Windows Vista > Win XP

Informácie o software, ankety...
tomih
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Windows Vista > Win XP

Príspevok od používateľa tomih »

zdravim,
chcem sa spytat, ci sa da spravit backgrade z Visty na XP, ak si kupim vistu, ale budem chiet na jeho CD-key nainstalovat a aktivovat XP a potom napriklad po roku si dat vistu na to iste cislo. ako to funguje? lebo na e-shopoch na niektorych notebookoch (IBM) toto ponukaju, ale neviem, ci to sa da z kazdym win Vista, ci treba nejaky special... :)
dakujem za odpoved.
Sheep
Addict
Addict

Re: Windows Vista > Win XP

Príspevok od používateľa Sheep »

tomih napísal:zdravim,
chcem sa spytat, ci sa da spravit backgrade z Visty na XP, ak si kupim vistu, ale budem chiet na jeho CD-key nainstalovat a aktivovat XP a potom napriklad po roku si dat vistu na to iste cislo. ako to funguje? lebo na e-shopoch na niektorych notebookoch (IBM) toto ponukaju, ale neviem, ci to sa da z kazdym win Vista, ci treba nejaky special... :)
dakujem za odpoved.
cislo ti nepojde ani ked mas napr. XP professional a home a taktiez downgrade z visty bez formatu nie je mozny...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Downgrade je mozny, ale iba z Vista Business na Win XP, pricom je nutne vyplnit formular, odoslat MS, a oni na zaklade toho poslu licencne cislo pre XP. To si mozes nainstalovat ako ti je mile, ci uz z napaleneho CD alebo originalu. Ked sa rozhodnes prejst na vistu, mozes si ju nainstalovat aj potom. Nie je v sulade s licenciou pouzivat oba systemy sucasne. Bud/alebo.
tomih
Amateur
Amateur

vypisat formular? to sa neda na to jedno cislo? a ehm.. skade zozeniem taky formular? :oops:
bilz
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bilz »

tomih napísal:zdravim,
dakujem za odpoved.
Mne to neslo ani po formate disku a vybrati baterky z biosu. Tak som tam musel nainstalovat zas Vistu. Robilo mi to na notbuku na ktorom bol original OEM Vista Basic. Hoci som teraz spokojny s Vista Ultimate, nevie dakto riesene na toto?
Beriisiek
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Beriisiek »

bilz napísal:Mne to neslo ani po formate disku a vybrati baterky z biosu. Tak som tam musel nainstalovat zas Vistu. Robilo mi to na notbuku na ktorom bol original OEM Vista Basic. Hoci som teraz spokojny s Vista Ultimate, nevie dakto riesene na toto?
Pribliz problem...
Jako ze z nabidky boot managera ti nezmizela vista nebo jak to myslis?
bilz
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bilz »

Beriisiek napísal:Pribliz problem...
Jako ze z nabidky boot managera ti nezmizela vista nebo jak to myslis?
sorac. blbost som napisal.. nechcelo mi ho preinstalvat windowsom, ktory nemal sp2. skusal som to teraz s XP s sp2. a slo to vpohode. :oops:
Sagvant
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sagvant »

Mam stejny problem nejde nainstalovat XP, mam Vistu Business, aky formular si mal na mysli, kde ho zozeniem??
BossKiller
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BossKiller »

Dufam ze pomozem aspon tymto clankom ktory som pre vas hladal na nete :)

Kod :
http://www.mcsa.cz/2007/07/17/downgrade ... jednodusi/
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Downgrade sa da z Business a z Ultimate.
Treba si zohnat CD XPciek, nainstalovat a zavolat do MS na aktivacnu linky a povedat, ze ide o downgrade z Visty na XP. Nemaju problem.
Na MS Small Business fore spominali sice daco o tom, ze by zakaznik mal mat aj CD XP natrvalo, aby to bolo ok, ale nejako som poriadne nepocuval :)
Niektore znacky uz zacali davat mesiac dozadu ku notebookom s Vista Business aj instalacne CD s XP.
tomih
Amateur
Amateur

cize ked mam Vistu premium, tak nic z toho? lebo som sa bal, ze mi tam nic nepojde, ale zatial s tym nemam problem, vsetko, co som chcel, mi zatial pustilo .. :)
Sagvant
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sagvant »

JJ, dakujem pomohloo.
Napísať odpoveď