Prosim vas neda sa spravit vlastny server?? myslim xxxxx.sk Ze by som si ho doma sam riadil, a co by som k tomu potreboval?? Pre spustenie, a este kolko by som zaplatili zadomenu??
Aký server? Http, ftp, ssh, e-mail, game... ? Budeš potrebovať to, čo ti napísali vyššie a nejaký program (ale ten záleží od toho, aký server vlastne chceš).
Ten hardvér je vlastne počítač (ale taký, ktorému nebude vadiť to, že je spustený 24/7).
Tie 3mbit je pravdepodobne download. Aky velky je upload? Upload je pre teba viac dolezity, kedze na http server sa z hladiska servera pozera skor na upload. Taktiez zalezi, ake stranky tam budes prevadzkovat. A taktiez zalezi od toho, kolko uzivatelov na tie stranky bude denne chodit.
Na prevadzku minimalne 1MBit (aj tak strasne malo, i ked zavisi, co na tom chces prevadzkovat). Chalan, myslim, ze bude lepsie, ak na to zabudnes, lebo vidim, ze nemas ani sajn, ako vlastne servery funguju. Ked mas peniaze nazvys, tak si zaplat hosting niekde a mas po probleme.
p4ra napísal:Na prevadzku minimalne 1MBit (aj tak strasne malo, i ked zavisi, co na tom chces prevadzkovat). Chalan, myslim, ze bude lepsie, ak na to zabudnes, lebo vidim, ze nemas ani sajn, ako vlastne servery funguju. Ked mas peniaze nazvys, tak si zaplat hosting niekde a mas po probleme.
Aj som si myslel... No 1Mbit na to urcite stacit nebude. Mozno na zaciatku, pri par ludoch. Ale akonahle by sa ti podarilo nejakym stastim zvysit navstevnost, tak generovane stranky, pocet ludi, vyhladavanie a pod. ti to ta linka nezvladne.
p4ra napísal:Aj som si myslel... No 1Mbit na to urcite stacit nebude. Mozno na zaciatku, pri par ludoch. Ale akonahle by sa ti podarilo nejakym stastim zvysit navstevnost, tak generovane stranky, pocet ludi, vyhladavanie a pod. ti to ta linka nezvladne.
Ja si neviem predstavit, co za forum planujem (IPB, phpBB, vBulletin..), neviem, ake ma byt velke, neviem, ci na tom nepojdu nejake mody, hry.. Tazko takto povedat.
p4ra napísal:Ja si neviem predstavit, co za forum planujem (IPB, phpBB, vBulletin..), neviem, ake ma byt velke, neviem, ci na tom nepojdu nejake mody, hry.. Tazko takto povedat.
PhpBB, aj mody nieco ako war4u.sk...A ako myslis hry??
janci-karci napísal:PhpBB, aj mody nieco ako war4u.sk...A ako myslis hry??
No hry. Na forach zvyknu byt nainstalovane rozne vychytavky, ako su hry a jedno s druhym. Podla mna by ti najlepsie vedeli poradit na http://www.phpbb.sk, kde su ludia s roznymi velkostami for. Popytaj sa na, akych linkach oni frcia a podla toho si vyber.
Skoro vsetko frci v serverovniach, ci uz vlastne servre alebo normalne hostingy. Drviva vacsina je pripojena nedaleko SIXu na 1gbit linke, mozno ich je par na 100mbit.