Falosna Biblia?
biblia bol napisana strasne davno a jazykom ktory obsahuje slova ktore v dnes ani pred sto ci tristo rokmi nebolo, nie je a nebude mozne prolzit tak aby sa zachoval jej povodny vyznam. cize uz prve preklady sa mohli lisit vyznamovo od origanlu a tak dalej. nezabudajuc na to ze existuje rozne viery ktore si iste casti prekladaju resp. vykladaju inac, cize bibliu nemoze brat od slova do slove, lebo sa to neda a neda sa uz vobec hovorit o niecom takom ako je prava biblia...lebo su len original zvitky (ak este vobec su) a potom jej preklady.
HeheSRneC napísal:sak klud slay je to biblia do vrecka pri troche stastia:) a Dieg0 ..slahas si nieco vo volnom case?
Egypt a Babilon boli dve odlišné kultury taktiež sa odlišovali letopočtom, ja to pomiešané nemám ale ty iste: Mojžiš vyviedol židov z Egypského zajatia a nie Babilonskeho! Málo si toho prečítal tak to dožeň! Ty si mal z dejepisu rozhodne gulu!pinacolada napísal:cisto teoreticky.mojzis zil 3000 pnl.ako mohol pisat o babylonskom zajati zidov a jezisov kristovy ked davno pred tym zomrel.clovece sa nehnevaj ale si zapotil poriadnu koninu.a este ze "pokial moje vedomosti siahaju" -dobre ze si to napisal,aspon viem s akym intelektualom mam tu cest
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
tak ty si magor slusne povedane.povedal si ze bibliu napisal mojzis ! ja som oponoval ze ju napisat nemohol (ked uz tak napisal akurat tak desatoro prikazani) lebo su v nej veci ktore sa stali aj po jeho smrti ty idiot.ocividne si bibliu necital lebo biblia neni len o tom ako mojzis vyviedol zidov z egypta,je tam toho omnoho viacej medzi inymi aj otroctvo zidov v babylone o ktorom zda sa ze nemas paru ty dejepisec.nadl napísal:Egypt a Babilon boli dve odlišné kultury taktiež sa odlišovali letopočtom, ja to pomiešané nemám ale ty iste: Mojžiš vyviedol židov z Egypského zajatia a nie Babilonskeho! Málo si toho prečítal tak to dožeň! Ty si mal z dejepisu rozhodne gulu!"Itelektuál"
// Basa (pravidlo 6). Tomasito
-
braino.swk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
jj.. Ja by som vam napisal hoc co.. len ide o to ze som ju (ako som uz spominal kupil ako darcek..) a daroval kamosovi..
ten kamos je z ineho mesta.. kamos z intraku.. ale pojdem ho navstivit... a preklepnem si to..
ale aby som dal veci do poriadku.. tuto temu som zakladal preto lebo mi jeden tipek povedal.. ze tu bibliu za 2 stovky tlaci neaky tipek co sa poklada za novodobeho siritela viery a ze vraj ta biblia nema nic spolocne z normalnou bibliou.. popis na vzhlad knihy sedel.. tak som myslel ze mozno tu o tom niekto nieco vie.. o tom novodobom siritelovy viery..
ale o nic zasadne tu nejde..
ale uz uz a rozputalo to tu diskusiu o biblii.. mozno by bolo vhodne zalozit temu BIBLIA tram ta ra ra alebo co
ten kamos je z ineho mesta.. kamos z intraku.. ale pojdem ho navstivit... a preklepnem si to..
ale aby som dal veci do poriadku.. tuto temu som zakladal preto lebo mi jeden tipek povedal.. ze tu bibliu za 2 stovky tlaci neaky tipek co sa poklada za novodobeho siritela viery a ze vraj ta biblia nema nic spolocne z normalnou bibliou.. popis na vzhlad knihy sedel.. tak som myslel ze mozno tu o tom niekto nieco vie.. o tom novodobom siritelovy viery..
ale o nic zasadne tu nejde..
ale uz uz a rozputalo to tu diskusiu o biblii.. mozno by bolo vhodne zalozit temu BIBLIA tram ta ra ra alebo co
Otázka: kto napísal Bibliu?
Cirkev: Bibliu nalísali ľudia z vnuknutia Boha.
-Starý zákon, teda tá časť, ktorú majú kresťania spoločnú s Islamom (ako druhým náboženstvom, ktoré vzniklo z Judaizmu) a ktorá je základom Judaizmu, je každou stranou trocha inak spísané to, čo sa odovzdávalo z pokolenia na pokolenie. Povesti a legendy z histórie židovstva spojené do kníh Starého Zákona.
