Zivot bez maturity
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
imho je maturita nutnostou, pokial nechces makat za par supov niekde pri pase.
problem je uz len v tom, ze ta maturita ma odradzujuce ucinky (kvantum uciva z literatury), a tak sa mnohym proste nechce a tak si ju nespravia.
Ja maturu chvalabohu mam, a som rad, ze ju mam za sebou. Studujem VS a chcem mat pred menom Ing., lebo mi zalezi na tom, ako so mnou budu ludia jednat, a zvlast ako bude so mnou jednat buduci zamestnavatel. Dufam, ze to neustale vypracovavanie sa, sa mi casom oplati... a ked nie, pojdem ta het, do zahranicia
problem je uz len v tom, ze ta maturita ma odradzujuce ucinky (kvantum uciva z literatury), a tak sa mnohym proste nechce a tak si ju nespravia.
Ja maturu chvalabohu mam, a som rad, ze ju mam za sebou. Studujem VS a chcem mat pred menom Ing., lebo mi zalezi na tom, ako so mnou budu ludia jednat, a zvlast ako bude so mnou jednat buduci zamestnavatel. Dufam, ze to neustale vypracovavanie sa, sa mi casom oplati... a ked nie, pojdem ta het, do zahranicia
-
uplink
VIP
1 maturitna skuska = 1 skuska na vysokej skole, co chcete dalej riesit? Dokonca by sa dalo niekedy hovorit aj o rovnici:
1 maturitna skuska = 1/2, 1/3, 1/4, 1/8 atd skusky na vysokej skole. Ak ma niekto tazke problemy s maturou, moze ho dobre rozbehnut na vysku, alebo je to varovnym znakom toho ze na vyske sa mu nebude az tak lahko darit, alebo moj pripad, cele 4-5 rokov na strendej sa nic neucil a je totalny flakac
[mmntalne som piatak na vyske :)a ak Boh da tak aj skoncim].
Naco vobec ta otazka zivot bez matury? To sa rovno mozeme zacat pytat ci je potrebne vediet malu, alebo velku nasobilku. Maturita mi pride ako sucast zakladneho vzdelania, aj ked to sa udajne konci v druhom rocniku na gymnaziu a na specializovanych strednych skolach netusim [podla nazvu na zakladnej skole, ale neviem no...]
1 maturitna skuska = 1/2, 1/3, 1/4, 1/8 atd skusky na vysokej skole. Ak ma niekto tazke problemy s maturou, moze ho dobre rozbehnut na vysku, alebo je to varovnym znakom toho ze na vyske sa mu nebude az tak lahko darit, alebo moj pripad, cele 4-5 rokov na strendej sa nic neucil a je totalny flakac
Naco vobec ta otazka zivot bez matury? To sa rovno mozeme zacat pytat ci je potrebne vediet malu, alebo velku nasobilku. Maturita mi pride ako sucast zakladneho vzdelania, aj ked to sa udajne konci v druhom rocniku na gymnaziu a na specializovanych strednych skolach netusim [podla nazvu na zakladnej skole, ale neviem no...]
nemyslel som to práve tak , skôr z toho pohľadu , že si všímam mnoho mnoho vysokoškolsky vzdelaných ľudí , ktorí chodia do zahraničia robiť napr. opatrovateľov , sluhov , čašníkov ... proste podradné roboty pre ich úroveň a preto nás tam aj tak začnú postupom času ( pokiaľ už nezačali ) brať ...jimino napísal:nie vsade je nacikov jak nasrato
ale je pravda, ze vzdy budes len pristahovalec
ja som robil teraz na stavbe s jednym chalanom koncil skolu za murara a celu maturitu mal v p**i stacilo ze bol sikovny a vedel si odviest svoju pracu a po skole mal istu pracu a zarabal aj celkom dobre peniaze Zas ma blbe ze bude makat jak hovado do konca zivota. Zas vela ludi co chodi na skolu tipu obchod a podnikanie, obchodna akademia podla mna to je na sracku jedine tak lebo na ruke nemas ziadny papier co vies jedine tak sekretarka pre baby a s tou maturitou si mozes tak vytret rit. Kazdy radsej zamestna cloveka ktory bude mat vysledky dobre robit a maturitu moze mat v *** ked si dobre odvadza svoju pracu. Kazdy zaplati podla toho ako pracu spravis nie jake mas skoly.
