Windows Vista Home Basic

Informácie o software, ankety...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Windows Vista Home Basic

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ked si nainstalujem tuto verziu tak ona mi zozere celu 512 ramku ci nie??? :?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

no neviem ako je to s Home basic ale Home premium pri "nicnerobeni" z 2gb zabera 30% cize = cca 600 mb..na tvojom mieste si radsej dokupim aspon nieaku 1gb
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hociktoru Vistu nech si das, potrebujes 1GB ram na aky-taky beh.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows Vista Home Basic

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ertre napísal:ked si nainstalujem tuto verziu tak ona mi zozere celu 512 ramku ci nie??? :?
hej zozere...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Minimalne poziadavky:
Vista Home Basic:
Procesor: 800MHz
RAM: 512MB
Grafika: podpora DX9, SVGA 800x600
Graficka pamat: 32MB
HDD: 20GB
Volne miesto na HDD: 15GB
Opt. mechanika: DVD-ROM
Audio: Audio vystup
Internet: Sietova alebo Wifi karta
Vista Home Premium, Buisness, Ultimate:
Procesor: 1GHz 32 alebo 64bit
RAM: 1GB
Grafika: podpora DX9, podpora pixel Shader 2.0
Graficka pamat: 128MB
HDD: 40GB
Volne miesto na HDD: 15GB
Opt. mechanika: DVD-ROM
Audio: Audio vystup
Internet: Sietova alebo Wifi karta
To je oficialne od Microsoftu, takze by ti to malo ist, ja som to skusal na 512MB a isla mi normalne.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:To je oficialne od Microsoftu, takze by ti to malo ist, ja som to skusal na 512MB a isla mi normalne.
co je u teba normalne ? ked ti vsetko swapuje na HDD ?? to nie je moc idealne :?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Nooo cca 250MB z 512MB by som nenazval swapovanie... Som to skusal a isiel fakt normalne, by som povedal ze este rychlejsie ako moje XP. Musis brat do uvahy ze bez zapnuteho Aera a sidebaru a co ja viem coho je to skoro taky system ako XP.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

--==[ RA ]==-- napísal:Nooo cca 250MB z 512MB by som nenazval swapovanie... Som to skusal a isiel fakt normalne, by som povedal ze este rychlejsie ako moje XP. Musis brat do uvahy ze bez zapnuteho Aera a sidebaru a co ja viem coho je to skoro taky system ako XP.
Neviem, ale toto mi pripada ako vystihnutie podstaty celej visty :D Sorry za spam, trebars mi to aj zmazte
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď nechceš púšťať programy, len systém+antivírus a hotovo tak stačí aj 512 MB RAM. :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pojde ti, ale je to zalostne malo, to co pise Microsoft su MINIMALNE poziadavky...ak si chces zahrat aj nejaku hru, tak by som neodporucal...

pato83:lepsia je podstata Visty bez sidebaru a efektov, ako je podstata celeho Linuxu...
pato83
Addict
Addict

seth82 napísal:pato83:lepsia je podstata Visty bez sidebaru a efektov, ako je podstata celeho Linuxu...
Ja som tu nic ohladne linuxu nespominal, tak ale ok, budiz. V linuxe som novacik, mam mnohokrat co robit, kym nieco ide a mnohokrat to bez pomoci nedokazem. Takze pome na tie zasadne veci.
Vista, Win celkovo, MS produkty:
1. Treba si za to platit nehorazne peniaze, tak za system ako aj za Office a ine produkty
2. Bez antiviru, antispyware, anti... a firewallu sa nezaobides, teda firewall by sa dal vynechat za urcitych podmienok
3. Po nahodeni zaplaty sa neraz stane, ze padne system, alebo to robi zlobu a treba ju dat prec, ak je to este mozne
4. Su tu aj dalsie veci, no do tych sa moc nerozumiem,t ak to necham radsej tak

Linux:
1. Zadarmo,teda niektoré distribucie su aj platene, no vzdy je k nim aj free verzia, nehovoriac o Oppen office, ktorý je taktiez zadarmo a vlastne si mozes spokojne zit, bez crackov, patchov a inych veci
2. Nepotrebujem antivir, firewall taktiez nemam a som kludny a nic mi tu neubera na vykone, ktorý by sa dal inde vyuzit
3. Mne osobne este po ziadnej zaplate system nepadol, nepadol mi vlastne este za celu dobu co ho pouzivam, aj ked iba par mesiacov
4. Som tu len novacik, takze dalej uz nebudem, bo tymto som si isty a este sa mam hodne co ucit.

