Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
Danny_Vin
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: gimp is fucking good
Je to efektne, ale na moj kus, az prilis upravene.zelovoc napísal:toto je ta ista fotka, co je navrchu, akurat po kratkej uprave.
Velmi sa mi paci ta fotka hrozno.jpg. Akoby tam bol isty vztah medzi tymi bobulkami. Celkovo ta fotka na mna posobi velmi dobre. Ta sa ti podla mojho nazoru zatial asi najviac vydarila.
hrozno2.jpg je tiez zaujimavy zaber, ten pad do vody pripomina skleneny pohar, teda aspon mne
Na lepsiu kritiku si pockaj od jina, ja este nie som taky dobry vo fotografii, aby som ti to okritizoval na urovni....
-
jin
VIP
Danny_Vin: Ľudia na DEVe o tvojich prácach tvrdia niečo iné
zelovoc:
hrozno - Na môj vkus priveľmi upravené, ale zároveň sa Ti podarilo vytvoriť ilúziu pastelovej maľby. Zaujímavá je tiež kompozícia, na prvý pohľad chaos je akoby usporiadaný a riadený dvoma dominantnými elementami. Pripomína mi to tvorbu Milana Paštéku. Možno ako jediný detail by som vytkol viditeľnosť svetelného zdroja dole vľavo na okraji, ale to je minutka v PS
hrozno2:Upravené síce impozantne, no celkový dojem kazí pár vecí. V prvom rade je to priveľký počet svetelných reflexií. Nepoužívaj priamy svetelný zdroj, radšej ho nejako rozptýľ (list papiera pred žiarovku etc.), aby nedopadalo tak priamo. Potom ti vznikajú expozičné prepaly a hviezdičky. Inak celkom príjemná kresba a aj rozmazanie by sa dalo vnímať, ako umelecký zámer. Čo by som ešte vytkol, je viditeľná hľadina a dolný okraj vázy (pohára?). Ale to sa dá všetko orezať.
mando: Milión filtrov, diváka zaujme, ale iba na prvý pohľad a to svojou farebnosťou. Chyby podobné, ako pri hrozno2. Urob si ešte jednu fotografickú session s týmto istým motívom a skús sa fakt pohrať troška s tým osvetlením, pre tento typ fotenia sa mi to zdá vážne nevyhnutné.
Inak všimol som si dosť vysoký šum. Použi radšej nejaký program na redukciu. Nie že by to bola výrazná chyba, ale ruší to. Myslím, že pri týchto fotkách si miernu stratu detailov môžeme dovoliť. Kresba síce utrpí, na druhej strane však pozadie získa príjemný bokeh
Keep on working
!
zelovoc:
hrozno - Na môj vkus priveľmi upravené, ale zároveň sa Ti podarilo vytvoriť ilúziu pastelovej maľby. Zaujímavá je tiež kompozícia, na prvý pohľad chaos je akoby usporiadaný a riadený dvoma dominantnými elementami. Pripomína mi to tvorbu Milana Paštéku. Možno ako jediný detail by som vytkol viditeľnosť svetelného zdroja dole vľavo na okraji, ale to je minutka v PS
hrozno2:Upravené síce impozantne, no celkový dojem kazí pár vecí. V prvom rade je to priveľký počet svetelných reflexií. Nepoužívaj priamy svetelný zdroj, radšej ho nejako rozptýľ (list papiera pred žiarovku etc.), aby nedopadalo tak priamo. Potom ti vznikajú expozičné prepaly a hviezdičky. Inak celkom príjemná kresba a aj rozmazanie by sa dalo vnímať, ako umelecký zámer. Čo by som ešte vytkol, je viditeľná hľadina a dolný okraj vázy (pohára?). Ale to sa dá všetko orezať.
mando: Milión filtrov, diváka zaujme, ale iba na prvý pohľad a to svojou farebnosťou. Chyby podobné, ako pri hrozno2. Urob si ešte jednu fotografickú session s týmto istým motívom a skús sa fakt pohrať troška s tým osvetlením, pre tento typ fotenia sa mi to zdá vážne nevyhnutné.
Inak všimol som si dosť vysoký šum. Použi radšej nejaký program na redukciu. Nie že by to bola výrazná chyba, ale ruší to. Myslím, že pri týchto fotkách si miernu stratu detailov môžeme dovoliť. Kresba síce utrpí, na druhej strane však pozadie získa príjemný bokeh
Keep on working
-
jin
VIP
Steju: Perfektné vystihnutie atmosféry, prepracované podanie, dobré farby. Vážne neviem, čo vytknúť! Čím si to fotil, lebo exif sa akosi stratil...resp. upravoval si to?
