Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
ViRuS
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

seth82 (a ini experti na hudbu): rad by som sa spytal podla coho sudis ci tato hudba splna definiciu z wikipedie? a akym pravom...?
vsetko co si tu prezentoval je cisto hip hop v tvojom uhle pohladu - nic viac
z tvojich prispevkov je jasne, ze si si sem len prisiel vybit zlost. pozri ked ta sere hip hop tak ho jednoducho ignoruj (ja robim to iste ohladom inych stylov), naco si robit vrasky...

ale ajtak ti odporucam najst si dake skladby od The Roots alebo DJ Shadow(-a), co su interpreti oblubeni aj u hudobnych kritikov
a pre tych co si myslia ze vytvorit (dobry) hip hopovy podmaz je nejake jednoduche odporucam dokument Beat Kings

mier :flower:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

ViRuS napísal:seth82 (a ini experti na hudbu): rad by som sa spytal podla coho sudis ci tato hudba splna definiciu z wikipedie? a akym pravom...?
z tvojich prispevkov je jasne, ze si si sem len prisiel vybit zlost. pozri ked ta sere hip hop tak ho jednoducho ignoruj (ja robim to iste ohladom inych stylov), naco si robit vrasky...

ale ajtak ti odporucam najst si dake skladby od The Roots alebo DJ Shadow(-a), co su interpreti oblubeni aj u hudobnych kritikov
a pre tych co si myslia ze vytvorit (dobry) hip hopovy podmaz je nejake jednoduche odporucam dokument Beat Kings

jj, The Roots je uplne super, som pocul jeden song, aj som mal album, ale zabudol som ako sa vola ten song... ked si spomeniem dam link na nho.. :wink:

//uz:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ViRuS napísal:seth82 (a ini experti na hudbu): rad by som sa spytal podla coho sudis ci tato hudba splna definiciu z wikipedie? a akym pravom...?

akym pracom usudzujes, ze teda prave ty si expert na hudbu a akym pravom nas odsudzujes? A ano-prezentoval som svoj uhol pohladu - zabudas ze toto je diskusne forum? Zlost? a nad cim? - mne nikto hophop nenuti, je to skor zial nad obetami ''hudby'', ktora propaguje ''peace'', ale v pozadi je financovana drogami, gangami a texty su plne nasilia...takym pravom to odsudzujem...

napr. http://www.azlyrics.com/lyrics/50cent/thehit.html

...aj Celine Dion bola oblubena u kritikov...A CO?...a ci budem alebo nebudem hophop ignorovat, to je uz len a len moja vec...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:akym pracom usudzujes, ze teda prave ty si expert na hudbu a akym pravom nas odsudzujes? A ano-prezentoval som svoj uhol pohladu - zabudas ze toto je diskusne forum? Zlost? a nad cim? - mne nikto hophop nenuti, je to skor zial nad obetami ''hudby'', ktora propaguje ''peace'', ale v pozadi je financovana drogami, gangami a texty su plne nasilia...takym pravom to odsudzujem...

napr. http://www.azlyrics.com/lyrics/50cent/thehit.html

...aj Celine Dion bola oblubena u kritikov...A CO?...a ci budem alebo nebudem hophop ignorovat, to je uz len a len moja vec...
kde pisem ze som expert na hudbu? nikde to netvrdim a ani tvrdit nemozem...
akym pravom odsudzujem tvoj nazor? lahka odpoved: nemas rad hip hop, teda ho ani nemozes spoznat v pravom zmysle slova. vsetko co poznas su televizne sracky, o com svedci aj tvoje odvolavanie sa na kontrafakt ci 5o haliernika.
ano, hip hop by mal propagovat mier (aspon podla krstneho otca Afrikaa Bambaaty), ale gangsta rap je resp. sa stal jeho sucastou, co suvisi s tym kde hh vznikal, no tvrdit ze cela kultura je o tomto? dalsi nazor utvoreny z pozerania televizie a dokazujuci to, ze nic o hip hope nevies. a tvrdenie ze v pozadi je financovany gangami detto.
bohuzial media dnes prezentuju hip hop v takomto svetle, pretoze male deti to "zeru" co sa hnusi aj mne a prave preto sa snazim vyhybat hudobnym staniciam a co sa tyka repu "kopem do hlbky"
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