-
misokgb
King
A tak... Kde robim ja, (pri Frankfurte), tak je tu napriklad jeden kolega, nemec... Zaraba dvakrat tolko co ja, minimalne, ak nie viac... A neviem ako to maju nemci so skolami, ale ona ma nieco medzi ZS a SS v jednom. Po anglicky nevie ani ceknut... Nevravim, ze ta robota je nejaka kvalifikovana, alebo specificka to nie... Ale za ten plat, na ich pomery ma ZS, bez matury bez nicoho... Tjn ale to sme neni na SK... Mna by sem zobrali aj bez matury, no je to taka robota o hovne... Trosku lepsie love nez na SK... Ale za dva mesiace som sa aspon trochen neminu naucilschw33k napísal:no už len v zahraničí budú s tebou jednať
Ale tak napr. po mature som brigdoval dva dni v stavebnej firme, ktora vyraba betonovy material a komponenty... Poviem ti kamo, tam robili VSETCI ludia bez matury za cca 7000Sk mesacne a povedali, ze lepsiu pracu si najst nevedia, lebo nemaju maturitu... Som cumel jak puk a som bol rad, ze ja ju mam
No ale najprv treba ziskat nejaky kapital.A skadial zoberie mlady chlapec peniaze.Samozrejme ked nepocitame, ze ma bohateho fotrika.Grim-Reaperka napísal:maturita neni vsetko. Ja ju mam ale kazdy kto ma trocha za usami vie ze sa moze dat na podnikanie. Je to sice trocha moc papierovaciek, ale na to ziadnu maturu nikto nepotrebuje...staci vediet co chce dotycny robit a vediet to robit.
A k teme:Myslim si, ze dnes uz je matura velmi potrebna,bez nej je strasne slabe uplatnenie.Ved uz aj ludia ktori si za mladi nespravili vysoku tak si ju na stare kolena robia, aby neprisli o pracu.
Vacsinou clovek, ktory je dostatocne inteligentny aby podnikal zvladne taku vec ako je maturitaGrim-Reaperka napísal:maturita neni vsetko. Ja ju mam ale kazdy kto ma trocha za usami vie ze sa moze dat na podnikanie. Je to sice trocha moc papierovaciek, ale na to ziadnu maturu nikto nepotrebuje...staci vediet co chce dotycny robit a vediet to robit.
K tomu podnikaniu - myslím, že začínajúci podnikateľ nemá v dnešnej dobe inú možnosť a musí si zobrať úver, lebo šetriť sa pri proste nevyplatí. Samozrejme potom sa musí vedieť pekne obracať, aby sa z neho nestal iba podnikateľ, ale úspešný podnikateľ. Píše sa to ľahko, ale nie je to med lízať, hlavne zo začiatku...
No a k tej maturite - som rád, že som konečne ukončil gympel, mám maturitu a prednedávnom som urobil aj Všeobecnú štátnu skúšku z angličtiny - dúfam, že mi to v budúcej profesii pomôže. Ale aj ja to beriem fakt iba ako minimum pre vstup do zamestnania. Teraz je mojou prioritou ukončiť VŠ...
A ešte by som spomenul firmu, v ktorej brigádujem - ženy, ktoré sú tam zamestnané, robia jednoduché skladačky za cca. 330 € mesačne a pritom MUSIA MAŤ MATURITU
Inak nemajú šancu dostať túto prácu, takže asi tak...Brigádnici tam dokonca majú pomaly lepší plat v čistom ako zamestnanci 
No a k tej maturite - som rád, že som konečne ukončil gympel, mám maturitu a prednedávnom som urobil aj Všeobecnú štátnu skúšku z angličtiny - dúfam, že mi to v budúcej profesii pomôže. Ale aj ja to beriem fakt iba ako minimum pre vstup do zamestnania. Teraz je mojou prioritou ukončiť VŠ...
