Tak ti poviem je to dost nakladne ale sa to oplati pre ten pocit. Len hlavne nekupuj ziadne smejd a nepouzivaj ziadne zlepsovaky ktore niesu urcene priamo na horolezectvo Lebo mozes velmi zle dopadnut. Osobne som videl jak dopadne lano ktore nieje urcene na lezenie ( staticke lano urcene hlavne na pracovne ucely) pouzival to jeden clovek a po zlaneni cca 60m previsu bolo z 8mm mozno 6 a miestami uplna hroza.Vlado6230 napísal:hmmm tak zacnem setrit. Ma to fakt riadne chytilo. A dik za informacie... k+
lezenie, climbing, bouldering
-
jakub199
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
axxis
Addict
Ach joj. Zaciatocnik a uz si musi kupovat lezecky a magnezium. Ja osobne som sa na cele tieto ceremonie vykaslal. Boulderujem v trekovych topankach od garmontu a nemam problem. Lezecky treba na podstatne narocnejsie vystupy (a dokonca ani vtedy nie, videli ste uz niekoho ako ide na 8000-tisicovku v lezeckach? a tam sa fici aj po holych stenach a ladopadoch)
Podla mna ak by si chcel zacat najdi si vapencove skaly (Slovensky raj odporucam) rozpadaju sa a chyt mas kazdych 5cm. Na zule je to podstatne problematickejsie. Taktiez sa daju zaplatit kurzy lezenia, ale vychadza to dost draho. (videl som to ked som pozeral moznosti turistiky/boulderingu v Tatrach, nepamatam presne kde, ale ak ches mozem to este omrknut)
(na fotke stena cca 4-5m)
Podla mna ak by si chcel zacat najdi si vapencove skaly (Slovensky raj odporucam) rozpadaju sa a chyt mas kazdych 5cm. Na zule je to podstatne problematickejsie. Taktiez sa daju zaplatit kurzy lezenia, ale vychadza to dost draho. (videl som to ked som pozeral moznosti turistiky/boulderingu v Tatrach, nepamatam presne kde, ale ak ches mozem to este omrknut)
(na fotke stena cca 4-5m)
snad sa v Septembri podariRunes napísal:hmm no MicPu a kedy ideme na tu stenu spoluuz cakam pol roka
axXis ja som zacinal v starych halovkach ktore sa uz na telesnu nedali pouzivat a na zaciatok to bolo v pohode, problem prisiel ked chalani ktory si ma bravali so sebou lozit zacali liezt tazsie cesty...moje halovky na to uz bohuzial nestacili
Skussal som liezt aj v trekovych topankach ale to moc neodporucam...trekove topanky totiz pouzivam na turistiku a mi ich bolo luto znicit na skale. Okrem sustredenia na lezenie som sa musel este aj sustredit na topanky aby sa im nic nestalo.
A lezky su lacnejsie nez trekove topanky.
Ale to plati vo vseobecnosti, ze obuv sa ma pouzivat na to na co je urcena.
Ked som tak 15m nad zemou tak ja osobne sa citim omnoho bezpecnejsie ked mam na sebe lezecky. A este jedna vyhoda...nikdy s topankami nedas take chyty ako s lezeckami...ked lezies s topankami na stene si vyberas tie najvacsie chyty aby si sa na nich udrzal kdezto s lezeckami mas omnoho viac moznosti....prosim neber tento prispevok osobne...je to len moj nazor, nic proti tebe...to co ty vravis je tiez pravda, len si myslim , ze pre napredovanie v tomto sporte alebo zalube je potrebne aj vybavenie
a mozno je niekedy vyhodnejsie kupit lezky a liezt na skalach nedaleko bydliska ako za nimi cestovat po slovensku a za cestu vyhadzovat nie male peniaze....a pri osemtisicovkach a ladopadoch maju horolezci na sebe zvacsa macky
-
axxis
Addict
Beriem tvoj nazor, ale ja som napisal, ze pre zaciatocnika nieje velmi potrebne vybavenie. Po mesiaci ho to prejde a prachy su fuc
Najskor nech to odskusa len tak. Co som chcel povedat tymi trekmi je, ze liezt sa da v kadecom. Dokonca aj v topankach s vibram podrazkou, ktore su maximalne neohybne.
Co sa tyka mohjo lezenia tak skalolezecetvo nerobim. Som skor turista, ale ked sa naskytne nejaka skala nevidim dovod preco by som ju nevyliezol.
Ad macky: do coho ich asi tak uchytis? Sleduj podrazku topanok. Oboje maju rychloupinanie na macky. Snurovat to na nieco ine je hotova gehenna aj ked sa to da.
Co sa tyka mohjo lezenia tak skalolezecetvo nerobim. Som skor turista, ale ked sa naskytne nejaka skala nevidim dovod preco by som ju nevyliezol.
