Verite na to,ze ak by ste zmenili jednu vec zmenite vsetko ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako tu citam, tak ludi trapi to na aku skolu sa vybrali, ci sa prestahovali, ci dobre predbehli auto, ci spravili dobry transfer vo futbale... Myslim si vsak, ze je to len malo situaci pri ktorych vas napadne nad tym uvazovat, mozno ste sa nad tym zamysleli az po dlhom case, ale je u niekoho situacia na ktoru mysli pravidelne a trva to uz dlhsie??? Aby som netaral do vetra, ja rozmyslam nad jednou situaciou uz dva roky a desat mesiacov, cize skoro tri roky, este teraz ju mam pred ocami, aj ked neslo o nic vazne, mozno by si niekto na to nespomenul ani len o tyzden a zabudol by v klude na to, ale ja proste nie a nie. Vrylo sa mi to do pamate a kedykolvek sa nad tym zamyslim, tak viem, ze tie dve, tri alebo mozno az styri minuty, ktore za to mozu by sa udiali uplne inak. Ci by to nieco zmenilo neviem, ale je mozne, ze tri roky by som mal iny pocit ked zaspavam a mozno by som na to ani len nemyslel. Nad inymi vecami ani nerozmyslam (ked som si rozbil hlavu na bicykli, ked ma skoro auto zrazilo, ake skoly som navstevoval, co som komu spravil alebo povedal, atd...), aj ked by sa veci diali urcite inak, keby som nemal stastie pri pade z bicykla, keby ma zrazilo auto..., proste to beriem ako to je a je mi to uplne jedno ako sa to udialo, pretoze su to viacmenej veci, ktore som nemohol ovplyvnit. Ale tu, nad ktorou sa zamyslam som mohol ovplyvnit. Ale co to bolo, tak to si necham pre seba.
to J.O.S.E a preco by to mal byt osud? preco sa prave pri nich pokazila pokladna? koli cirej nahode! nemozes brat zivot ako film ktory hrame a jeho scenar je uz davno ukonceny, kazdy z nas moze svoju rolu totiz obratit o 360 stupnov.
-
mspeedo
Light Professional
Tusim nejaki fyzici predpokladaju, ze by sa dala odhadnut buducnost, ak by sme poznali pohyb kazdej jednej castice vo vesmire. Kedze ludske telo je tiez len hmota, mozog pracuje na elektrickych impulzoch ci ako.. su to vsetko castice, ktore sa pohybuju podla presnych fyzikalnych zakonov. Takze z hladiska fyziky je buducnost dana a nieje mozne ju zmenit
. Ked si vy pomyslite "aha teraz som urobil rozhodnutie, co keby som to spravil naopak.." ziadne rozhodnutie ste vlastne nespravili.. muselo sa to tak stat pretoze pohyb castic nepusti. Imho to bola len taka fylozoficko-fyzikalna uvaha 
správa
J.O.S.E a preco by to mal byt osud? preco sa prave pri nich pokazila pokladna? koli cirej nahode! nemozes brat zivot ako film ktory hrame a jeho scenar je uz davno ukonceny, kazdy z nas moze svoju rolu totiz obratit o 360 stupnov.
skôr či neskôr by sa ta pokladna určite raz musela pokaziť, pretože nič netrva väčne ani stroj bez toho aby sa nepokazil. Ako vieš zagarantovať, že prave by sa pokazil pri tých konkretných ľudoch
nijako, proste sa pokladana raz pokaziť musela a to kedy sa pokazila je osudom tých ľudí, ktorých neskôr postretne v živote situácia, ktorá môže uplne alebo iba trochu pozmeniť ich život.
