Pripojenie wifi siete - notebook Asus

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pripojenie wifi siete - notebook Asus

Príspevok od používateľa hojko »

Kamarat si dal zaviest DSL a kedze nie je v PC prilis zrucny, tak reku mu s tym pridem pomoct. Nahodil som router, zapol wifi, pripojil PC a chcel som pripojit notebook cez wifi. Avsak nenaslo ziadnu siet. Ide o notebook Asus, vsetky ovladace su OK, wifi pracuje v poriadku, zapol som ho pomocou FN+F2, dal vyhladat siete a nic. To iste aj cez Asus utilitu urcenu pre siete. Neskor som si vsimol hlasku, ktoru pise, vid. screen.

Ak som dobre pochopil, tak by malo ist o spustenie procesu, ten som vsak u neho nenasiel.

KB871122: http://support.microsoft.com/kb/871122

PS: Notebook Asus, model presne neviem, wifi sietovka Intel, WinXP SP2.
Prílohy
ccc.jpg
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

no sesterka ma tiez asus nb , a tiez vypadlo wifi a neslo ani nic vyhladat a problem sme vyriesili takto:
spradu na notebooku ako je ten button ktory ked stlacis aby si mohol otvorit notebok (zdvihnut obrazovku), tak na lave od neho je taky maly prepinac na manualne uzamknutie wifi, skus pozriet ci to nema aj tvoj kamos...ona to tak ma a potom to islo (inac to som sa ja hral s nb ked som omylom to wifi vypol :D )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem o nicom takom ze by tam bolo a pokial pri stlaceni FN+F2 mi napise, ze Wireless online alebo nieco takze, tak si myslim, ze wifi karta je normalne zapnuta.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Hojko, skus kliknut (v tom okne, ktore si odscreenoval) vlavo dole na Zmenit upresnujici nastaveni, a potom sa pozri, ci na karte Wireless Networks mas zaskrtnute policko Use Windows to configure my wireless network settings.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tento problem mali aj notebooky od HP nc4400, co som instaloval pred 2 tyzdnami. Stiahol som na to specialny Wi-Fi Manager z HP stranok. Verim, ze nieco take ma aj ASUS. Ak nie, tak skus stiahnut toto.

This package contains Intel PROSet Software for the supported notebooks, adapters, and operating systems. Intel PROSet is a wireless LAN (WLAN) application that replaces the default Microsoft Windows XP Windows Zero Configuration service. Once Intel PROSet is installed, it must be used to configure the Intel wireless devices and to manage the wireless network connections. Intel PROSet is required for users with the supported Intel adapters in order to connect to wireless networks that use Cisco Compatible Extensions. Users may also find Intel PROSet useful for advanced profile management, single-sign-on support, and advanced diagnostics. Most home and small office/home office (SOHO) users do not need this functionality. If Microsoft Windows XP Windows Zero Configuration service is required again, uninstall Intel PROSet.

Na 99% to vyriesi tvoj problem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ten problem som mal aj ja, vyriesil som ho tak, ze som odinstaloval komplet ovladace k wifi(tam bola aj ta aplikacia) a potom som nainstaloval iba drivery. S tym si uz Windows poradil :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

presne s tymto som haluzil na ause 3 dni :roll: uz som tam zmenil asi aj frekvenciu procesora ked som to nakoniec rozbehal :D, pohral som sa s firewallom a v nastaveniach wi-fi. ja som to vyriesil tak, ze som menil nastavenia az som nasiel to spravne :oops:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak je to Intel sietovka, potrebujes na to ich software, cez windows to neslo ani na otcovom Asuse.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ja mam asus a je na to soft, ktory to robi.. vypni ho.. a potom ti to pojde..

myslim ze ten soft je nieco ako Intel PROSet ci nejak tak

t0m4s3 napísal:Ak je to Intel sietovka, potrebujes na to ich software, cez windows to neslo ani na otcovom Asuse.
mne a aj vsetkym spoluziakom to ide aj cez windows.. takze neviem, kde bola u teba chyba...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ku wifi karte su ovladace s aplikaciou. Aplikacia je Asus, nie je to Intel aplikacia a ani po jej vypnuti to neslo, nebolo ju mozne ani odinstalovat. Zrejme sa s tym bude treba trochu viac pohrat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hojko napísal:Ku wifi karte su ovladace s aplikaciou. Aplikacia je Asus, nie je to Intel aplikacia a ani po jej vypnuti to neslo, nebolo ju mozne ani odinstalovat. Zrejme sa s tym bude treba trochu viac pohrat.
Musi sa dat odinstalovat...u mna to bolo tak, ze som pustil instalaciu znova a potom sa ma to opytalo, ci chcem instalaciu opravit alebo odstranit.
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

podobny problem som riesil aj ja musim uznat
ked pouzivas Win XP tak jednoducho ovladace na sietovku nainstaluj ale nie program ktory bol dodany ten program sluzi na ulahcenie pri prepinani sieti ale bije sa s windows nastavenim preto to hapruje

popripade skus zakazat windows nastavenia a pouzivaj nastavenia daneho softu ale zo skusenosti viem ze vyzera to sice lepsie ale slabsia podpora
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Ta hlaska hovori len to, ze nemozes konfigurovat wifi kartu dvoma ovladacmi naraz. Teraz mas aktivnu asus utilitu, tak ju len treba dobre nakonfigurovat a pojde, ak sa dobre pamatam tak asus utilita musi aktivna "po spusteni" xp. Ked chces na konfiguraciu pouzivat windows tak ten postup co je v screene. Odporucam radsej tu asus utilitu je lepsia.
Prílohy
Schránka03.jpg
Schránka02.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Odinstalacia, restart Winu a vsetko funguje :) Diky vsetkym.
Napísať odpoveď