Vyhody,nevyhody Poskladaneho pocitaca a zostavy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Vyhody,nevyhody Poskladaneho pocitaca a zostavy

Príspevok od používateľa Gusttafa »

Zdrawim.Prosim vas vedel by mi niekdo povedat vyhody a nevyhody zostavy a vyhody a nevyhody ked si poskladam komponenty sam?Ja osobne som za to ze si poskladam pocitac no otec chce kupit zostavu koli tomu ze podla neho ked sa nieco pokazi,tak nemusi cakat tak dlho v servise kym to daju do poriadku... :roll: potrebujem mat spravne argumenty;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skladany pocitac ta pri rovnakom vykone vyjde lacnejsie. Na druhej strane tie zostavy mavaju lepsie vyriesene chladenie, ale vyrobcovia tam pchaju windows a su schopni dat win wista aj na pocitac s 512 MB Ram a interovanou grafickou kartou...to tak trochu svedci o ich doveryhodnosti. :)
Ak sa v tom vyznas, tak je najlepsie poskladat si svoj pocitac tak aby bol co najtichsi a zaroven mal dost vykonu za prijatelnu cenu. Je tu na to specialna tema tak hura do toho :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

jednoznacne cena skladaneho pc je nizsia ako uz bolo pisane a co sa tyka servisu, tak si mozes poskladat vlastny pc tak, ze vyberes si diely a das si ho poskladat v obchode, napr. v sharku, oni ti ho zablombuju a ked sa pokazi donesies im ho a mas to to iste ako keby si kupil pc zlozeni nimi
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

poskladany pc je urcite o dost lacnejsi. ja som doteraz mal iba poskladany pc nikdy som nekupoval kompelt zostavu. na druhej strane jeden znamy poskladal pc a tie komponenty sa nejako bili a robilo mu to dost velke problemy a tiez sa mu to dost prehrievalo, ale to prehrievanie sme vyriesili velmi rychlo
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

musis vediet skladat, a ked nevies, tak si nechaj poradit, prehrievanie je len otazkou chladenia, lepsi zdroj a je po probleme
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

tak skladat viem..ze sa viac oplati poskladat si komp ako kupit zostavu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Za 25tisic v dnesnej dobe postavis slusnu hernu masinu. Za tych istych 25tisic dostanes v Tescu skladanu zostavu, ktora zdaleka nebude herna a bude plna komponentov pochybnych znaciek.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

oplati sa to uz len z toho hladiska, ze ty si vyberies komponenty a presne vies co budes moct od compu ocakavat. kazdy jeden diel zalezi na tebe a castokrat si skladany comp vyriesis efektovnejsie ako kupovany a samozrejme ta cena, to je najvacsi faktor. za cenu kupovaneho budes mat lepsi skladany, da sa na tom usetrit az par tisic korun (samozrejme v zavislosti na cenovej relacii) :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si, ze servis pri znackovych masinach trva menej, ty predsa nebudes kupovat server za 100 tisic pri ktorom si platis 24 hodiny hotline a podobne, chces zrejme PC na pouzivanie alebo na hranie a tak si vyberies co potrebujes. Niekomu staci maly disk, ale zase radsej doplati na grafickej karte a niekomu netreba vela ramky na pozeranie filmov a tak vezme radsej 2x vacsi disk. Zaruka je v oboch pripadoch rovnaka, tj. zo zakona 2 roky, niekto za priplatok dokaze predlzit zaruku este o rok a popripade aj servis. Na niektore komponenty mas aj vacsie zaruky, napriklad niektore disk od WD maju 5 rokov zaruku, pamate Kingston dozivotnu atd...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Gusttafa napísal:tak skladat viem..ze sa viac oplati poskladat si komp ako kupit zostavu?
sry, ja som bol skor v tom ze ten kto vie skladat masiny vie, ze kupovane kopletky (vid tesco, trinagel) su vacsinou smejdy a neoplatia sa a nedava tak hlupe otazky ci sa to oplati alebo nie
Gusttafa
Medium Expert
Medium Expert

mystique napísal:sry, ja som bol skor v tom ze ten kto vie skladat masiny vie, ze kupovane kopletky (vid tesco, trinagel) su vacsinou smejdy a neoplatia sa a nedava tak hlupe otazky ci sa to oplati alebo nie
Ja som potreboval nazbierat reakcie ludi aby som to svojmu fotrikovi mohol ukazat pretoze on by mi asi moc neveril je totiz prilis tvrdohlavy.Ja som jednoznacne za skladany komp a vzdy aj budem....
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Jediny hotovy stroj, ktory by som kupil je Dell a seria, ktora by to bola je tuto:

XPS Gaming Desktops
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

p4ra napísal:Jediny hotovy stroj, ktory by som kupil je Dell a seria, ktora by to bola je tuto:

XPS Gaming Desktops
hm ten za tych 5000eur by som chcel mat doma:D
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

samozrejme aj ja jedinú kupovanú imi poskladanú mašinu by som chcel mať napr. Dell poriadny alebo a hlavne SGI na grafiku ... ale takúto bežnú si jedine vyskladám , kedˇsa mi niečo pokazí nebduem beahť ako kkt a čakať v servise a kúpim/opravím čo chcem ... dokúpim kedy chcem čo chcem , otvárať bedňu môžem 100-krát denne ak sa mi chce a nepadne mi záruka ... povedz potom fotríkovi nech sa neopovažuje ti kúpiť drahý shit za veľké $$$ a nech ti dá vyskladať to čo si povieš kúpiť
Napísať odpoveď