naj brzdy

O športe...
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

naj brzdy

Príspevok od používateľa bEnG »

čawte chcel som sa opýtat aké su podla vás najlepšie brzdy .... ja mam prednu shimano deore a zadnu shimano saint brzdia dobre ale chcel som možno čosi lepšie a mam iba 160 rotory a chcel som 180 .....ake mate vy ? čo by ste mi poradili ?

// a zabudol som napisať aby boli hydraolickee aj ja mam hydraoliky a su dobre a mechanicke necem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ťažko povedať, čo je najlepšie.. to akoby si sa spýtal, aké auto je najlepšie na svete. :)

Ak si s brzdami spokojný a fungujú ako majú, tak nemáš čo riešiť. ;) Brzdy Deore a vyššie sú už celkom dobré, v podstate rozdiely sú už iba vo váhe, funkčné rozdiely sú minimálne.

Či Ti treba väčší kotúč alebo nie, to musíš zase sám zistiť. Ako Ti brzdy brzdia pri zjazdoch, či sa neprehrievajú a aký štýl vlastne jazdíš. Na downhill je 160mm sakramentsky málo, na crosscountry je 203mm zbytočne veľa. ;) Čím menší kotúč, viac sa Ti zahreje, ale je ľahší, čím väčší kotúč, lepší brzdný účinok, lepšie sa chladí, avšak vyššia váha kotúča a lacnejšie odpružené vidlice to nemusia vždy prežiť..

Ja mám Avid Juicy 5 a spokojnosť. Vpredu mám 185mm, vzadu 160mm, ale vzhľadom na moju váhu 95kg začínam uvažovať o nahodení 185mm kotúča aj dozadu. :oops:
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

jazdim street a chcem začat dirt ... :)
no a ked mam tie rotory 160 tky tak to tam možem normalne dat 185 tky ? :lol: :lol:
brm
Darca
Darca

Budeš musieť kúpiť nový adaptér na brzdu, keďže kotúč je väčší, aj brzda musí byť ďalej od osky kolesa. Rátaj s cenou +/- 400sk a asi s problémovým zaobstarávaním.. v KE som ho zohnal až vo štvrtom obchode.
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

jaj tak to sa ani neoplati vylepšit tie brzdy čo mam ........ ale porozmýšlam nad týmy brzdamy "formula" kamoš ich ma a su supeer
http://www.formulabrakeusa.com/product/index.htm :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napisat, ze mechaniky nechces moze napisat len clovek, ktory nemal moznost jazdit na lepsich mechanikach. Prilis uz horske bicykle nesledujem, ale pred par rokmi ked som sledoval, tak bolo bezne, ze svetovy pohar v zjazde jazdilo dost jazdcov s mechanickymi kotucovkami znacky Avid.
brm
Darca
Darca

A ktoré sú také lepšie mechaniky? :)

Mal som možnosť porovnať zatiaľ iba MX4ky so svojími Juicy 5.. a zlatá dobrá hydraulika.. :oops:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Za lacne peniaze mas napriklad Avid BB5 ci BB7, ale urcite sa to kvalitou nebude chytat na 6 piestikove hydrauliky Hope. Nevyhoda pri mechanikach je v nastavovani platniciek, pretoze sa to zvykne posunut a vzdy je jedna cast pevna.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

kamos ma avid mechaniku(oznacenie neviem) len ma nevyhodu, ze strasne kuse. nema take dobre davkovanie sily. ale inak strasna sila.
pytal si sa na najlepsie brzdy, podla mna su to tieto:
http://www.magura.com/english/frameset/frameset.htm

//sorry za ten odkaz, som si nevsimol :oops: su to magura gustav m, info si uz teda najdite sami :lol:
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

pytal si sa na najlepsie brzdy, podla mna su to tieto:
http://www.magura.com/english/frameset/frameset.htm[/quote]jej take cem :D kolko stoja ? :lol:
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

ja mam normalne vecka shimano deore xt a som s nimi uplne spokojny.ked si aj vecka dobre nastavis tak brzdia uplne v pohode len tam je horsie ked je mokro.
Dipset
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dipset »

ja mám tiež V-čka ,značka tektro ,jazdia výborne ,žiadny problem,ked je mokro zapajam aj trochu prednu brzdu do brzdenia dole kopcom
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Dipset napísal:ja mám tiež V-čka ,značka tektro ,jazdia výborne ,žiadny problem,ked je mokro zapajam aj trochu prednu brzdu do brzdenia dole kopcom
aj prednú brzdu ? je teda brzdím hlavne prednou ^^
Dipset
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dipset »