Ad macky: do coho ich asi tak uchytis? Sleduj podrazku topanok. Oboje maju rychloupinanie na macky. Snurovat to na nieco ine je hotova gehenna aj ked sa to da.
to ano... v tomto smere mas pravdu...pre zaciatocnika stacia hociake stare topanky ak to ma po mesiaci zabalit 
nemyslel som ze macky sa davaju na lezecky...skor ze to je samozrejme ze pri takych velkych vystupoch maju topanky, preto som tam napisal to o tych mackach. A tvoje topanky su na rychloupinacie macky alebo kombinovane rychloupinacie s remienkami...remienkove macky priviazes na skoro hociaku turisticku botu.
nemyslel som ze macky sa davaju na lezecky...skor ze to je samozrejme ze pri takych velkych vystupoch maju topanky, preto som tam napisal to o tych mackach. A tvoje topanky su na rychloupinacie macky alebo kombinovane rychloupinacie s remienkami...remienkove macky priviazes na skoro hociaku turisticku botu.
inak v BB je jedna celkom dobra skala v Jakube, ak vies kde je Jakub urcite ju najdes a ta stena stoji za toVlado6230 napísal:hmmm tak zacnem setrit. Ma to fakt riadne chytilo. A dik za informacie... k+
//mimochodom som chcel tiez liezt, dokonca mam aj otcovu vybavu, ale v nej ma celotelovy postroj Singing Rock, staticke lano asi Camp+karabiny a zumare..., cize na skololezenie je mi to uplne na nic
no na zaciatok ako uz bolo spominane toho moc nepotrebujes. na uplny zaciatok postaci to magnezium a stare tenisky a bouldrova stena....neskor sa k tomu pridaju hlavne lezky a sedak...v pohode sedaky su uz od daakych 1200,-sk...co vzhaldom na to ze ti to vydrzi strasne dlho, mozno aj cely zivot nieje az taka vysoka cena...a lano s karabinami...pokial mas kamosou co lezu mozes chodit s nimi a nebudes to potrebovat.
-
Jeremy
Medium Professional
Pocuj ty si z bb a chces zacat liest a nevies kde? ako no... Vsak je tu pavuk Rozlohou jedna z najvacsich stien v sr v telocvicni Gymnazia na tajovskeho ulici... za par korun za lezies staci ked si zozenies kopacky velmi tesne zo zrezanymi stuplami myslim ze ostatne sa tam da pozitat a tam ziskas kontakty na lezcov a btw hovori ti nieco jelenec alebo jakub??Vlado6230 napísal:hmmm tak zacnem setrit. Ma to fakt riadne chytilo. A dik za informacie... k+
skaly s peknymi trasami a aj pre novacikov... a niesu tak narocne nektore...
No ja som skusal len na umelej stene, a islo mi to v pohode aj sa mi to pacilo. A tiez mam velmi rad aj turistiku, mam toho schodene pomerne dost, da sa povedat.
A mal som ist s otcom v lete do slovinska na kanoning, rafting a turistiku, ale neviem ci nam to vyjde, nejak niesu financie poslednu dobu tak dufajme, ze to bude do leta lepsie.
Hrozne ma inac laka ten kanoning
A mal som ist s otcom v lete do slovinska na kanoning, rafting a turistiku, ale neviem ci nam to vyjde, nejak niesu financie poslednu dobu tak dufajme, ze to bude do leta lepsie.
Hrozne ma inac laka ten kanoning
Re: lezenie
caute som zo snv mam 15 chcel by som zact liezt no neviem s kym kde ako zacat kde to by som aj vedel na tomašaku.Vidim ze tu uz dlho nikto nebol ale budem rad ak sa niekto ozve 
-
Hannibal
Medium Star
na zaciatok je najlepsie sa zoznamit s nejakymi ludmi co sa tomu venuju-pripadne vstupit do nejakeho lezeckeho klubu..tak myslim ze zacinali skoro vsetci ...a samozrejme ak chces zacat tak si treba zadovazit zakladne vybavenie (sedak, HMS, osmu/kyblik, prilbu pripadne lezecke lano)zel-oroh napísal:caute som zo snv mam 15 chcel by som zact liezt no neviem s kym kde ako zacat kde to by som aj vedel na tomašaku.Vidim ze tu uz dlho nikto nebol ale budem rad ak sa niekto ozve
v snv mame jamesa takze pridem tam a poviem ze by som chcel vstupit do spolku a zacat liezt 
-
Hannibal
Medium Star
jj presne tak ...a oni ta urcite medzi seba zoberuzel-oroh napísal:v snv mame jamesa takze pridem tam a poviem ze by som chcel vstupit do spolku a zacat liezt
a mam ist tam uz terazl ebo je po skalkarskej sezone a v zime do tatier ma este urcite nezoberu.Mozno do sl raja na lady