Takze, ako som uz povedal, nebola tu ziadne prepojenie na linux z mojej strany, len mi to prislo vtipne co napisal -==[ RA ]==-- , kedze tu prebehol boom ohladne "Hor sa vsetci na vistu" . Ale ok, inak SuDo sorry, viem ze ju mas rad :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Ale ok, inak SuDo sorry, viem ze ju mas rad
hehe... ne-e.. ja mam vistu len tak.. nepracujem v nej.. pouzivam XP... vo viste som robil asi tyzden.. a taktiez aj v linuxe.. no pre mna je zatial naj XP... :)
kompletne vsetko co potrebujem tak je plne funkcne na XP...
mamutv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mamutv »

ja co som mal Vistu Home Basic tak mne zrala s 512MB RAM priblizne tych 269 MB....ale to bola len nahoda :)
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

Kupil som si NB s Win Vista. Podla mna Vistu najlepsie vystihuje: Je to narocnejsia verzia Windowsu XP s vylepsenym vyhladavanim suborov. Za pol roka co ju mam som nenasiel ziadnu novinku s ktorou by som bol spokojny (az na to vylepsene vyhladavanie). Cely system je pomaly, Windows zabera 6,54 GB na HDD a podpora programov z XP nieje uplne 100%-na
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pato 83:
1. Za Vistu (office, undsoweiter) nemusis platit ak nechces (vies ako to myslim:))
2. Nepouzivam antivirak ani firewall, na nete som asi tak 8 hodin denne, nertrcim len na hojku a vista mi este nepadla.
3. Problem s patchmi je u Visty irelevantny, kedze ziadne na nu este nie su (jeden je, ale ten je len update na Visual Studio), teda aspon nie oficialne a pokial to nie je od M$, tak by som si to do kraxne prilis nepchal
4. Milion veci je na Linuxe, ktore maju daleko od vyrazu User Friendly a na softwarovu kompatibilitu narazat ani radsej nejdem...(neber to osobne, musel som zaprovokovat...) Vista vobec nie je taka zla, ako si vacsina plebsu mysli bez toho, aby ju aj vyskusala...Samozrejme, ak ju niekto ide pchat na Celeron 1Ghz, 512MB SDRAM a integrovanu grafaren od spolocnosti VIA, tak sa netreba cudovat, ze nabieha polhodinu. Hoci spominana Vista Basic je ukratena o kadejake efekty a serepeticky, aj tak je este furt narocna na hardware...Bez minimalne 1.5GB Ram, 128MB grafarne (tym teraz nemyslim FX5200) a procaku Pentium IV a vyssie by som si ju nedal do kraxne...
pato83
Addict
Addict

