inštalácia driverov na NVIDIA GeForce Go 7600

Všetko ohľadom Linuxu...
filippo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

inštalácia driverov na NVIDIA GeForce Go 7600

Príspevok od používateľa filippo »

Zdravím vás, potrebujem poradiť. Mám Linux Suse 10.1 (odvčera) a chcel by som nainštalovať ovládač na túto graf. kartu. Problém je v tom, že som totálna lama. Inštaláciu balíku RPM som zvládol, ale ten ovládač na grafiku ma príponu .run a neviem čo s tým. Ako užívateľské prostredie mám GNOME. Čakám, že mi poradíte, nechcem sa vrátiť späť k oknám. :?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Toto by ti mohlo pomoct : http://www.novell.com/coolsolutions/feature/17174.html Ten postup je tam celkom fajn a hlavne obrazky su :)
filippo
Expert
Expert

Ďakujem, vyzerá to super, idem to vyskúšať. :wink:
filippo
Expert
Expert

Skúšal som to podľa toho návodu od Novellu http://www.novell.com/coolsolutions/feature/17174.html, všetko prebehlo super, zreštartoval som PC, nabehlo logo NVIDIA ale nejako ju nemôžem nakonfigurovať. V návode som sa dostal po bod Edit config files. Teraz sa mám opäť v konzole prihlásiť ako root?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

A si zeeditoval xorg.conf a ostatne subory, ci nie? Ak to mas, tak restart asi treba aby sa vsetko nacitalo a pokracuj dalej. A ak chces editovat xorg.conf a ostatne systemove nastavenia, tak samozrejme len ako root. Preto mas hned na zaciatku prihlasenie cez su.
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

www.nvidia.com , je tam navod aj k suse tak neviem co riesite :D
filippo
Expert
Expert

Ďakujem vám za tie návody, už som to vyriešil.. všetko sa mi podarilo. Nevedel som použiť ten príkaz su, ale prišiel som na to. :aasmile1:
Napísať odpoveď