windows-doska-disk
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
windows-doska-disk
hi , takže teraz mi kamoš doniesol PC .. alebo nie , takto ... kamoš si dal novú zvukovku soundblaster do PCI , ale tie mu nejdú a aj vo windwse boli v konflikte .. dal to chalanovi .. ok , ten povedal nech preinštaluje win blablabla ... potom sa to dostalo mne do ruky lebo chalanovi sa to nechcelo (alebo mu to tiež nešlo
k čomu sa ochvíľu dostanem ) , tak reku , že či mu nakopnem systém , po dlhom presviedčaní som pvoedal áno .. myslel som ,že klasicky prehodím win , ale nie .. on tam mal ešte funkčné XP-čko tak som mu ho chcel normálne preinštalovať , ale to nešlo , keď som dal ďalej vypotilo ,že v PC neboli nájdené žiadne disky .. ok , reštart , nanovo nabootovalo , skúsim a zas to isté (toto urobilo aj s Win 2003) , keď som tam dal systémovú disketu 98 tak failed to boot a ďalej poznáte , tak som šiel do windowsu pozrieť a tam ju ani neotvorilo a zapotilo niečo , že chyba zariadenia I/O , dobre nevadí , takže XP,2003 a 98 už som odpísal , zaniesol som to k susedovi a ten mal nejaké špeciálne XP .. tam mu našlo partície (nehodilo hlášku) a ja , že už pohoda , tak inštaluje a zrazu booom , blue screen a tam hláška ... zmazané staré XP , nakopčených zopár nových súborov XP-čka a zvyšok nefunkčný ... tak sme dali ubuntu (alebo kubuntu , teraz neviem tej hávede je ako tzv. menšiny u nás) a tam hneď unable to localize(alebo locate teraz neviem) PCI , dobre idem ďalej inštaluje sa to a aj toto zapotilo hlášku .... tak som skontroloval jumper , ten je dobre daný , tak osm si pomyslel aj ,že to je vadný disk ,ale nie ... dal som ho do môjho PC , rozdelil a nahodil naň XP a v mojom išlo , dal som ho späť a nešlo ... takže teraz tam nejde nič dať , nič tam nie je (okrem XP-čka ktoré mu nejde) , to keď zapnem tak len hore naľavo vrohu bliká také čosi ako pomlčka .. klasika... a čakám a čakám a nič .... tak ja sa prikláňam k názoru , že je doska dodrbaná , resp radič na nej (keď aj PCI sú dodrbané voľajako) ... + disk v biose v pohode nájde , mechaniky sú tam dve a všetko šlape na tom zdroji v pohode ak by zas niekto písal , že to je zdroj ... takže neviete čo to môže byť príp. ako to vyriešiť ... kupovanie dosky je až posledná možnosť .. config je inak : pamäť 256+512(DDR 333mhz) disk je seagate 80GB , procák athlon 1700+ ale dosku som nestihol zistiť a on to asi nevie
-
ezechiel88
Star
- Kontaktovať používateľa:
Podla mojho skromneho usudku, ti bolo pridelene IRQ zvukovke, ktoré malo uz ine zariadenie a preto tam bol ten konflikt. Neviem, ci si skusil, ale reset cmosu by bol asi ako prva vec namieste. Ak by to ani potom neslo, tak bez vsetkych kariet do pci slotov, skratka len zaklad a nahodit na to system.