seth82 napísal:pato 83:
1. Za Vistu (office, undsoweiter) nemusis platit ak nechces (vies ako to myslim:))
2. Nepouzivam antivirak ani firewall, na nete som asi tak 8 hodin denne, nertrcim len na hojku a vista mi este nepadla.
3. Problem s patchmi je u Visty irelevantny, kedze ziadne na nu este nie su (jeden je, ale ten je len update na Visual Studio), teda aspon nie oficialne a pokial to nie je od M$, tak by som si to do kraxne prilis nepchal
4. Milion veci je na Linuxe, ktore maju daleko od vyrazu User Friendly a na softwarovu kompatibilitu narazat ani radsej nejdem...(neber to osobne, musel som zaprovokovat...) Vista vobec nie je taka zla, ako si vacsina plebsu mysli bez toho, aby ju aj vyskusala...Samozrejme, ak ju niekto ide pchat na Celeron 1Ghz, 512MB SDRAM a integrovanu grafaren od spolocnosti VIA, tak sa netreba cudovat, ze nabieha polhodinu. Hoci spominana Vista Basic je ukratena o kadejake efekty a serepeticky, aj tak je este furt narocna na hardware...Bez minimalne 1.5GB Ram, 128MB grafarne (tym teraz nemyslim FX5200) a procaku Pentium IV a vyssie by som si ju nedal do kraxne...
1. Viem ako to myslis, ani za nove auto nemusis platit, ked nechces a vies ako to moze dopadnut :) Berme to tak ako to je, vista a vsetky windowsy su komercne produkty,
2. K tomu nemam namietky :) len neviem ako dlho to moze system ustat v tej zaplave bordelu
3. Moze byt, ze problem s patchmi je tu zatial irelevantny, ale su tu updaty, ktoré sposobuju castokrat dalsi problem, vid temy aspon na tomto fore
4. Ak myslis pod pojmom user-friendly systemy, kde len klikas a vsetko tak ponahadzujes, tak takym je, alebo sa tomu uz velmi priblizil Ubuntu, ten pouzivam a aj ked som viacero veci robil cez terminal, mnoho z toho sa dalo aj jednoduchym klikanim. Toto zalezi cisto na distribucii, ked si vyberies daku textmode, tak samozrejme, ze je nutne vediet uz skripty pisat a rozumiet tomu uz vazne dobre, co robit. A nie je problem ist napr. na ubuntuguide.org a tam mas vsetko, co sa tyka sprovoznenia systemu, multimedii, hier, sieti a dalsich oblasti.
5. A k tomu hardware potrebnemu pre pouzitelny system. Ked mala prist vista na svetlo sveta, vyrobcia pamati sa dobre pripravili, ocakavali okamzite rozsirenie visty a vedeli, ze v tom pripade si pridu na svoje, pretoze vedeli hw naroky. Zial, pre nich nestalo a my tu mame 1GB moduly za babku :) / za toto som viste urcite vdacny / , No kazdopadne su to naklady a pre mnohych nie male. Pri linuxe sa vzdy najde distribucia, ktorá pojde na danom stroji, ci je to daky spred 10 rokov alebo 1 rocny ci 2 rocny pc a moze si clovek spokojne zit.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pato&#131;:hehe...no ved vies ako, naco za to budem platit...ci je to komercne alebo nie...az budem mat plat 2 krat taky ako teraz, tak to zvazim...Aj ked nemam antivirak alebo firewall, ziaden bordel nemam, fici adaware 07 a nejaky ten registry cleaner a to mi staci...a to mam vypnuty aj windows defender...K linuxu len tolko, ze az by mi teraz niekto povedal, ze od zajtra vsetko na linuxe fici bez kadejakych zaplat a emulatorov a ze nebudem mat problem so 64bit verziou, tak si ho sem doinstalujem...A k hardware: aspon vidis ako vista prispieva k pozitivnym veciam na trhu:)..ale zmysel v jej instalovani na nejaku kraxnu len tak pre frajerinu fakt nevidim :wink:
pato83
Addict
Addict

Neviem, co mas na mysli pod pojmom zaplaty? Naco su ti emulatory, alebo co potrebujes emulovat? Hry? To hej, to tu nejde prave idealne, ale uz ako q-parser v jednom topicu povedal, tak hry od ID software su portovane aj na linux. Overene s Doom3 :) K 64-bit verzii sa nevyjadrujem, lebo som nemal tu cest. nemam na to vybavenie.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Windows je oveľa jednoduchší a Linux oveľa bezpečnejší. Asi to je zásadný rozdiel.

Je dobré používať taký systém, že sa nemusíš báť kedy ti to vypíše, že to máš nelegálne, budeš stíhaný a podobné. Netreba antivírus ani nič iné, môžeš klikať kam chceš, je to jedno.

Asi by som si musel kúpiť dosť drahý počítač aby som mal taký desktop s Vistou ako teraz s Linux. Je to krajšie, lešie efekty s minimálnou záťažou počítača. Mám full 3d desktop, na Vise nič, 0 bodov, no Aero a dosť to aj swapuje, na Linuxe len občas, keď je už veľa vecí spustených. :D

A kým na Windows niekto kliká kliká, dá reboot, na Linuxe napíšeš do konzoly čo treba a hotovo, netreba ani reštart. Linux je pre mňa perfektný. :) (XP už nenávidím, od roku 2002 stále to isté...už stačilo. :smt096 )
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pato83:hej, hry, hlavne na to som narazal, ale na druhej strane aj komercny soft, neviem povedat presne a ani sa mi nechce hladat, ale viem ze je dost aplikacii, ktore nie su na linux...zasa je mozne ze by som si zvykol na linuxacke, ale teraz je uz asi neskoro...

Cesar:s tym preklikavanim vo windowse to zasa neprehanaj...vsetko sa da 2-3 tlacidlami a to je ovela menej ako ked mas ty napisat akysi prikaz do konzoly...to ze vista swapuje je sice pravda, ale vsetko sa da nastavit na primeranu mieru...chce to len troska skumania a da sa nastavit, aby to ficalo hladko...A kadejake efekty - co ja viem, ci prave 3D desktop by mi chybal, ja osobne mam na ploche 5 ikoniek, to je asi tak vsetko...vsetky ostatne su v commanderi, ktory bezi stale, alebo v quicklaunch v liste...poznam ludi, ktori na viste kritizuju prave zvytocne vela kadejakych efektov...
Napísať odpoveď