ja život neberiem ako film, ja ho k nemu iba prirovnávam aby som dokázal vysvetliť to čo si o tom myslím, ale aj ako v živote aj v tom filme sa vytvárajú situácie s ktorými herci resp. ľudia nikdy nepočítali a predsa sa udiali - predsa filmy prinášajú príbehy zo života ľudí /ak nepočítam sci-fi/ nie
život nie je dávno ukončeny - pretože my ľudia ho musíme najprv odžiť aby bol na konci a teda ho človek musí naplniť
každý z nas nemôže zmeniť svoj život o 360 stupnov - už v predchádzajúcich príspevkoch som písal o tom, že dieťa v Afrike v porovnani so mnou alebo s tebou ma menšiu šancu na nejaké uplatnenie sa v živote, pretože tie deti sú často vopred predurčene nato, aby len sa narodili trápili sa, a následne na nejakú chorobu zomreli - Prečo práve my máme lepšie podmienky na životne uplatnenie
- proste naše duše zakotvili v týchto telách, a každá v inom a inde - prečo všetci nemáme rovnaké podmienky na život a prečo práve africké deti prečo nie europske - už základom Platonovho učenia bola myšlienka, že existuje svet idei a že naš svet je iba jeho odrazom - ked sa tak nad týmito slovami zamýšľam zisťujem, že to bol neuveriteľný filozof a niečo v tom jeho učeni pravdy len bude. 
skôr či neskôr by sa ta pokladna určite raz musela pokaziť, pretože nič netrva väčne ani stroj bez toho aby sa nepokazil. Ako vieš zagarantovať, že prave by sa pokazil pri tých konkretných ľudoch
ja život neberiem ako film, ja ho k nemu iba prirovnávam aby som dokázal vysvetliť to čo si o tom myslím, ale aj ako v živote aj v tom filme sa vytvárajú situácie s ktorými herci resp. ľudia nikdy nepočítali a predsa sa udiali - predsa filmy prinášajú príbehy zo života ľudí /ak nepočítam sci-fi/ nie
každý z nas nemôže zmeniť svoj život o 360 stupnov - už v predchádzajúcich príspevkoch som písal o tom, že dieťa v Afrike v porovnani so mnou alebo s tebou ma menšiu šancu na nejaké uplatnenie sa v živote, pretože tie deti sú často vopred predurčene nato, aby len sa narodili trápili sa, a následne na nejakú chorobu zomreli - Prečo práve my máme lepšie podmienky na životne uplatnenie
Osud je vlastne fakt, ze ak sa nieco stane, clovek si povie :"s tym som nemohol nic spravit, bol to osud, vopred dany", ten, kto veri v osud, zastava myslienku ze nemoze viest zivot inym smerom ako je mu osudom dane. Ak veris v osud tak ked opity zrazis a zabijes male dieta, povies si bol to osud, lebo som s tym nemohol nic robit, bolo to vopred dane. Uz rozumies? Neexistuje ziaden osud, teraz sa postavim od pocitaca a hodim z balkona sipku na spicate zabradlie a vyj*bem s osudom ako dokaz? Mozem. Ta pitoma pokladna sa pokazi lebo raz sa musi pokazit, ale ti ludia co tam budu cakat to nemaju v osude, maju len popi*i smolu ze boli v zly cas na zlom mieste, a bola to cira nahoda. preco sa pokazila prave pri mne? ved to sa moze spytat sam seba kazdy kto tam bude cakat namiesto mna. Fakt ze sa nejaka pokladna pokazi nieje ziaden dokaz na existenciu osudu. Osud je podla mna rovnaky nezmysel ako vesmirni ludia.
správa
zraziť človeka by malo teoretický znamenáť, že človeku sa to stalo, preto aby sa poučil z rýchlej jazdy - je to ako vystraha, a je to osud, pretože ak sa stretnu dve životne cesty dvoch ľudí a to ešte v takej smutnej situácii tak prečo by som práve ja zrazil práve napr. teba ved sa jedna o sekundu presnu sekundu počas ktorej sa nehoda stala niemi-chau napísal:Osud je vlastne fakt, ze ak sa nieco stane, clovek si povie :"s tym som nemohol nic spravit, bol to osud, vopred dany", ten, kto veri v osud, zastava myslienku ze nemoze viest zivot inym smerom ako je mu osudom dane. Ak veris v osud tak ked opity zrazis a zabijes male dieta, povies si bol to osud, lebo som s tym nemohol nic robit, bolo to vopred dane. Uz rozumies? Neexistuje ziaden osud, teraz sa postavim od pocitaca a hodim z balkona sipku na spicate zabradlie a vyj*bem s osudom ako dokaz? Mozem. Ta pitoma pokladna sa pokazi lebo raz sa musi pokazit, ale ti ludia co tam budu cakat to nemaju v osude, maju len popi*i smolu ze boli v zly cas na zlom mieste, a bola to cira nahoda. preco sa pokazila prave pri mne? ved to sa moze spytat sam seba kazdy kto tam bude cakat namiesto mna. Fakt ze sa nejaka pokladna pokazi nieje ziaden dokaz na existenciu osudu. Osud je podla mna rovnaky nezmysel ako vesmirni ludia.
btw. ty neveríš vo vesmírnych ľudi - dokazy
Re: správa
takze fakt ze sa stavaju autonehody je dokazom v existenciu osudu? preco prave ja? ved tu otazku si moze polozit kazdy preboha, nie si tu sam.J.O.S.E napísal: a je to osud, pretože ak sa stretnu dve životne cesty dvoch ľudí a to ešte v takej smutnej situácii tak prečo by som práve ja zrazil práve napr. teba ved sa jedna o sekundu presnu sekundu počas ktorej sa nehoda stala nie![]()
Nie su dokazy v ich existenciu podobne ako pri osude, ty si tu v role dokazovania, nie ja.J.O.S.E napísal:btw. ty neveríš vo vesmírnych ľudi - dokazy
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Keby ste boli nestranný pozorovateľ a videli by ste všetko čo sa deje v tomto vesmíre, tak si ho môžete premietnuť hocikoľko krát a aj tak to bude stále to isté.
Na začiatku sa nejako tie častice usporiadali. Buď náhodne, alebo nie. A kvôli tomu usporiadaniu teraz žijeme a vesmír funguje tak ako funguje.
Takže existuje osud, alebo nie? To je otázka... Ja verím, že nie a preto aj verím v Boha. Čo si o tom myslíte?
(Vznik vesmíru som bral podľa najnovších a najpravdepodobnejších vedeckých teórií o vzniku vesmíru)
Na začiatku sa nejako tie častice usporiadali. Buď náhodne, alebo nie. A kvôli tomu usporiadaniu teraz žijeme a vesmír funguje tak ako funguje.
Takže existuje osud, alebo nie? To je otázka... Ja verím, že nie a preto aj verím v Boha. Čo si o tom myslíte?
(Vznik vesmíru som bral podľa najnovších a najpravdepodobnejších vedeckých teórií o vzniku vesmíru)
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Po prvé: prečítal som si. Ešte pred tým ako som to napísal.mi-chau napísal:Si precitaj moju debatu s JOSEm ty detektiv
A asi ma nechápeš. Aj to, že si vyhodil tú šípku z okna môže byť osud, pretože to bola tvoja reakcia na to aby si niečo dokázal. Bol to rozkaz tvojho mozgu a tvoj mozog, ako aj každý iný, je tiež len zmes látok geniálne zoskupených do tohto úžasného orgánu. Vieš, akcia - reakcia...
A jasné, že pri autonehode môže človek uvažovať, či to bol osud, alebo nie. A pýtať sa, či spravil chybu a či to mohlo dopadnúť inak. Samozrejme, že mohlo! Veď keby jazdil pomalšie a opatrnejšie tak by sa to asi nestalo. Lenže tam je to KEBY.
Ale hlavne som chcel povedať to, že ak má každá častica vo vesmíre určitú hmotnosť, smer, atď, tak potom ako to zmeníš? Silou myšlienky? Ale čo je tá myšlienka? Tiež len výplodom mozgu, ktorý je orgán zložený z tých častíc čo sa stále pohybujú a ktorých smer nevieš zmeniť... No, silne filozofická úvaha... A dúfam, že ma niekto chápe.
EDIT: A ešte niečo. Nie som Enstein, ale nemyslím si, že cestovanie v čase je možné. Je to len môj názor. A je to len z čisto filozofického hľadiska.
EDIT2 to digo: Aj ja si to myslím. Ak budeme schopní "cestovať v minulosti" tak len v takej podobe. Veď aj monitor počítača na ktorý sa pozeráme je vlastne už minulosť.
rad by som nadviazal na vas rozhovor o cestovani v case...hmmm skuste si napr. predstavit ze si precitate nejaku knihu, napr. Harryho Pottera
... potom by sa vam podarilo zostrojit stroj casu... vratili by ste sa do minulosti a povedzme niekoho zabili...bol by to napr. prapradedko Rowlingowej. A po navrate do pritomnosti by vlastne ziadny Harry Potter neexistoval...no lenze vy ste Harryho Pottera citali este pred navratom do minulosti takze viete o com bol... No a ako mozte vediet o Harrym Potterovi ked vlastne nikdy neexistoval, kedze ste zabili predkov Rowlingovej
neverim na castovanie v case a taktiez neverim na osud...
no ak by sa dalo cestovat v case tak si to predstavujem asi tak, ze mozno budem len vidiet minulost nie pretvarat ju. vlastne budeme len akysi duchovia vo svete minulosti.
neverim na castovanie v case a taktiez neverim na osud...
no ak by sa dalo cestovat v case tak si to predstavujem asi tak, ze mozno budem len vidiet minulost nie pretvarat ju. vlastne budeme len akysi duchovia vo svete minulosti.
otázku si môže položiť každý ale bavime sa o tejto problematike ty a ja /a snažím sa ti vysvetliť svoj pohľad na vec/, proste už dvakrát som tu písal niečo také čo ja považujem za jasný dôkaz existencie osudu a to je že prečo práve africke deti majú taký osud aký majú , ti ľudia majú predsa svoje duše v tých úbohych telách a sú predurčení na smrť to je iste už ich narodenim , pretože nemajú perspektívu doživota. a my sa mame v porovananí s nimi ako lordi to sa ti zda normalne . Ako som tu písal o Platonovi, že podstatnou myšlinekou jeho učenia je, že existuje svet idei a náš svet je jeho akýmsi odrazom tak ked sa tak nad tým zamýšalm tak niečo na tom bude si zober na svete množstvo ľudí majú rovnaké podmienky na život nie, čo ak je tento svet len akýmsi očiscom alebo aj peklom/pre niektorých / /vynára sa mi tu množstvo otázokmi-chau napísal:Nie su dokazy v ich existenciu podobne ako pri osude, ty si tu v role dokazovania, nie ja.
k tým cudzím civilizáciam - neveríš v nich možno aj preto lebo si kresťan a pre prípad ak by sa potvrdila existencia iných civilizácii tak by to znamenalo, že žiadne náboženstvo sa nezakladá na pravde - toto je môžno jeden motív prečo v nich neveríš - chcel si dôkaz
Vysvetli mi prečo v USA v štáte Nevada existuje tajne stredisko zamerané na pozorovanie a zisťovanie či sme jedinou civilizáciou v celej galaxii - prečo ak sa niekto priblíži na vzdialenosť tušímže 5 km zomrie hmm
btw. tie udaje neviem či su presne ale podstata je presna o tom išiel seriál na Spektrume
V spojenych statoch mas opravnenie strilat na cloveka co ti beha po dvore a revolver so siestimi nabojmi ta tam vyjde lasnesie ako Big Mac menu v MCDonalde tak sa ma nepytaj preco strielaju.
Pocuj mam dojem ze od isteho bodu naseho rozhovoru je komunikacia s tebou hadzanim hrachu na stenu, to ze existuju africania je dokaz osudu... hmh zaujimavy nazor ale kde si nabral ze je to dokaz. Co tych ropar africanov co sa zdvihlo a slo zit a vzdelavat sa do europy? A netvrd mi zas ze to bol ich osud lebo ma klepne. Daj mi konecne dokaz ze nase zivoty su dopredu dane.
A najdi mi prosim kde som spominal ze neverim v existenciu mimozemskych zivotov, tvrdim ze vesmirni lide su kravina a kto tvrdi opak je chory.
Pocuj mam dojem ze od isteho bodu naseho rozhovoru je komunikacia s tebou hadzanim hrachu na stenu, to ze existuju africania je dokaz osudu... hmh zaujimavy nazor ale kde si nabral ze je to dokaz. Co tych ropar africanov co sa zdvihlo a slo zit a vzdelavat sa do europy? A netvrd mi zas ze to bol ich osud lebo ma klepne. Daj mi konecne dokaz ze nase zivoty su dopredu dane.
A najdi mi prosim kde som spominal ze neverim v existenciu mimozemskych zivotov, tvrdim ze vesmirni lide su kravina a kto tvrdi opak je chory.