Lord_3D: Vitaj na DEVe
NoSmoke: Dobre vystihnutý koncept, ale zaostril by som skôr na ten symbol, alebo to ešte priclonil.
oldroof: Hmm...neviem. Táto fotka ma akosi neoslovila...
Modern?: To isté, ako NoSmoke
Point: jo, toto je ono
Skvele zvládnutý jednoduchý koncept, kvalitné zaostrenie. Síce optické skreslenie, ale to tu nevadí.
Inak aké sklo používaš?
A teraz zopár mojich, čo som nafotil včera v BA na fotomaratóne. 12 tém - 12 fotiek (Názov fotky zodpovedá téme)
Lord_3D: Vitaj na DEVe
NoSmoke: Dobre vystihnutý koncept, ale zaostril by som skôr na ten symbol, alebo to ešte priclonil.
oldroof: Hmm...neviem. Táto fotka ma akosi neoslovila...
Modern?: To isté, ako NoSmoke
Point: jo, toto je ono
Inak aké sklo používaš?
A teraz zopár mojich, čo som nafotil včera v BA na fotomaratóne. 12 tém - 12 fotiek (Názov fotky zodpovedá téme)
-
Shark NX
Addict
No toto su moje vytvory 
Je to Klasika Kompakt Minolta Dimage G400
ale na taky Fotacik ma neskutocny Manualny Rezim ...
(vsetko fotene v manualnom rezime)
Iso som nechal na Najnizsej hodnote (ISO-50) pre co najmensie mnozstvo sumu ...
A sry za niektore vytvory ze su take krive ale praskol mi 20rocny stativ
Cize poprosim vas o hodnotenie ... a rady do buducnosti
V buducnosti planujem alebo Canon EOS-350D alebo Pentax K100-D
Je to Klasika Kompakt Minolta Dimage G400
ale na taky Fotacik ma neskutocny Manualny Rezim ...
(vsetko fotene v manualnom rezime)
Iso som nechal na Najnizsej hodnote (ISO-50) pre co najmensie mnozstvo sumu ...
A sry za niektore vytvory ze su take krive ale praskol mi 20rocny stativ
Cize poprosim vas o hodnotenie ... a rady do buducnosti
V buducnosti planujem alebo Canon EOS-350D alebo Pentax K100-D
nie vôbec som to neupravoval, len zmenšoval, ďakujem za pochvalu mne sa to hrozne páčijin napísal:Steju: Perfektné vystihnutie atmosféry, prepracované podanie, dobré farby. Vážne neviem, čo vytknúť! Čím si to fotil, lebo exif sa akosi stratil...resp. upravoval si to?
-
Andi_Cibula
Addict
-
audiotrack
VIP
wow aha krajan.. pekne si to vystiholDaNiX64 napísal:http://upnito.sk/5/wndrtzhmksfdfuzg.jpg (Panorama - Vojtechova samota)
http://upnito.sk/5/gidnlzmvvlhyyrjn.jpg (Panorama za Teplickou)
http://upnito.sk/5/xsxurvqibxzkgnrj.JPG (bike)
http://upnito.sk/5/cwnfasfealjfubfb.JPG (les)
-
JurijRubanov
Light Star
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
mas sice pravdu, ale potom by tu pribudlo sotva par fotiek mesacne, ale skus sa este raz pozriet na to auto. klikni na fotku.JurijRubanov napísal:Neviem, či sa mi to len zdá, ale táto téma ide dole vodou. Dávať sem fotky zo svojich výletov alebo odfotené autá, príp. obyčajné portréty, no neviem, to mi ako ART nepripadá. Zamyslite sa trošku nad tým, čo sem dávate.
-
zelovoc
Darca
Fotite?
Viem ze tu je tema o Art foto ale kedze 98% prispevkov je spam, tak zakladam tuto temu, kde budu moct ist fotky zachycujuci isty zaujimavy okamih, fotky zo zaujimavych miest (ale nie z vasej dovolenky v tunisku ci bulharsku), ktore su zaujimave, fotky cudzich ludi z mesta, z dediny, prirody. Taktiez tato tema je otvorena aj diskusii. To co tu nesmie byt su nicim nezaujimave fotky.
-
zelovoc
Darca
keby ste si chceli stiahnut nejake pdf knihy o foteni tak http://kopernik.cc.fmph.uniba.sk/~trusik/df/knihy/