Zamknutý disk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Zamknutý disk

Príspevok od používateľa Vidium »

Ľudkovia dostal sa ku mne disk, konkrétne WD400 ktorý BIOS našiel ale windows ani fdisk ani nič podobné nie. Nasledovalo nízkoúrovňové formátovanie a win ho už nájde,ale fdisk zase nie. Problém je v tom že widows k nemu nemá prístup.Stiahol som priamo od WD na to diagnostiku a vypísala mi, že disk je zamknutý. Ešte bola od WD nejaká utilita ktorá na ten disk nahádzala nejaké súbory a potom nasledoval reset. Čakal som,že sa niečo spustí ale len mi vypíše,že disk nieje systémový. V DOSe ten disk opäť nenájde takže ja som už zúfalý. Všetko čo som vedel som naň vyskúšal a najmä neviem ako sa dá zamknúť a hlavne odomknúť disk. Je vítaná každá rada, ale vopred hovorím, že nemám externý šuplík Na HDD takže to nemôžem napojiť vo windowse cez USB a potom sa s tým pohrať napr. v Partion Magicu. Ešte niečo: keď pripojím môj disk a tento súčasne ( je jedno či v režme CS alebo master/slave) windows pri štarte zamrzne. Howgh.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Akú máš základnú dosku a verziu BIOS?
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

:D ESC K7S6A bios je Award verziu neviem ale ta povodna cize cca 5rokov. Ale toto nieje prvy komp na ktorom to nejde... :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak je WD400 oznacenie pre 400GB disk, tak verim tomu, ze na tvojej doske s tak starym biosom nehrozi, aby si ten disk vedel pouzivat pri celej kapacite. Ak by sa podarilo, tak by to mohlo byt 137GB v lepsom pripade, v tom horsom len 32GB.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hojko napísal:Ak je WD400 oznacenie pre 400GB disk, tak verim tomu, ze na tvojej doske s tak starym biosom nehrozi, aby si ten disk vedel pouzivat pri celej kapacite. Ak by sa podarilo, tak by to mohlo byt 137GB v lepsom pripade, v tom horsom len 32GB.
WD400 ma kapacitu 40GB, takze to nie je tento pripad...
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Presne tak je to len 40GB
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

Vidium napísal:Presne tak je to len 40GB
ako hovori hojko,je to chyba stareho ide radica-biosu,,bud rad,ze ti ho aspon trocha nacita...uvidis,ze v novom compe by ti frcal jedna radost :wink:
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Aleba... hlavna vec, ze moj povodny je 80 GB a bez problemov, uz druhy mesiac veselo slape WD800 co je tiez 80 GB ale WD400 z roku 2004 je mu uz velmi nova hej? BTW ten WD800 je z r. 2005 8)
vilko
Light Professional
Light Professional

Vidium napísal:Aleba... hlavna vec, ze moj povodny je 80 GB a bez problemov, uz druhy mesiac veselo slape WD800 co je tiez 80 GB ale WD400 z roku 2004 je mu uz velmi nova hej? BTW ten WD800 je z r. 2005 8)
stiahni si niekde full verziu bootit ng, vypal si bootovatelne cd a nabootuj,nedaj instalovat,len partition work...
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Celkom urcite vyskusam a dam vediet :wink:
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

skusal si ho formatovat cez bootovacie cd Windowsu? alebo sa pozri ci nahodou neni jumper na nespravnom mieste alebo take daco
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Ten prog som nenasiel a ano skusal som win 2K aj XP. XP nenabehne do toho modreho okna,a 2K mi napise ze nema k nemu pristup. Vraj niektore OS dokazu zamknut disk tak aby ho iny OS nenasiel ale nemyslim ze je to moj pripad. Okrem toho po nizkourovnovom formatovani ak by som este stale zamknuty tak je to zapisane vo FAT tabulke alebo ja neviem kde.
vilko
Light Professional
Light Professional

Vidium napísal:Ten prog som nenasiel a ano skusal som win 2K aj XP. XP nenabehne do toho modreho okna,a 2K mi napise ze nema k nemu pristup. Vraj niektore OS dokazu zamknut disk tak aby ho iny OS nenasiel ale nemyslim ze je to moj pripad. Okrem toho po nizkourovnovom formatovani ak by som este stale zamknuty tak je to zapisane vo FAT tabulke alebo ja neviem kde.
http://www.terabyteunlimited.com/
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Vilko: stiadhnute, identifikuje ho ale to je tak cele :( proste nic. Ale teraz som si vsimol jednu zaujimavu vec: ked je jumper na MASTER tak ho nenajde BIOS (a tym padom ani nic ine). Na ostatnych to slape
vilko
Light Professional
Light Professional

Vidium napísal:Vilko: stiadhnute, identifikuje ho ale to je tak cele :( proste nic. Ale teraz som si vsimol jednu zaujimavu vec: ked je jumper na MASTER tak ho nenajde BIOS (a tym padom ani nic ine). Na ostatnych to slape
no a v partition work sa neda mazat, formatovat,vytvarat particie? nic? nepise chybovu hlasu alebo nieco podobne?
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

mazat a vytvarat sa da..ostatne polozky su neaktivne. Pri pokuse vyhodi chybu. Uz ani neviem aku ale to bolo nieco vseobecne takze niesom o nic mudrejsi.
vilko
Light Professional
Light Professional

Vidium napísal:mazat a vytvarat sa da..ostatne polozky su neaktivne. Pri pokuse vyhodi chybu. Uz ani neviem aku ale to bolo nieco vseobecne takze niesom o nic mudrejsi.
a mas plnu verziu toho programu? a co chces este ine robit,vsak vytvor particie a v dose/win naformatujes
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Este nieco: nema niekto z vas WD800 a rok vyroby 2005? Potreboval by som si nieco overit... :roll:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Vidium napísal:Este nieco: nema niekto z vas WD800 a rok vyroby 2005? Potreboval by som si nieco overit... :roll:
Synku, znamy taky ma, co by si potrebovala ty k. cinska :D
Vidium
Medium Expert
Medium Expert

Potreboval by som pozriet obsah tzv. POTKEN tabulky :wink: potrebujem vediet co za mariu je na doske Q8. len vyvody mu ostali :) takze oznacenie toho zazraku....ked to vsetko odomna popijes tak mi daj vediet co to je.
Inak ten disk je cely cerneee :). Starsie mali cernee len horny dekel. :)
Napísať odpoveď