NESCAFÉ Frappé (základný recept)
Sklo: 0,3 l
Suroviny:
50 ml studenej vody
1,5 lyžičky NESCAFÉ Classic
1,5 lyžičky cukru krupice
1 kocku ľadu
Studenú vodu s prísadami šejkrujeme tak dlho, až sa postupne zmení na penu, ktorú potom prelejeme do pohára s objemom 250 ml, pridáme 130 ml ľadovej vody a kocku ľadu. Podávame so slamkou. Na zjemnenie chuti môžeme pridať mlieko. Dôležitá rada: Mlieko nikdy nepridávajte pred šejkrovaním, inak pena stratí stabilitu.
Ľadová káva s pomarančom
50 ml studenej vody, 1,5 lyžičky NESCAFÉ Classic, 1,5 lyžičky vanilkový cukor, 1 kocka ľadu
Ako na to:
Studenú vodu s prísadou šejkrujeme tak dlho, až sa postupne zmení na penu, ktorú potom prelejeme do pohára s objemom 250 ml, pridáme 100 ml ľadovej vody a 2 - 3 kopčeky vanilkovej zmrzliny. Ozdobíme šľahačkou, pomarančovým koncentrátom a plátkom pomaranča. Podávame s lyžičkou a so slamkou.
ja som robila v zmrzlinarni, kde ladovu kavu robili;) do pollitroveho pohara si das tri kopceky vanilkovej zmrzliny, dolejes kavou, navrch das slahacku, do toho slamku a ides;)
ja si robievam ladovu kavu tak, ze do nadoby dam vodu, kavu, cukor a mlieko podla potreby a VELA ladu, aspon 5 kociek a rozmixujem to uz spominanym rucnym mixerom..je to potom tak fajn napenene a studene
Prečo nie je frape kava ľadová? Do troj decového pohara sa naleje0,5 dcl studenej vody.pridá cukor rozmieša sa prida sa neska mixrom na farpe kavu sa urobí stoho hustá pena, doleje sa studená voda, kocky ľadu, vanilková zmrzlina na vrch šlahačka posipaná čokoládou kto má rád môze si dať trochu vaječného konaku. Dobrú chuť v Aténach čosi také je za 250Sk