-Nový zákon, teda narodenie, život, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, plus listy apoštolov, boli napísané učeníkmi Ježiša Nazaretského, a nový zákon tvoria verzie týchto udaloastí od štyroch z nich, plus ich listy veriacim i neveriacim rôznych častí vtedy známeho sveta.
len toľko k tomuto. či tá biblia bola "pravá"-rôzne sekty si vydávajú rôzne prevedenia tejto knihy, ale o inom prípade než o Jehovistickej forme neviem. Su to sekty založené na kresťanstve, ktoré si vieru rozlične upravujú podľa seba, najčastejšie do extrémnych podôb. nemyslím si, že kniha, ktorú si kúpil bola "falošná" (podľa môjho názoru je totiž falošná každá biblia, keďže ide o to, čo sa páčilo tomu skvelému "svätému" cisárovi na manipuláciu ľudu)-nedostala by sa tak ĺahko hneď do predaja v serióznych kníhkupectvách... a ak aj tvoj priateľ, o ktorom tvrdíš, že je veriaci, by si toho určite všimol. A čo je ťažšie než ho poprosiť, aby sa pozrel na zadnú časť knihy a prečítal si, kto ju vydal?
Cirkev: Bibliu nalísali ľudia z vnuknutia Boha.
-Starý zákon, teda tá časť, ktorú majú kresťania spoločnú s Islamom (ako druhým náboženstvom, ktoré vzniklo z Judaizmu) a ktorá je základom Judaizmu, je každou stranou trocha inak spísané to, čo sa odovzdávalo z pokolenia na pokolenie. Povesti a legendy z histórie židovstva spojené do kníh Starého Zákona.
-Nový zákon, teda narodenie, život, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, plus listy apoštolov, boli napísané učeníkmi Ježiša Nazaretského, a nový zákon tvoria verzie týchto udaloastí od štyroch z nich, plus ich listy veriacim i neveriacim rôznych častí vtedy známeho sveta.
len toľko k tomuto. či tá biblia bola "pravá"-rôzne sekty si vydávajú rôzne prevedenia tejto knihy, ale o inom prípade než o Jehovistickej forme neviem. Su to sekty založené na kresťanstve, ktoré si vieru rozlične upravujú podľa seba, najčastejšie do extrémnych podôb. nemyslím si, že kniha, ktorú si kúpil bola "falošná" (podľa môjho názoru je totiž falošná každá biblia, keďže ide o to, čo sa páčilo tomu skvelému "svätému" cisárovi na manipuláciu ľudu)-nedostala by sa tak ĺahko hneď do predaja v serióznych kníhkupectvách... a ak aj tvoj priateľ, o ktorom tvrdíš, že je veriaci, by si toho určite všimol. A čo je ťažšie než ho poprosiť, aby sa pozrel na zadnú časť knihy a prečítal si, kto ju vydal?
Vševedúci ja som ti nenadával.Máš apom ponatia aký letopočet si židia píšu? Odkedy si židia začali písať letopočet?Ty si skutočne dobrý ale v nadávaní!pinacolada napísal:tak ty si magor slusne povedane.povedal si ze bibliu napisal mojzis ! ja som oponoval ze ju napisat nemohol (ked uz tak napisal akurat tak desatoro prikazani) lebo su v nej veci ktore sa stali aj po jeho smrti ty idiot.ocividne si bibliu necital lebo biblia neni len o tom ako mojzis vyviedol zidov z egypta,je tam toho omnoho viacej medzi inymi aj otroctvo zidov v babylone o ktorom zda sa ze nemas paru ty dejepisec.uvedom sa primitiv
// Basa (pravidlo 6). Tomasito
Notabene:Mojžišovo narodenie. V tom čase sa narodil istej židovskej matke chlapček. Bolo jej ľúto zmárniť pekného chlapčeka. Skrývala ho teda tri mesiace. Keď ho už nemohla ďalej utajovať, vzala košík, vymazala ho smolou a položila doň dieťa. Potom šla a položila košík medzi tŕstie na brehu rieky Níl. Jedného dňa sa faraónova dcéra išla kúpať do rieky a našla tam dieťa. Dala ho odchovať a keď chlapec odrástol, prijala ho za syna a dala mu meno Mojžiš, čo znamená: vytiahnutý z vody.
podla mna neexistuje prava bibliaseth82 napísal:Proč Bůh nemá titul CSc.?
1.. Má jenom jednu známou publikaci.
2.. Ta je v hebrejštině.
3.. Nejsou v ní odkazy na další prameny.
4.. Nebyla publikována ve známém vědeckém časopise.
5.. Mnozí pochybují o tom, že ji napsal osobně.
6.. Je nutno přiznat, že je známá po celém světě - ale co dělal potom?
