Práca na TPP popri štúdiu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Knjaz Varggoth
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Práca na TPP popri štúdiu

Príspevok od používateľa Knjaz Varggoth »

no ahojte chcem sa spytat ci nema niekto s tym niake skusenost. ja studujem denne dištančne ( to je tak ze ako denne len bez prednasok(cize chodim len na skusky a niake konzultacie) ale je to brane ako denna forma studia). no a chcem sa zamestnat na TPP a neviem co treba vybavit...teda ci vobec treba nieco...lebo nikto mi s tym nevie poradit ...uz som sa pytal v skole u zamestnavatela v niakych poradniach ...a nik... no tak len tak ak by niekto o tom vedel nech napise ...nieze mi pride po pol roku niaka pokuta polmiliona ze som nieco zle spravil :D
uelektronik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uelektronik »

Ja Ti to neviem povedat isto ale

danovy urad - tam by sa nemalo nic menit

zdravotna poistovna - tam ak splnis podmienku podla $11 odsek 9 pismena A zakona 580 z roku 2004, tj ak tvoj vymeriavaci zaklad nepresahuje 1/2 uhrnu minimalnych miezd, tak bude za teba platit zdravotne poistenie stat. V praxi to je nieco okolo 41400 korun. Tak ak zarobis viac tak si musis platit za to obdobie zdravotne sam.

socialna poistovna - kedze to bude TPP tak sa asi na denne studium neprihliada a budes normalne odvadzat odvody ako kazdy riadny zamestnanec.

Tvoj zamestnavatel bude za teba platit zdravotne a aj socialne odvody. Takze by si nemal mat problem z nicim. Ak by si zarobil za rok menej ako 41400 tak si buduci rok podas zdravotne zuctovanie a zdravotna poistovna ti vrati to co Ti zamestnavatel strhol z hrubej mzdy na zdravotne poistenie, lebo splnis tym vyssie uvedenu podmienku. Socialna poistovna myslim nic s odvodov nevracia.

Pri nastupe do zamestnania by si mal ist do 8 dni nahlasit na zdravotnu poistovnu ze si stale denny student a ze budes teraz aj zamestnanec.

Najlepsie urobis ked si pobehas vsetky 3 spomenute urady a popytas sa ze kde mas ake povinnosti a kde mas ake oznamovacie povinnosti.
Napísať odpoveď