VIRUS a jeu podobni -> ... naco furt hustite toto si vypocuj hento si vypocuj, lebo to je dobre a hento nie ... takisto ked vam poviem, aby ste si vypoculi nejaku metlovu alebo rockovu pesnicku, tak si ju 99% z vas nevypocuje, ako si ja nevypocujem ten hip-hap-hop ... a viem ze teraz sa vsetci budu ohanat ze oni nie, vzdy by si to vypoculi a tak ... :-)
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

nordkapp_pb napísal:VIRUS a jeu podobni -> ... naco furt hustite toto si vypocuj hento si vypocuj, lebo to je dobre a hento nie ... takisto ked vam poviem, aby ste si vypoculi nejaku metlovu alebo rockovu pesnicku, tak si ju 99% z vas nevypocuje, ako si ja nevypocujem ten hip-hap-hop ... a viem ze teraz sa vsetci budu ohanat ze oni nie, vzdy by si to vypoculi a tak ... :-)
Nikto z nás nenadáva na váš štýl, resp. na metal alebo na rock alebo na ostatne štyli, nepočúvam to tak prečo by som si to mal vypočuť ? Kedze seth a podobni len spominaju 50 centa a kontrafakt tak zrejme nikdy nepočuli nič iné okerm týchto interpretov tak preto len poviem vypočuj si toto a možno pochopiš že rap nieje len nezmyselné drístanie do vzduchu...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

neviem ci mi nieco uniklo ale tato vojna nieje o tom co ma kto rad a co kto nema rad ale ide o pohlad na styly co sa tyka hudobnej stranky ..predsa rap je zaner ktory si na to moc neotrpi je to skratka voci inym stylom na ovela nizsej urovni ..to nieje moj nazor ale fakt ...rap je nenarocna hudba ktora ma vela fanusikov pretoze im tato hudba postacuje a vedia si pri nej oddychnut...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:neviem ci mi nieco uniklo ale tato vojna nieje o tom co ma kto rad a co kto nema rad ale ide o pohlad na styly co sa tyka hudobnej stranky ..predsa rap je zaner ktory si na to moc neotrpi je to skratka voci inym stylom na ovela nizsej urovni ..to nieje moj nazor ale fakt ...rap je nenarocna hudba ktora ma vela fanusikov pretoze im tato hudba postacuje a vedia si pri nej oddychnut...
lmao... smejem sa na kazdej vete ktoru si vyslovil (snad okrem tej prvej). na co si rap nepotrpi? na hudobnu stranku? si asi robis srandu...
na nizsej urovni? sudis podla coho? a to ma byt fakt? aky fakt...? opat nic len tvoj nazor
nenarocna hudba? preco? ja osobne si nemozem len tak hocikedy pustit napriklad MF Dooma... tazke na pocuvanie, tazke na pochopenie. alebo uz spominany DJ Shadow - ak chces mat z toho plnohodnotny zazitok treba si to pustit v klude doma v kresle a pocuvat. rep vobec nie je nenarocna hudba...
SRneC
Addict
Addict

ViRuS napísal:lmao... smejem sa na kazdej vete ktoru si vyslovil (snad okrem tej prvej). na co si rap nepotrpi? na hudobnu stranku? si asi robis srandu...
na nizsej urovni? sudis podla coho? a to ma byt fakt? aky fakt...? opat nic len tvoj nazor
nenarocna hudba? preco? ja osobne si nemozem len tak hocikedy pustit napriklad MF Dooma... tazke na pocuvanie, tazke na pochopenie. alebo uz spominany DJ Shadow - ak chces mat z toho plnohodnotny zazitok treba si to pustit v klude doma v kresle a pocuvat. rep vobec nie je nenarocna hudba...
ano rap si moc nepotrpi na hudobne umenie ... sudim podla toho ze z historie hudby nieco viem a v rape sa z nej nenachadza nic.absolut-nic. rap je nenarocna hudba aj pre posluchaca a aj pre umelca ...more ved vymysli nejaky refren co ostane v pamati desat rocia nejake solo alebo nieco ...alebo nejaky beat popripade flow ...fakt myslis ze je to na tej istej urovni?ten MF doom mozno vytvara nejake zvlastne pocity v tebe ...psychodelicke alebo co ale ....narocne je v rape akurat to ze pocuvas zahranicnych interpretov a snazis sa rozumiet o com davaju

