open suse sekaaa
open suse sekaaa
caute, nainstaloval som si open suse, asi pred 10 minutami , ked nabehne system nestihnem ani otvorit konzolu nic, a sekne mi ho nerozumiem, a instalacia preebehla v pohode, poradi niekto?
ok skusim, to ale nesom si isty ci to stihnem, lebo to sekne dost skoro....Cesar napísal:Akú máš grafickú kartu? Skús príkaz glxgears a koľko FPS ti vypíše.
/etc/X11/xorg.conf --- v súbore Section "Device" píše že aký používa Driver.
hdparm -d dev/hda ----toto do konzoly, keď tvoj harddisk je /dev/hda (fdisk -l)
Výsledok by mal byť using_dma = 1 (on) Či nemáš náhdou vypnuté dma...
a grafiku mam 64ku iba... mam slabu viem ale tak....
netrha mi obraz :-/ no ja mam Geforce 4 taktiez nvidia ovladac 64MBjtovu grafiku mam, tak neviem teda.Cesar napísal:Akú máš grafickú kartu? Je to málo, ja mám ale s nvidia ovládačom 64 MB/GeForce4- 800 s compiz a 1200 bez. Trhá ti obraz?
hdparm -t /dev/hda
ti píše koľko? Toto zmerá rýchlosť hdd, či nie tam je chyba..
a ten prikaz na hardisk som neskusal, ale tam chyb anebude, v XP mi bezi vsetko poho
lenze mne sekne aj ten mod, mne sekne aj klavesnicu, len myska sa híbepato83 napísal:Zabudni na XP, to ze to ide tam v poriadku neznamena, ze nemoze byt v linuxe problem. Cesar mi uz velakrat pomohol a ani raz sa nemylil, tak to skus. Inak xorg.conf a ostatne subory mozes editovat aj v textovom mode, myslim, ze CTRL+ALT+F1 sa donho dostanes, to v pripade, ze ti to tak rychlo mrzne.
Nejaký proces ti zaťažuje procesor na 100%? Ksysguard, v konzle htop alebo top. V konzole spustíš htop ako root a dáš kill keď...
Koľko máš RAM-u? Máš swapový oddiel? Keď nie je a máš málo ramu vtedy to robí tiež takto.
Bios setup defaults..
DMA je zapnuté? Rýchlosť hdd?
A úplne neuveriteľný návrh, keď ti začne toto robiť stlač Esc.
Koľko máš RAM-u? Máš swapový oddiel? Keď nie je a máš málo ramu vtedy to robí tiež takto.
Bios setup defaults..
ramku mam 512 a mam swapovy pri instalacii mi ho formatlo a pisalo ze bude swap. a DMA a HDD som nezistil lebo uz len co sa zapne linux, tak ho sekne hned sfleku.Cesar napísal:Nejaký proces ti zaťažuje procesor na 100%? Ksysguard, v konzle htop alebo top. V konzole spustíš htop ako root a dáš kill keď...
Bios setup defaults..