-
jin
VIP
Celú tému som nečítal, tak mi prepáčte, ak tu budem prezentovať už dávno vypovedané názory
Pred časom som počul zaujímavú teóriu, že každým naším rozhodnutím vytvárame novú, aleternatívnu realitu, ktorú však nevnímame, resp nie sme schopný ju vnímať. Pekne je to vykreslené v reklame na PEPSI, ako chalan ide po ulici a robí rôzne veci, ktoré ho ovplyvnia do budúcna. Táto teória je však podmienená existovaním alternatívnej realitý (vesmíru?).
Ďalej tu máme večnú otázku osudu. Existuje? Neexistuje? je nám naše smerovanie a život skutočne predurčený bez šance ovplyvniť to? Osobne to neriešim, zaoberali sa tým múdrejšie hlavy ako ja, a predsa k ničomu nedospeli, takže túto otázku pokladám za bezpredmetnú, nakoľko odoláva racionalite ako takej.
Viac sa stotožňujem s prvou teóriou, ktorá mi ide ľahšie do hlavy. Ak by som teraz nebol na hojku, čo by som robil? Pripravoval si fajku, čítal, spal, cvičil...nekonečne veľa možností, ktorá môže mať nedozierne následky bez toho, aby sme si ich dokázali predstaviť. Preto si ľudia často pokladajú otázku - Preo som to len urobil? To už väčšinou po tom, ako naoko banálne rozhodnutie/čin prerastú do následkov, ktoré daný subjekt nepredpokladal. Avšak to sa nedá a my sme teda unášaní prúdom rozhodnutí a konsekvencií navzájom sa ovplyvňujúcich. Z tohto hľadiska nás a našu budúcnosť stále ovplyvňuje minulosť či sa nám to už páči, alebo nie. Nemá zmysel pýtať sa prečo. Nemá vôbec zmysel to riešiť (imho), nakoľko sa dostávame do začarovaného kruhu.
Každopádne na základnú otázku odpovedám áno, myslím si, že jedným rozhodnutím je ovplyvnená celá naša ďašia budúcnosť či už to vnímame, aelbo nie.
Pred časom som počul zaujímavú teóriu, že každým naším rozhodnutím vytvárame novú, aleternatívnu realitu, ktorú však nevnímame, resp nie sme schopný ju vnímať. Pekne je to vykreslené v reklame na PEPSI, ako chalan ide po ulici a robí rôzne veci, ktoré ho ovplyvnia do budúcna. Táto teória je však podmienená existovaním alternatívnej realitý (vesmíru?).
Ďalej tu máme večnú otázku osudu. Existuje? Neexistuje? je nám naše smerovanie a život skutočne predurčený bez šance ovplyvniť to? Osobne to neriešim, zaoberali sa tým múdrejšie hlavy ako ja, a predsa k ničomu nedospeli, takže túto otázku pokladám za bezpredmetnú, nakoľko odoláva racionalite ako takej.
Viac sa stotožňujem s prvou teóriou, ktorá mi ide ľahšie do hlavy. Ak by som teraz nebol na hojku, čo by som robil? Pripravoval si fajku, čítal, spal, cvičil...nekonečne veľa možností, ktorá môže mať nedozierne následky bez toho, aby sme si ich dokázali predstaviť. Preto si ľudia často pokladajú otázku - Preo som to len urobil? To už väčšinou po tom, ako naoko banálne rozhodnutie/čin prerastú do následkov, ktoré daný subjekt nepredpokladal. Avšak to sa nedá a my sme teda unášaní prúdom rozhodnutí a konsekvencií navzájom sa ovplyvňujúcich. Z tohto hľadiska nás a našu budúcnosť stále ovplyvňuje minulosť či sa nám to už páči, alebo nie. Nemá zmysel pýtať sa prečo. Nemá vôbec zmysel to riešiť (imho), nakoľko sa dostávame do začarovaného kruhu.