mne je jedno nech si kazdy pocuva co chce ale nemam rad ked sa zanre porovnavaju na jednej urovni ... bavime sa o umeni takze porovnavat BMW a Fabiu je vlstne jedno ved auto ako auto :) toto vam chcem povedat a nebudem nadavat na uzivatelov fabie :) len nech mi nevravia ze "fabia ze neni luxus? povoz sa v takej 1.4 TDi ...nacooo ved mam svoje BMW :) vy sa vozte na com chcete ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vajrus, vajrus .... napisal tam citujem "co sa tyka hudobnej stranky" .. tzn. ako to vy volate podmaz, jou! ... a nechci uz zas rozputat diskusiu o tom ze spojenie piatich samplov do slucky je narocnejsie alebo aspon na takej urovni pre nezainteresovaneho posluchaca ako gitarova hudba ( okrem bezducheho punku a tak :-) ) ... toto tu bolo preberane uz milion - pat krat a dopadlo to tak ako vzdy v tomto ohlade, akzdy si mele svoje, jedni su zmrzlinari v siltovkach a druhi " hejteri " ...

... nerd'z ... nehovorim ze si sa ty navazal do nejakehop hudobneho stylu .. ale su tu ludia ktori to robili ( ano ukamenujte ma som to ja ja :-) ) ... ale zas len davas tu istu strunu, vypocuj vypocuj ... nejdem to pocuvat, lebo sa miá dviha zaludok z takej wannabe music ... jediny rep ktory znesiem je trosky - atmo rytmo a Lordz of brooklyn - lake of fire .. ineee nic ... a takisto si sa priznal ze by si si nevypocul ty keby som ti dal v linkoch skladby ze aha tak tito hraju rock uz odzaciatku ... :-) ...

... este raz prehlasujem, ze pokym niesom donuteny, tak to pocuvat nebudem a nemienim, naco si nicit zdravie a spolocensky kredit ? :-D ...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

hmm zaujimava diskusia ale ked sa tema vola ze hip hop vseobecne tak si tu kazdi moze povedat svoj nazor.(sorry za OT).A co sa tyka ja a hop hop to fakt nemusim nehovorim ze vsetko je z hop hopu je zle ale...Niektore fakt su na<> tak ako aj niektore rock or metal a neviem co este a kazdemu sa paci nieco ine POCHOPTE vy zakomplexovany mantaci (akoze hip-hop forever ) :lol: :P :smt098
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no to je pravda.. v kazdom style sa najdu "kopirky" ktore kopiruju styl ,podmazy,texty a proste to je uz kurwenie stylu..
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

p4ra napísal:Vlastne, pockat. Metalisti vrieskaju, ako paviani v ZOO, podla mna to nie je tiez plnohodnotna muzika, lebo im hovno rozumiem v tych ich pesnickach.
Aspoň škriekajú v tónine a guľometovo si nešomrú niečo šomrú podod nos (kde zvykne bývať akcent spravidla na slovo s vulgárnym obsahom).
sirmisoturbo napísal:...vypocujte:
To s tou "skutočná hudba" snáď nemyslíš vážne ...

Celú melódiu vidím takto:
Bassová linka (v podaní klavíra): E, E/F, F/G, G/F, ...
Rytmická linka (klavír): E-E, F-F, E-E, F-F ...
Melódia (syntetizátor): E, F, G

Dokonca punkrockeri sú o tretinu ďalej, keďže používajú 4 akordy (to bolo len prirovnanie toho najhrubšieho zrna k tejto "skutočnej hudbe" :) ). Piss bro' :respect:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

fikus-kukis napísal:To s tou "skutočná hudba" snáď nemyslíš vážne ...

Celú melódiu vidím takto:
Bassová linka (v podaní klavíra): E, E/F, F/G, G/F, ...
Rytmická linka (klavír): E-E, F-F, E-E, F-F ...
Melódia (syntetizátor): E, F, G

Dokonca punkrockeri sú o tretinu ďalej, keďže používajú 4 akordy (to bolo len prirovnanie toho najhrubšieho zrna k tejto "skutočnej hudbe" :) ). Piss bro' :respect:
hm, to neni moj song, ja som nazov nedal, je to z underground-u..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak to je teda vidno ze je to " UNDAGRAUN' " ! ! ! ... podla toho co bolo napisane to vyzera ze aj kohutik jaraby ma zlozitejsiu stavbu wannabe podmazu ...

