Wankel- co nan poviete?
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Wankel- co nan poviete?
co si myslite o tejto technologii? ma to podla vas buducnost ?
viete vobec co je wankelov motor?
viete vobec co je wankelov motor?
-
jin
VIP
RX-8 Wankel Renesis 2003 - motor roka 2003.
Objem 1,3, dva spalovacie bloky, výkon 141/170 kW.
Táto technológia bola využívaná prevažne v leteckom priemysle. Bral by som
Objem 1,3, dva spalovacie bloky, výkon 141/170 kW.
Táto technológia bola využívaná prevažne v leteckom priemysle. Bral by som
RX8 WEB napísal:Motor RENESIS je nezvyčajne kompaktný, čo dáva celej hnacej jednotke ideálny montážny priestor - nízko a za prednou osou. Vďaka nízkemu centru gravitácie a jedinečnej polohy hnacej jednotky má Mazda RX-8 takmer presné rozloženie váhy 50/50 - čo jej dáva výnimočnú agilnosť a odozvu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
OMG si inak objavil ameriku chalanisko ... jak keby to bola prevratna novinka, pritom prve auto malo wankelov motor ( vtedy este iba s jednym rotorom ) uz cca v roku 1960 (neni to presne, ale da sa to zistit ) a bolo to NSU ... inak je ten motor ovela jednoduchsi ako spalovaci ,alebo vznetovy ... je menej namahany, tym ze ma vlastne v ramci jedneho rotoru tri spalovacie komory je jednorotorovy ekvivalentny trojvalcu, avsak su mensie straty trenim, hmota nevykonava vratny pohyb,ale rotacny, takze menej namahane cast, preto vydrzi vyssie otacky ... je to celkom pekne dielko, ale este sa da vela na tej koncepcii zlepsovat, da sa z toho vybuchat vysoky vykon, napr. najzanamejsie auto co pouziva wankel ( mazda rx8 ) ma zdvihovy ( OMG je to vobec zdvihovy ?
) objem 1.3 litra a 177kW .. co je pekne mat sporotve auto s poistkou ako pri felicii
...
presnost vyroby, pri vratnom pohybe hodne vykompenzuu rozne kruzky a pod. ale ked mas konstrukciu wankel, tak to musi byt presne ako hovado...t0m4s3 napísal:Nie je mi zname, preco sa tieto motory viac nerozsiruju. Ci je to dane malou vydrzou, narocnostou vyroby, alebo inymi faktormi? Rad by som sa nieco o tom dozvedel. Inak RX-8 krasne auto s "krasnym" motorom, jedno z mojich oblubencov.
-
Masaker
Medium Professional
pozor na namahanie.. .to by som az tak netvrdil... na rx-8 skoro kazdemu co viem odisli tesnenia na motore... a to znamena velka generalka ktora vynde vela lowe... a rx-8 ma priemernu spotrebu 15 litrov... po dialnici sa da ist aj za 9 ... ale ked ju tocite tak si sosne aj viac ako tych 15 .. takze prevadzka je nerentabilna... iba ak by sa to neak do buducnosti vychytalo...
a ta presnost to je pravda... a je nepisane pravidlo.. ze co je zlozite tak sa pokazi... vid. pr.: nemecke tanky a ruske tanky v II sv. vojne
a ta presnost to je pravda... a je nepisane pravidlo.. ze co je zlozite tak sa pokazi... vid. pr.: nemecke tanky a ruske tanky v II sv. vojne
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Masaker
Medium Professional
3,5 litrovy bavorak si sosne 14 litrov a to je aj moment odspodu... a toto ked netocis tak netaha... tento bavorak dokaze jazdit aj za 9 litrov...
takze dalsia vec ktora by sa mala vychytat.. lebo to co usetrite na pojistke date do benzinu.. ved sme uz mali ist po nu do nemecka a zistili sa ake neduhy to ma.. tak sa od toho upustilo...
takze dalsia vec ktora by sa mala vychytat.. lebo to co usetrite na pojistke date do benzinu.. ved sme uz mali ist po nu do nemecka a zistili sa ake neduhy to ma.. tak sa od toho upustilo...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ono aj jednoduche sa pokazi, ale das to skorej do hromady a nepotrebujes byt ani odbornik, jedna nevyhoda wankela na slovensku je ze by som to osobne zveril maloktoremu servisu, lebo vacsina servisakov su sedlaci odrasteni na atmosferickej 1200 zo skodovky a iny motor este nevideli :-p ...Masaker napísal: a je nepisane pravidlo.. ze co je zlozite tak sa pokazi... vid. pr.: nemecke tanky a ruske tanky v II sv. vojne
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Tripmaster
Light Star
-
pinacolada
Guru wannabe
Motor nie je nespolahlivy, ale ma proste mensiu zivotnost a to vdaka technologii, ktora je pouzita. Vysoky vykon je dosiahnuty hlavne zasluhou toho, ze je v motore pouzite minimum pohyblivych casti a tym padom moze byt motor uplne inak dimenzovany. Problemom je tesnenie, kedze rotujuci trojstranny piest je tesneny kovovymi tesneniami a pri tom rotacnom "nerovnomernom" pohybe sa opotrebovavaju viac a rychlejsie ako by bolo vhodne.
No a kedze to ani neviem dobre slovne vyjadrit, tak som sa popozeral po dakom videu - nech sa paci. Ako pracuje wankel
No a kedze to ani neviem dobre slovne vyjadrit, tak som sa popozeral po dakom videu - nech sa paci. Ako pracuje wankel
-
Stenky
Professional
nieje to hoax, je to aj na wikipedii, mala proste asi o 8 koni nizsi vykon preto ponukli bezplatnu vymenu. ti co je nepodstupili dostali dozivotne nahradne diely zdarmajin napísal:Montovali sa aj do starších RX7čiek![]()
Inak neviem, či je to hoax, ale keď boli spomenuté tie nespolahlivé= tesnenia počul som, že istá séria RX8 mala výrobnú chybu na motore. Po tom, keď to v mazde zistili, tak všetkým vozidlám z tejto série v servise menili komplet motor.
inac wankle niesu rozsirene lebo...akobysom to povedal
iba mazda mala tie nervy spravit z wankla v automobilizme to cim je dnes. stoja za tym roky vyskumov a prace.
v kazdom pripade RX-8 mozem, mat tie kese je to prve auto co si kupim