Steju napísal:aj prednú brzdu ? je teda brzdím hlavne prednou ^^
dole kopcom
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Dipset napísal:dole kopcom
correct. Predná je oveľa účinnejšia, samozrejme keď potrebujem zabrzdiť rýchlo tak šáhňem po zadnej. Inak nieje brzdenie prednou vôbec problém.... Aspoň mne sa tak jazdí lepšie no :oops:
brm
Darca
Darca

Dipset.. pokiaľ ideš po pevnom povrchu, tak sa nemáš čo báť ani prednou, je to naozaj najúčinnejšie brzdenie, zastavíš oveľa skôr a ešte ani nezničíš plášť na zadnom kolese. Samozrejme treba mať aj cit v rukách a správne odhadnúť povrch, lebo na štrku, mokrom lístí alebo v blate je brzdenie prednou takmer samovražda.
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ešte jedna otazka k tým brzdam : na niektorých brzdach som si všimol tam jak je brzdova pačka tak tam je nejake červene koliesko načo to tam je ?

napr. tieto http://www.hayesdiscbrake.com/product_h ... mino.shtml
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

bEnG napísal:ešte jedna otazka k tým brzdam : na niektorých brzdach som si všimol tam jak je brzdova pačka tak tam je nejake červene koliesko načo to tam je ?

napr. tieto http://www.hayesdiscbrake.com/product_h ... mino.shtml
nastavenie modulacie brzdnej paky +/-10%, alias dosticky sa ti priblizia ku kotucu. ak sa nemylim
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

k tomu brzdeniu prednou brzdou:
tak ako pri hocicom co na biku robis, ci uz zatacas alebo slapes by si mal pracovat aj telom. Pri brzdeni to plati tiez. Tak isto ako na autach tak aj pre bike plati ze predna brzda je ucinnejsia a ja ju tiez najcastejsie pouzivam ( zadnu len pre zvysenie ucinnosti pripadne dobrzdenie). Pri brzdeni prednou brzdou sa nesedi na sedle ale sa musis zapriet do noh , ruky takmer vystriet a zadok posunut viac vzad...kvoli tazisku ktore musis dat co najviac do zadu aby si sa neprekoprcol....tak sa daj zvladat aj brzdenie prednou dolu kopcom. :)
A ja preferujem dobre V-Brake...kotucovky su sice ucinnejsie a lepsie aj na necas ale nebikujem zavodne a ani nerobim nejake extra vykony. O kotucovky je treba aj poriadna starostlivost... na to co jazdim (crass-country) mi stacia v- brake...pokial sa o kotucovky dobre nestaras funguju dost naprd.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tiez pouzivam len prednu, je jedno aky povrch. ide aj o tu pracu tela, ako povedal micpu, ale dost ma na svedomi aj zzitie sa s bicyklom. ak uz dlho jazdite na rovnakom kole, tak viete co si k nemu mozete dovolit, co sa stane ak spravite to ci ono.
brzdenie: ked idem po rovine, tak samozrejme ze sedim a nepresuvam tazisko dozadu. ale v terene uz idem postojacky a tam je praca s taziskom, ked brzdim prednou, tak zadok mam minimalne na urovni sedla, alebo za nim. pred neho nikdy nejdem.
udrzba:preco treba inu starostlivost? o brzdy sa treba poriadne starat, ci su vecka alebo kotuce. ak mas zodrate gumicky, tak ti dobre nebrzdia, ak mas masny raf, tiez ti nebrzdia, ak mas gumicky spatne nastavene tiez dobre nebrzdia. to iste plati aj u kotucov. cize to je narovnako.
btw hovori sa cross-country, ale to len tak :)
Napísať odpoveď