... JOU MA BRAD' FOM MA AD' MAD' ! ... :-D :smt045 :respect:
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

Aspoň škriekajú v tónine a guľometovo si nešomrú niečo šomrú podod nos (kde zvykne bývať akcent spravidla na slovo s vulgárnym obsahom).
No preboha zrazu každému vadí vulgarizmus, len sa zamyslime koľkokrát vy, rodičia, kamaráti použijú vulgárne slovo/á za deň... :salala: (ten smajlik je ohromny xD)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:No preboha zrazu každému vadí vulgarizmus, len sa zamyslime koľkokrát vy, rodičia, kamaráti použijú vulgárne slovo/á za deň... :salala: (ten smajlik je ohromny xD)
len tak na zamyslenie nim neposkvrnia tolko ludi ako v hudobnej brandzi ... a rodicov by som do toho neratal, pretoze kazdy normlany rodic vedie svoje dieta k tomu aby bolo slusne :-) ...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:ano rap si moc nepotrpi na hudobne umenie ... sudim podla toho ze z historie hudby nieco viem a v rape sa z nej nenachadza nic.absolut-nic. rap je nenarocna hudba aj pre posluchaca a aj pre umelca ...more ved vymysli nejaky refren co ostane v pamati desat rocia nejake solo alebo nieco ...alebo nejaky beat popripade flow ...fakt myslis ze je to na tej istej urovni?ten MF doom mozno vytvara nejake zvlastne pocity v tebe ...psychodelicke alebo co ale ....narocne je v rape akurat to ze pocuvas zahranicnych interpretov a snazis sa rozumiet o com davaju

mne je jedno nech si kazdy pocuva co chce ale nemam rad ked sa zanre porovnavaju na jednej urovni ... bavime sa o umeni takze porovnavat BMW a Fabiu je vlstne jedno ved auto ako auto :) toto vam chcem povedat a nebudem nadavat na uzivatelov fabie :) len nech mi nevravia ze "fabia ze neni luxus? povoz sa v takej 1.4 TDi ...nacooo ved mam svoje BMW :) vy sa vozte na com chcete ...
a na co si potrpi? na maliarske umenie?
z historie hudby nieco vies? potom ako je mozne ze historia cernosskej hudby ti nic nehovori? pfffff si skutocny odbornik... pre priklad aspon uvediem ako sa hip hop zapisal do historie hudby: rok 1982 Afrika Bambaataa and the Soulsonic Force - Planet Rock - 1. krat pouzita technika samplovania. tymto cinom vznikol electro funk a tato pesnicka znacne ovplyvnila vyvoj roznych stylov od dancu po trance
o udajnej nenarocnosti som sa uz vyjadroval... nebudem sa opakovat... a to s tym mf doomom bol akoze pokus urazit ma?
btw nemam problem rozumiet vacsine americkych reperov

2 nordkapp: vo vyslovovani svojho nicku uprednostnujem slovensky ekvivalent ;)
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

fikus-kukis : ehm a rockeri nenadávajú však???
napr. RHCP - Pea (ja viem že vtedy bol flea mrte na heráku ale ani to ho neospravedlňuje :))
SRneC
Addict
Addict

VIRUS: fajn si sa vyhol pointe mojho postu ale jak je libo :)
k veci.. myslel som nie historiu rapu, ale historiu hudby ako takej (ti stari pani co komponovali) zanre ako rock, metal, blues sakra vychadzaju z nej a stale sa vyvijaju. maju zakladnu par storoci a mozno budem za magora, ale akysi africa bambaata, ze ma na svedomi nejake sample zemegulou to nepohne ...nechcem poukazovat na nevyhody, minusy rapu len opisat jeho hudobnu stranku v pravom svetle ..pre hudobnejsie vyspelejsieho posluchaca je tato hudba nepostacujuca, co neznamena, ze niekomu nemoze prinasat uvolnenie, radost, odreagovanie ..ved nebudeme na diskoteke tancovat na deep purple :)
Napísať odpoveď