Vas vysnivany bike

O športe...
Digital
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Sparrow napísal:Jasne, ze som necakal, ze mi to vydzri 50 rokov, ale na to kolko km som na nom urobil a vacsina bola len vozenie po meste, cize jedina prekazka ktoru ten bicykel musel zdolavat bol obrubnik, sa mi rozsypal velmi rychlo. Ten bicykel nebol najlacnejsi stal vyse 13-tisic. Keby mam vtedy nejake to info o bikoch tak si poprosim sice o par tisich drahsi ale 100% lepsi Trek. Kelly´s predajna v Prievidzi ma neskutocne vysoke ceny, ked si zhodnotis realnu cenu tych srackovych komponentov, ktore ti tam daju.
typnem si bol to Kellys chameleon ? No je to pravda , ale pred 5-6 rokmi neboli dostupne este take lacné a kvalitné komponenty jak dnes , tak to osadzovali barčím.. A citam ze sa ti pokazili brzdy a shifter.. no mama robila celkom kvalitne rafikove brzdy na tu dobu ale drbali tam tie hnusne shimaná na rucky...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sparrow > tvoje argumenty ani nie su argumentami

1) pokazili sa ti komponenty, ktore sa dodavaju na 99% bikov jeho cenovej kategorii -> tzn. nema to zo znackou vyrobcu biku nic spolocneho
2) 13.000 stal mozno kedysi, ked boli aj takto slabe biky drahsie ako dnes, nemozes to porovnavat s dnesnym 13tisicovym bikom.
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

t0m4s3 napísal: 2) 13.000 stal mozno kedysi, ked boli aj takto slabe biky drahsie ako dnes, nemozes to porovnavat s dnesnym 13tisicovym bikom.
V tomto mas pravdu, vobec som si neuvedomil, ze ceny vtedy boli vysoko nadhodene a rapidne isli dole za posledne roky.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Digital napísal:...mal si si kupit demu alebo iny sunt a viac by si nanom jazdil do servisu jak nanom
toto co si napisal je absolutna blbost. robim v predajni a servise a viem co mi sem chodi a co je na tom pokazene. to co predam sa mi vracia tak akurat na kontrolu po mesiaci. jedine co dema dava shitne su pedale. to musim priznat.

vela ludi nerozlisuje vyrobnu vadu a mechanicke poskodenie. potom tu vznikaju taketo kecy ze ktora znacka je vacsi shit. pokial sa o bicykel starate a pravidelne ho kontrolujete, tak neviem co sa tam moze pokazit. teraz hovorim aj o lacnych bikoch. to ze si kupis bicykel za 15 000, neznamena ze sa ho do konca zivota nemusis ani chytit. su tam suciastky ktore o seba tru a opotrebovavaju sa. ked ti po dvoch-troch rokoch zacne strielat retaz, tak budes hovorit, ze aky to je sit, ale ze mas uz dva roky vytahanu retaz, tak to ta uz netrapi. takisto aj konuse v naboji atd...

jedine co tu rozlisujete je, co je napisane na "stangli" ale poviem vam, ze aj tak to je vsetko vyrobene v cine v jednej fabrike :lol:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

yoplin napísal:toto co si napisal je absolutna blbost. robim v predajni a servise a viem co mi sem chodi a co je na tom pokazene. to co predam sa mi vracia tak akurat na kontrolu po mesiaci. jedine co dema dava shitne su pedale. to musim priznat.

vela ludi nerozlisuje vyrobnu vadu a mechanicke poskodenie. potom tu vznikaju taketo kecy ze ktora znacka je vacsi shit. pokial sa o bicykel starate a pravidelne ho kontrolujete, tak neviem co sa tam moze pokazit. teraz hovorim aj o lacnych bikoch. to ze si kupis bicykel za 15 000, neznamena ze sa ho do konca zivota nemusis ani chytit. su tam suciastky ktore o seba tru a opotrebovavaju sa. ked ti po dvoch-troch rokoch zacne strielat retaz, tak budes hovorit, ze aky to je sit, ale ze mas uz dva roky vytahanu retaz, tak to ta uz netrapi. takisto aj konuse v naboji atd...

jedine co tu rozlisujete je, co je napisane na "stangli" ale poviem vam, ze aj tak to je vsetko vyrobene v cine v jednej fabrike :lol:
Napísal som demu , ale nemyslel som to prave na tu značku... len mi pripadá ako lacná značka a malo to byt v zmysle tych tescobicyklov... takze ak je dema dobry vyrobca tak beriem spat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Digital > Dema je uplne rovnaky vyrobca ako vsetci ostatni, ktori na bike namontuju najlacnejsie komponenty. Jedine co si mozno robia sami su ramy.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ziadny vyrobca ktory nema na rame napisane hand made si nerobi ramy sam. jedine co si urcuje je material, profili, spracovanie, polepy. mozno je este rozdiel vo vedeni jednotlivych firiem, kto ma na starosti design a spracovanie novych modelov. napr. majitelia bicyklov kellys, pozrite sa na svoje ramy, ako je stredove zlozenie, kde sa spaja spodna ramova trubka a stred ako to je krasne zakoncene (myslim modely tak do 22 000 na drahsie som nepozeral). ten kto to navrhol vystudoval asi len zakladnu skolu :lol:

ak najdem obrazok, prilozim
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoplin: S tou Cinou nemas pravdu. Vela znaciek sa robi v USA, robia sa dokonca rucne ako napriklad Cannondale, Trek a dalsie zname znacky Trek. Trek sa pritom vyraba aj v dalsich hrajinach. Bicykle sa tiez vyrabaju v Taliansku a Francuzsku, je to napriklad BMC, Pinarello a ine... Znacky ako Giant a Merida sa vyrabaju na Taiwane.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko: myslel som pre nas dostupne bicykle o ktorych tu je stale rec. pinarello, cannondale a spol. je trosku z ineho sudka. to je pan bicykel. taiwan je urcite kvalitnejsi ako cina, o tom niet pochyb. tam si davaju robit ramy lepsie znacky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoplin: Podla mna je aj Cannondale ci Trek dostupny bicykel, su aj lacnejsie modely, ktore vsak pri Cannondale nie su Handmade in USA, ale len Made in USA.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to ano, ale to ze je vyrobeny v usa neznamena ze je kvalitnejsi ako z ciny. mozno je horsi, mozno nie. ked niekto povie ze trek, tak prve co ho napadne je armstrong a tour de france, ked povie dema, tak ho asi nenapadne nic... aj reklama je na nieco dobra. je jedno ci je to kvalita, alebo nie, dnes predava reklama

//a este obal
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:Myslis, ze ked tu istu prehadzovacku (rozumej najlacnejsi shimano shit) a tie iste brzdy da na svoj bike Trek, tak sa nepokazi? :roll:
To je ale chyba Kelly`su že na svoj bike dali "najlacnejší shit". To že to bolo namontované na lacný model, ešte neznamená že to Kelly`s ospravedlňuje...
hojko napísal:yoplin: S tou Cinou nemas pravdu. Vela znaciek sa robi v USA, robia sa dokonca rucne ako napriklad Cannondale, Trek a dalsie zname znacky Trek. Trek sa pritom vyraba aj v dalsich hrajinach. Bicykle sa tiez vyrabaju v Taliansku a Francuzsku, je to napriklad BMC, Pinarello a ine... Znacky ako Giant a Merida sa vyrabaju na Taiwane.
Mám dojem že Giant sa montuje na Taiwane, ale rámy vyrábajú v Európe.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mateq ty o com splietas? Pokial chcem predavat bicykel za 5000,- tak tam namontujem suciastky ktore nesposobia ze vyrobna cena biku bude 10.000,- Ked chcem predavat bike za 10.000,- nedam tam suciastky za 20. To je logicke snad. Kellys je uplne rovnako kvalitny bike ako ktorykolvek iny v jeho cenovej kategorii, ak bude mat rovnake komponenty ako biky v jeho cenovej kategorii. Toto vsjo. Cakas snad, ze Kellys bude monotovat Deore XT a predavat v tescu za 5ku?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie len si myslím že firma ktorá začínala výrobov low-costov, nech sa bude sebeviac snažiť, nedosiahne za taký časový úsek ako Kelly`s biky rovnakej kvality ako napríklad Trek vo vyšších cenových skupinách. Pokial chcem nejaký vysoký model (napr. 200tis - o to nejde), tak si ho vždy radšej kúpim od výrobcu ktorý také biky vyrába už x rokov, ako od Kelly`su ktorý ako tu bolo napísané pred 5-6 rokmi biky osádzal hocičím. Hoc aj on teraz vyrába biky pre profi triedu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Mateq napísal:tak si ho vždy radšej kúpim od výrobcu ktorý také biky vyrába už x rokov, ako od Kelly`su ktorý ako tu bolo napísané pred 5-6 rokmi biky osádzal hocičím. Hoc aj on teraz vyrába biky pre profi triedu.
1 rozumný dôvod?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Steju napísal:1 rozumný dôvod?
Môj osobný predpoklad, že značka ktorá vyrába vyššie triedy už x rokov, bude kvalitnejšia ako značka ktorá má s vyššími triedami menej skúseností. Nič viac...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko napísal:Znacky ako Giant a Merida sa vyrabaju na Taiwane.
Inak vo fabrike Merida sa vyrábajú aj rámy pre Specialized.. ;)

A tiež aj klasické americké ako Trek atď. už sú niektoré rámy aj Made in Taiwan.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

moja Kona bola tiez vyrobena v Taiwane, co uz :)
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bEnG »

aj moj author a-gang je "made in taiwan" :D
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa: