divny problem s PC > nejde nabootovat HDD
divny problem s PC > nejde nabootovat HDD
cavte...vcera som isiel spat a dal som vypnut pc a odisiel som z izby prec...rano som vstal a pustil ho...(mam 2 HDD...1 novy WD Raptor a druhy Maxtor 80GB...na obydvoch som mal win ale pouzival som len z Raptora)...na bios obrazovke (uplne prvej co vidim ked pustim PC) mi normal checko memory devices a uplne na spodu mi vypisalo nieco v zmysle "Error loading CMOS"...tak som dal restart - nepomohlo...vsimol som si ze Press F1 to continue..tak som dal....pozeram ze normal mi bootuje win a pritom som si daval hibernating...ked som bol uz vo windowse tak som vobec nechapal lebo som mal vsetko ine a datumy a logy z februara tohto roka...po case som zistil ze mi to bootlo z maxtora a wd som vobec nenasiel ani v disk managment...tak som vypol pc HDD povypajal a zapojil...zapol PC isiel do biosu...kukal som a asi tretina veci bola inac ako som mal predtym ale ostatne bolo ako som mal nastavene...tak som dal vsetko ako ma byt...najviac ma zaujal CPU...overclocking bolo disabled a nasobic bol namiesto 14x200 na 14x100 tym padom som mal z 2.8ghz 1.4ghz...aj to som dal na normal...first boot device som dal raptor (konecne ho naslo jak som ho vypojil a zapojil) ...save&exit...ressuming windows..(pomyslel som si super uz to ide dokonca mozem pokracovat v praci...blue screen...tak som restartol a dal normalny boot...dobootovalo a pol sekundovy blue screen a restart...a nech robim co robim vzdy po boote mi to spravi a tam som skoncil...pls poradte v com moze byt problem...ci to moze byt HW chyba alebo co...napadlo ma nemoze byt slaba baterka v PC a tym padom mi to aj tak dosahalo bios ? pamatam si este ked som mal 200mhz procesor a bola slaba baterka pri kazdom starte mi hadzalo iny takt...napr 233, 170 atd...aky je vas nazor ?