Každopádne na základnú otázku odpovedám áno, myslím si, že jedným rozhodnutím je ovplyvnená celá naša ďašia budúcnosť či už to vnímame, aelbo nie.
tu je to tvrdenie že si povedal že nie neveríš - nepriamo si tak učinil, takže asi takmi-chau napísal:Nie su dokazy v ich existenciu podobne ako pri osude, ty si tu v role dokazovania, nie ja.
späť k tej našej problematike - ja si myslím, že som ti tu už dosť toho popísal, že vlastne aký mam názor na danú problematiku, ty sa mi zda, že sa nesnažíš to nejako pochopiť ale snažiš sa len vždy všetko spochybniť a staviaš ma do pozície, že ja musím niečo vždy dokazovať, že verím v osud a podobne. Prečo mi ty nedáš dôkaz, že neexistuje osud - tato téma je v podstate otom, že ak zmenim jednú situáciu vo svojom živote tak že či zmením celý priebeh môjho dalšieho života - ja som toho nazoru, že ak zmenim niečo tak je to v dôsledku nejakých nepriamých faktorov, ale že je to dane a je to osud - neviem ako ti mam vysvetliť čo si pod týmto slovom ja predstavujem, pretože neviem ako chápeš toto slovo ty
trochu si myslím, že tema ťa zavádza pretože je aj o tom, že keby sme v živote zmenili jednu vec či zmeníme další vývoj - slovo zmenili znamená minulý čas čiže situáciu ktorú sme raz zažili ale nie sme po nej spokojní - ako sa môže zmeniť život ak sme už niečo vykonali - proste si myslím že raz hovoriť o minulosti a raz o prítomnosti to je už trochu sci-fi, pretože ty sa nikdy nedozvieš, že ak by si niečo zmenil vo svojom živote či by to zmenilo jeho další priebeh
Lebo tu hovorime o osude a ja v neho neverim, oukej daj mi dokaz ze neexistuju vesmirni ludia... daj mi dokaz ze neexistuje boh... daj mi dokaz ze neexistuje zivi elvis... taky dokaz nemas lebo je to vsetko otazkou viery a tak mi tu nehovor o dokazoch v existenicu osudu ako su ti africania, lebo to nie je dokazže ja musím niečo vždy dokazovať, že verím v osud a podobne. Prečo mi ty nedáš dôkaz, že neexistuje osud
Viem ze existuje muz s osemmetrovym penisom, neveris? daj mi dokaz ze neexistuje, ak ho nemas tak potom existuje?
správa
ja som písal, že verím v existenciu iných mimozemských civilízacií. O čom to tu teraz píšeš - ved celu diskusiu tu vediem s tebou o tom, že ty v osud neveríš a ja v osud verím, a ty chceš teraz aby som ti dal dôkaz že osud neexistujemi-chau napísal:Lebo tu hovorime o osude a ja v neho neverim, oukej daj mi dokaz ze neexistuju vesmirni ludia... daj mi dokaz ze neexistuje boh... daj mi dokaz ze neexistuje zivi elvis... taky dokaz nemas lebo je to vsetko otazkou viery a tak mi tu nehovor o dokazoch v existenicu osudu ako su ti africania, lebo to nie je dokaz
Viem ze existuje muz s osemmetrovym penisom, neveris? daj mi dokaz ze neexistuje, ak ho nemas tak potom existuje?
pre teba to môžno dôkazy nie su, ale ako si písal všetko je otázkou viery a preto ja verím v osud, mne stačí že som o tom presvedčený a mam právo sa sam rozhodnúť, v čo budem veriť
s tým 8-metrovým penisom - tak to určite prevdive nie, pretože človek nevyrastie viac ako 2,5 metrov a aby ťahal ešte taký amulet to je blud
-
jamess
Light Professional
elementarne castice sa pohybuju nahodne/chaoticky, su na viac miestach naraz a zaroven nie su; su to vlny a zaroven aj castice. Takze tvoj posledny vyrok nie je pravdivy.mspeedo napísal:Tusim nejaki fyzici predpokladaju, ze by sa dala odhadnut buducnost, ak by sme poznali pohyb kazdej jednej castice vo vesmire. Kedze ludske telo je tiez len hmota, mozog pracuje na elektrickych impulzoch ci ako.. su to vsetko castice, ktore sa pohybuju podla presnych fyzikalnych zakonov. Takze z hladiska fyziky je buducnost dana a nieje mozne ju zmenit. Ked si vy pomyslite "aha teraz som urobil rozhodnutie, co keby som to spravil naopak.." ziadne rozhodnutie ste vlastne nespravili.. muselo sa to tak stat pretoze pohyb castic nepusti. Imho to bola len taka fylozoficko-fyzikalna uvaha