A ešte by som spomenul firmu, v ktorej brigádujem - ženy, ktoré sú tam zamestnané, robia jednoduché skladačky za cca. 330 € mesačne a pritom MUSIA MAŤ MATURITU
-
Grim
Darca
hovorim o tych, ktori maju trocha za usami (nie nasrate)...taki vedia ze urad prace poskytuje prispevky na podnikanie (za splnenia urcitych podmienok) do vysky okolo 60 000 - 80 000 Sk.plasmon napísal:No ale najprv treba ziskat nejaky kapital.A skadial zoberie mlady chlapec peniaze.Samozrejme ked nepocitame, ze ma bohateho fotrika.
ak dokazes rozbehnut firmu za 80k SKK, tak ti ozaj pogratulujem. tiez si neviem predstavit ako da banka uver niekomu, kto nema maturitu a chce si otvorit firmu.Grim-Reaperka napísal:hovorim o tych, ktori maju trocha za usami (nie nasrate)...taki vedia ze urad prace poskytuje prispevky na podnikanie (za splnenia urcitych podmienok) do vysky okolo 60 000 - 80 000 Sk.
-
Začiatok Konca
Professional
tak ale zasa sme pri tom, ze musis nejak ziskat to cim chces rucit, a ako to ziskas? za ten smiesny prispevok od statu asi nie a ked uz mas bohateho tatka, moze ti byt cely prispevok ukradnuty...vyska prijmu? akoze ta minimalna mzda za kopanie kanalov?Začiatok Konca napísal:Myslím, že by nebol problém získať úver aj bez maturity, banke je to jedno. Ide o to, čím banke budeš ručiť a že v prípade, že nebudeš platiť ti to zhabe... to banku zaujíma.nie to, či máš maturitu, teda aspoň si to myslím.
samozrejme rozhoduje aj príjem...
resp. výška príjmu.
-
Začiatok Konca
Professional
Rád by som vedel, ako sa líši platové hodnotenie čašníka, ktorý má výučný list s maturitou, alebo robotníka, ktorý maká na stavbe s učňovkou... to bol len príklad. Tak isto, nenadobudneš majetok, keď budeš maturitu... je to len hypotéza. Môže to dopomôcť pri hľadaní zamestnania, alebo štúdiu na VŠ. Inak to nemá žiadne opodstatnenie.
Minulý rok som s priateľkou pracoval v jednej robote, kde majiteľ nemal dokončené základné vzdelanie... a 4 autá najvyšších kvalít a peňazí jak nasraných.
Minulý rok som s priateľkou pracoval v jednej robote, kde majiteľ nemal dokončené základné vzdelanie... a 4 autá najvyšších kvalít a peňazí jak nasraných.
robotnici maju skoro vsade rovnako ked tak bere a casnici hodne zalezi od lokalityZačiatok Konca napísal:Rád by som vedel, ako sa líši platové hodnotenie čašníka, ktorý má výučný list s maturitou, alebo robotníka, ktorý maká na stavbe s učňovkou... to bol len príklad. Tak isto, nenadobudneš majetok, keď budeš maturitu... je to len hypotéza. Môže to dopomôcť pri hľadaní zamestnania, alebo štúdiu na VŠ. Inak to nemá žiadne opodstatnenie.
na fyzicku robotu clovek maturu nepotrebuje ale ked chces robyt cosi ine tak vecinou je aj matura malo slovensko je plne vysokoskolakov bez znamosti asi tazko
robotnik maka vsade za par supiek, casnik maka za par supiek +/- ale ma tringeltyZačiatok Konca napísal:Rád by som vedel, ako sa líši platové hodnotenie čašníka, ktorý má výučný list s maturitou, alebo robotníka, ktorý maká na stavbe s učňovkou... to bol len príklad. Tak isto, nenadobudneš majetok, keď budeš maturitu... je to len hypotéza. Môže to dopomôcť pri hľadaní zamestnania, alebo štúdiu na VŠ. Inak to nemá žiadne opodstatnenie.
ale na slovensku je to pomerne zlozite, kedze po zmene rezimu to tu vyzeralo vseliako-privatizacie, nizkourocne pozicky od statu vlastne kazdemu kto chcel a takysto, ludia mali byty z cias komunizmu-mali cim rucit, ale takato situacia sa uz opakovat nebude, takze ak chces podnikat musis mat kapital, napriklad u pravnikov ktory si chcu rozbehnut kancelariu to zvacsa funguje tak, ze ide na 10 rokov cca napr k policii, pracuje ako vysetrovatel, alebo na ministerstve vnutra, proste v statnej sprave, za ten cas ziska isty kapital, kontakty a podobne, vybuduje si zazemie a potom rozbehne vlastnu firmu, ked uz "vtom vie chodit"