Falosna Biblia?
Falosna Biblia?
Mozno ste sa uz stretli v obchodoch s Bibliou asi za cca 200sk.. taka nizko nakladova forma v s ciernym obalom.. je pisana tusim po cesky.. a maju ju v knihkupectvach..
mno jeden znamy mi tvrdil ze tam nie je vsetko napisane tak ako v normalnej biblii proste ze je to neak prekrutene.. neviem hladal som o tom nieco na nete ale nic som nenasiel.. tak sa chcem spytat ci ste sa uz s touto knihou stretli pripadne ci mate info o tom ze by boli texty v nej falosne alebo tak..
kupil som ju asi pred pol rokom jendnemu kamosovi ako darcek.. vzdy vravel ze chce to chce precitat.. a bol by som nerad ak by som mu dal falosny darcek..
chcel som dat link na neake intern knihkupectvo.. ale nemozem to najst.. bud je to vypredane alebo stiahnute z predaja.. alebo neviem.. ale mozno bude niekto vediet o co ide
mno jeden znamy mi tvrdil ze tam nie je vsetko napisane tak ako v normalnej biblii proste ze je to neak prekrutene.. neviem hladal som o tom nieco na nete ale nic som nenasiel.. tak sa chcem spytat ci ste sa uz s touto knihou stretli pripadne ci mate info o tom ze by boli texty v nej falosne alebo tak..
kupil som ju asi pred pol rokom jendnemu kamosovi ako darcek.. vzdy vravel ze chce to chce precitat.. a bol by som nerad ak by som mu dal falosny darcek..
chcel som dat link na neake intern knihkupectvo.. ale nemozem to najst.. bud je to vypredane alebo stiahnute z predaja.. alebo neviem.. ale mozno bude niekto vediet o co ide
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
pinacolada
Guru wannabe
nie.oni su uplne ina kapitola.myslim neregistrovane cirkvi (tj sekty).neviem ci ich rozsiruju do knihkupectiev ale viem ze take nieco existuje.mne taku dal jeden fanatik v buse.sadol si ku mne a zacal mi daco tliacaht aky som ja zmateny a ako surne potrebujem najst cestu.strcil mi do ruky bibliu a tak som vystupilStenky napísal:myslis svedkov jahodovych?
ake tieto pozmenene vacsinou tlacia a rozsiruju na vlastne naklady, nie cez obchody a retazce....snad
-
seth82
Darca
...hmm..poucte ma...odkedy je Biblia dielom boha??? narazam na odpoved jedneho clena, ktory na otazku, ze kto ma copyright na bibliu odpovedal: Boh. ...skuste si troska prestudovat historiu a pochopite, ze biblia je len alegoricka kniha, ktora ma od historickych faktov len velmi daleko...Vrelo odporucam knihu Pribehy Mrtveho Mora, alebo nieco podobne.
-
axxis
Addict
Cirkev tvrdi, ze aj ked bibliu napisal clovek prvotinou a "muzou" bol Boh.seth82 napísal:...hmm..poucte ma...odkedy je Biblia dielom boha??? narazam na odpoved jedneho clena, ktory na otazku, ze kto ma copyright na bibliu odpovedal: Boh. ...skuste si troska prestudovat historiu a pochopite, ze biblia je len alegoricka kniha, ktora ma od historickych faktov len velmi daleko...Vrelo odporucam knihu Pribehy Mrtveho Mora, alebo nieco podobne.
Nasmu vyucujucnu na nabozenstve toto paraden islo. Cital som nejaku knihu co sa volal posledne prikazanie a boli tam hladane divne miesta v biblii. Ked som mu ich potom ukazal povedal, ze je to tym, ze bibliu pisal clovek (ergo za chyby nemoze Boh). Ked som sa hned na to opytal co je na nej take cenne ked ju pisal clovek...sak zbierku moralnych zasad v alegorii viem aj ja napisat pri troche snahy tak mi odvetil, ze prvotinou je Boh. madness
-
uplink
VIP
Veriaci veria ze Biblia je inspirovana Bohom, to znamena ze ju napisal clovek pod vedenim Ducha Svateho, cize samotneho Boha.
Biblia vznikala cele starocia. Uz len kanonizacny proces Novej Zmluvy netrval dva dni, ale cele desatrocia.
Je vela pramenov ku roznym kniham Biblie a vela prepisov prepisov [prepisy prepisov]. Tzn. ze nik nema original.
Ludia by mali pochopit ze Biblia nie je magicka kniha. Ma obsiahnuty kus pravdy a princip fungovania Zivota. 10 Bozich prikazani nie je 10 Bozich prikazani, skor 10 Bozich odporucani.
Tak isto cely vyklad Biblie a vobec vsetky pribehy su skor odporucania, ako zit tak, aby...
Cut the magical crap out, get real, clovek ma ZIT a nie len zivorit v mytoch a bajkach...
Biblia vznikala cele starocia. Uz len kanonizacny proces Novej Zmluvy netrval dva dni, ale cele desatrocia.
Je vela pramenov ku roznym kniham Biblie a vela prepisov prepisov [prepisy prepisov]. Tzn. ze nik nema original.
Ludia by mali pochopit ze Biblia nie je magicka kniha. Ma obsiahnuty kus pravdy a princip fungovania Zivota. 10 Bozich prikazani nie je 10 Bozich prikazani, skor 10 Bozich odporucani.
Tak isto cely vyklad Biblie a vobec vsetky pribehy su skor odporucania, ako zit tak, aby...
Cut the magical crap out, get real, clovek ma ZIT a nie len zivorit v mytoch a bajkach...
-
pinacolada
Guru wannabe
no to uz nikto nezsiti.oficialna verzia cirkvi : svate pismo napisali svatopisci pod vplyvom boha. a hotovo.mozno ano,mozno nie.dnes uz na to nikto neprijdeseth82 napísal:...hmm..poucte ma...odkedy je Biblia dielom boha??? narazam na odpoved jedneho clena, ktory na otazku, ze kto ma copyright na bibliu odpovedal: Boh. ...skuste si troska prestudovat historiu a pochopite, ze biblia je len alegoricka kniha, ktora ma od historickych faktov len velmi daleko...Vrelo odporucam knihu Pribehy Mrtveho Mora, alebo nieco podobne.
pane jo...
po prve nie som veriaci cize mi je jedno co je biblia..
po druhe kupil som to ako darcek veriacemu a nechcel by som aby to bola neaka divna verzia.. tak sa len pytam ci niekto o tom nepocul..
po tretie dobre nemusime to volat "prava" ale "schvalena cirkvou"..
moja chyba ze som do nej ani nekukol.,. ze kto ju vydal a tak.. ale kua neseute ma sak ju mali v normalnych knihkupectvach.. za 2 kila velka hruba cierna.. a nie nejde o ziaden vycuc.. je tam stary aj novy zakon.. ma milion stran malymi pismenkami.. a je po cesky..
ale ako vidm tak asi bol na celom svete len jeden vytlacok co som ja kupil.. alebo co.. dpc
po prve nie som veriaci cize mi je jedno co je biblia..
po druhe kupil som to ako darcek veriacemu a nechcel by som aby to bola neaka divna verzia.. tak sa len pytam ci niekto o tom nepocul..
po tretie dobre nemusime to volat "prava" ale "schvalena cirkvou"..
moja chyba ze som do nej ani nekukol.,. ze kto ju vydal a tak.. ale kua neseute ma sak ju mali v normalnych knihkupectvach.. za 2 kila velka hruba cierna.. a nie nejde o ziaden vycuc.. je tam stary aj novy zakon.. ma milion stran malymi pismenkami.. a je po cesky..
ale ako vidm tak asi bol na celom svete len jeden vytlacok co som ja kupil.. alebo co.. dpc
V tom stebov súhlasím, pokiaľ moje vedomosti siahaju, bibliu napísal Mojžiš, pre mňa je to síce rozprávočka na dobrú noc. Samotný Mojžis bol nevlastný faraónov syn takže sa mu dostalo vzdelania od Egypských kňazov, vedomostiach bol na tú dobu na úrovní.seth82 napísal:...hmm..poucte ma...odkedy je Biblia dielom boha??? narazam na odpoved jedneho clena, ktory na otazku, ze kto ma copyright na bibliu odpovedal: Boh. ...skuste si troska prestudovat historiu a pochopite, ze biblia je len alegoricka kniha, ktora ma od historickych faktov len velmi daleko...Vrelo odporucam knihu Pribehy Mrtveho Mora, alebo nieco podobne.
-
pinacolada
Guru wannabe
cisto teoreticky.mojzis zil 3000 pnl.ako mohol pisat o babylonskom zajati zidov a jezisov kristovy ked davno pred tym zomrel.clovece sa nehnevaj ale si zapotil poriadnu koninu.a este ze "pokial moje vedomosti siahaju" -dobre ze si to napisal,aspon viem s akym intelektualom mam tu cestnadl napísal:V tom stebov súhlasím, pokiaľ moje vedomosti siahaju, bibliu napísal Mojžiš, pre mňa je to síce rozprávočka na dobrú noc. Samotný Mojžis bol nevlastný faraónov syn takže sa mu dostalo vzdelania od Egypských kňazov, vedomostiach bol na tú dobu na úrovní.