7.. Jeho schopnost týmové práce je velmi omezená.
8.. Ostatním vědcům se nepodařilo zopakovat jeho experimenty.
9.. Nepožádal etickou komisi o souhlas s experimentováním na lidech.
10.. Když se mu jeden pokus nevydařil, pokusil se zahladit stopy utopením pokusných objektu.
11.. Jedince, kteří se nechovali podle očekávání, vyřadil z pokusného souboru.
12.. Nechodil do přednášek - jenom vzkázal studentům, co si mají prostudovat.
13.. Nechal za sebe učit svého syna.
14.. První dva studenty vyhodil, protože se naučili něco navíc.
15.. I když má jen 10 požadavků, většina studentů v praktickém testu propadne.
16.. Konzultace poskytuje jen velmi zřídka, a to ještě na vrcholku hory.
-
Sagittarius
Guru
No mohla to aj nejaká oklieštená verzia Biblie, ako existujú napr. Biblia pre deti (viem, že taká to nebola, ale iný nápad ma nenapadol), atď. To však neznamená, že je falošná. Oficiálne Sväté Písmo má cez 2000 strán.
Mojžiš síce nenapísal celú Bibliu, ale napísal Pentateuch (Päť kníh Mojžišových (prvých päť kníh Biblie)). http://sk.wikipedia.org/wiki/Pentateuchpinacolada napísal:tak ty si magor slusne povedane.povedal si ze bibliu napisal mojzis ! ja som oponoval ze ju napisat nemohol (ked uz tak napisal akurat tak desatoro prikazani) lebo su v nej veci ktore sa stali aj po jeho smrti ty idiot.ocividne si bibliu necital lebo biblia neni len o tom ako mojzis vyviedol zidov z egypta,je tam toho omnoho viacej medzi inymi aj otroctvo zidov v babylone o ktorom zda sa ze nemas paru ty dejepisec.uvedom sa primitiv
AD1: Mojzis nenapisal Bibliu ako tu bolo spomenute, napisal Pentateuch co je jeho 5 knih a je to uvod Biblie
AD2: Povodna Biblia neexistuje! Najstarsie zvytky (ODPISY ORIGINALU) by mali byt z Qumranu (ak sa to tak pise) a tie su z roku 150pnl (nie som si vobec isty cislom, ale som isty ze su to len odpisy a original to nie je.
AD3: Evanjelii urcite nebolo 100
ale bolo ich rozhodne viac, a je pravda ze cirkev si vybrala co jej vyhovuje a ostatne oznacila za apokryfy = a tu su knihy ktore len vyzeraju ako inspirovane Bohom (zaradene do Biblie) ale vraj obsahuju bludy.
Tot su fakty o Biblii, kt. by mali byt pravdive, ale pri manipulacii Cirkvy nie je iste nic.
AD2: Povodna Biblia neexistuje! Najstarsie zvytky (ODPISY ORIGINALU) by mali byt z Qumranu (ak sa to tak pise) a tie su z roku 150pnl (nie som si vobec isty cislom, ale som isty ze su to len odpisy a original to nie je.
AD3: Evanjelii urcite nebolo 100
Tot su fakty o Biblii, kt. by mali byt pravdive, ale pri manipulacii Cirkvy nie je iste nic.
V tom s tebou suhlasím že pre napísanie biblie bolo 5 kníh Mojžisových. Pozoruhodne je to že Sumeri sa zmienovali o veľkej vode a bilii máš z toho potopu sveta, ďaľší nezmysel je archa Noemová. Biblia je zlátanina všetkého možneho a nemožného. Evanielium je už kristove učenie, to jest Nový zákon:orrim napísal:AD1: Mojzis nenapisal Bibliu ako tu bolo spomenute, napisal Pentateuch co je jeho 5 knih a je to uvod Biblie
AD3: Evanjelii urcite nebolo 100ale bolo ich rozhodne viac, a je pravda ze cirkev si vybrala co jej vyhovuje a ostatne oznacila za apokryfy = a tu su knihy ktore len vyzeraju ako inspirovane Bohom (zaradene do Biblie) ale vraj obsahuju bludy.
-
Sagittarius
Guru
Veď ani cirkev (alebo niektorí kňazi) netvrdí, že Biblia (hlavne Starý zákon) je historická kniha.nadl napísal:V tom s tebou suhlasím že pre napísanie biblie bolo 5 kníh Mojžisových. Pozoruhodne je to že Sumeri sa zmienovali o veľkej vode a bilii máš z toho potopu sveta, ďaľší nezmysel je archa Noemová. Biblia je zlátanina všetkého možneho a nemožného. Evanielium je už kristove učenie, to jest Nový zákon: