna pol hodka mala nejake napatie... celkovo davam 5/10 :roll:
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ja som tez bol vcera(so sirmisoturbo-m) a vobec ma etn film nezaujal...cely film som zaspaval az na poslednu polhodinku ktora sa mi pacila...4/10
ivka
Amateur
Amateur

moj nazor

Príspevok od používateľa ivka »

Podla mna su knihy jednoznacne lepsie..Teda ja ked ich citam tak sa do toho viem az moc vzit, ze nevnimam okolie a ked prestanem tak sa ako keby odtrhnem z toho carovneho sveta:-)
Inak filmy niesu zle(mozno az na stvrty film-vela vynechanych scen).Celkom sa tesim na 5 vyzera celkom dobre...Najviac ma zatial bavila 3 tak som zvedava...
Zhrnute-v knihach rozvijame svoju fantaziu,film nam skor priblizi obrazy ,ktore vytvoril reziser a spol.( a ktore su niekedy uplne odlisne od nasej predstavy:-)
Enjoy :wink:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

knihy som necital nikdy len sa mi zda ze 1 sa mi podarilo precitat az po stranu 15 :lol:
no teraz moj nazor:
Film bude vzdy lepsi ako kniha lebo knihu musim citat a mne sa vobec nechce tak preto filmy sadnem si do kina a vychutnavam si ten pocit.
a ako niekto spominal aj u mna je to tradicia a mam doma hru na ps2 ale ku*va je po francuzsky a nie anglicky :x
a este by si my mohol poslat tie fotky z premiery na mail? prosim
Armageddon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: moj nazor

Príspevok od používateľa Armageddon »

ivka napísal:Podla mna su knihy jednoznacne lepsie..Teda ja ked ich citam tak sa do toho viem az moc vzit, ze nevnimam okolie a ked prestanem tak sa ako keby odtrhnem z toho carovneho sveta:-)
Inak filmy niesu zle(mozno az na stvrty film-vela vynechanych scen).Celkom sa tesim na 5 vyzera celkom dobre...Najviac ma zatial bavila 3 tak som zvedava...
Zhrnute-v knihach rozvijame svoju fantaziu,film nam skor priblizi obrazy ,ktore vytvoril reziser a spol.( a ktore su niekedy uplne odlisne od nasej predstavy:-)
ale vsak to je vsoebecne zname ze knihy su lepsie nez filmy. A tento Potter sa i pacil ale niektore sceny mi chybali z knihy. napr. ako zbili Malfoya. A zdalo sa mi, ze film je dost kratky. moj nazor. :roll:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

film je otrasny, vyborne zapada do radu..
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Nechcem vam brat vas nazor, ale tym ktori sa nudili odkazujem, ze tento diel nie je nic pre deti! Tento diel je psycho-fantasy film, ktory nam vyznamnejsie predstavuje "vztah" medzi Harrym a Voldym. Vedlajsie postavy su tam trocha do poctu. Najviac casu uvidite na platne (alebo monitore) ma Umbridgova a Harry. Neviem co cakate od filmu, ktory je natoceny podla knihy v ktorej je akcia hlavne na konci... predsa nechcete, aby nam pan reziser menil dej?!
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja uplne suhlasim s demonom :twisted:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Podla mna to bolo strasne slabe a onicom. Keby sa tento film nevolal Harry Potter a nehrali tam ty herci co tam hrali tak nikto po tom ani nestekne....Autori chceli jednoznacne vytazit co najviac zo znacky HP a mat pritom co najmensie naklady. Jedina vec kôli comu som to bol ochotny dopozerat bola zaverecna scena Dd vs. Vol. ale ani ta za nic nestala.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

PAIN napísal:...Autori chceli jednoznacne vytazit co najviac zo znacky HP a mat pritom co najmensie naklady...
:?: Myslim, ze 200-milionovy film, je dost vysokorozpoctovy film.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Filipito napísal:Film bude vzdy lepsi ako kniha lebo knihu musim citat a mne sa vobec nechce tak preto filmy
Toto nemôžem pochopiť :roll:

Včera som na tom bola v kine (nakoniec u nás predsalen dali nedabovanú verziu), má to neuveriteľne veľa plot-holes ale celkovo ten film vyzerá vynikajúco, ako som už povedala, beriem to ako spestrenie zážitku z knihy. S kamošom sme sa o tom rozprávali a nakoniec to zhrnul slovami "Ten film je vlastne ako trailer ku knihe". A ja s tým úplne súhlasím.

Záverečný fight VDM vs DD bol spravený vynikajúco, Patronus Charm tiež pekný... Bellatrix Lestrange otrasná :)
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BlaDey »

podla mna filmy idu dole kopcom ....napr v 4 sa my zdal zlý strih ..neham sa prekvapkat :shock:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

no cakal som od filmu viac, ale efekty boli dobre, aj sa carovalo dost :)

BTW: http://hp7-deathlyhallows-sk.blogspot.c ... o-pna.html tu je slovensky preklad posledneho dielu, neviem ci to tu uz bolo, nechcem zakladat dalsiu temu.[/url]
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

Ten film bol podla mňa absolútne zbytočný...
Ako ja tvrdím kniha je vždy lepšia... :)
eNeS
Light Professional
Light Professional

Re: moj nazor

Príspevok od používateľa eNeS »

ivka napísal:Podla mna su knihy jednoznacne lepsie..Teda ja ked ich citam tak sa do toho viem az moc vzit, ze nevnimam okolie a ked prestanem tak sa ako keby odtrhnem z toho carovneho sveta:-)
toto si dobre vystihla... uplne stebou suhlasim :wink: ... k+
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

idem dnes do kina tak som zvedavi, tesim sa dufam ze ma to nesklame zatial sa mi vsetky filmi pacili , hoci v nih nebolo vsetko z knihy
Napísať odpoveď