Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Paťko »

ja mam Vistu uz 2 mesiace a nemam s nou ziadne problemy ,vsetko funguje ..mozno sa nasli starsie programy ktore nespustila ale musim ist s dobou a najst nove programy ..paci sa mi jej zabezpecenie,ja vobec nemam antivirus a ani ho na viste nepotrebujem ,vobec nepada ..som spokojny 8)
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

zatial vistu nemam, no ked dokupim ramku, tak si ju mozno dam... ale az ked bude 1,5 gb ram, inak ani nedavam. mal som ju raz nainstalovanu, no to este na GF6200 a to nebolo bohvieco za vykon a este k tomu 768 mb ram... proste nie pre Vistu...
mamutv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mamutv »

Patjo napísal:ja mam Vistu uz 2 mesiace a nemam s nou ziadne problemy ,vsetko funguje ..mozno sa nasli starsie programy ktore nespustila ale musim ist s dobou a najst nove programy ..paci sa mi jej zabezpecenie,ja vobec nemam antivirus a ani ho na viste nepotrebujem ,vobec nepada ..som spokojny 8)
aspon dakto kto hovori pozitivne na Vistu :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

seth82 to napisal mojimi slovami akurat ze ja som zo 64bit presiel na 32bit - kvoli ACS3 ktory na x64 nesiel anilen nainstalovat. Pouzivam ju ako primarny OS od aprila. S ovladacmi ziadne problemy, velmi pozitivne beriem skutocnost ze uz pri instalacii si samo rozpoznalo ze pouzivam raid (tj ziadne drivery pred instalaciou). Jedine co ma dlhsiu dobu skrelo, bola absencia SW+schopnych ovladacov ku Creative X-Fi zvukovke, ale to uz je minulost. O kompatibilite pisat nebudem, hral som na nej este aj starucky lemmings bez problemov. Ak bola nejaka aplikacia nedajboze nekompatibilna, stacilo sa obzriet po novsej verzii na nete. Napriklad NERO.

A co sa rychlosti systemu tyka - u mna je rychlejsia ako XP, a to aj po takmer 5 mesacnom pouzivani, co sa o XP povedat neda - nepatrim k maniakom ktori optimalizuju a optimalizuju a optimalizuju svoj system - ja ho len pouzivam na spustanie aplikacii a hier. Aspon ja nemam PC na operacny system, ale PC s operacnym systemom, na pouzivanie toho co chcem/potrebujem. V tomto nemam vyhrady ziadne.

.. este ma napada... dost je negativnych ohlasov, aj by ma celkom zaujimalo ze ci hotnotite cracknutu vistu, alebo original. Budem rad ked sa o tom zmienite, mozno tak ziskame lepsi prehlad ;) Tiez by som uvital MENNY vypis nekompatibilneho SW a jeho verziu, nech sa o tom sam presvedcim. Lebo len opakovat dookola tu istu pesnicku o nekompatibilite, co brat videl ze sa niekde pisalo, mi pride nefer.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Obrovské nároky na hardware a čo za to oproti XP? Je to o niečo rýchlejšie ako XP na dosť nadpriemerne výkonnom počítači, na nejakom low-end to je nula, neoplatí sa ani nainštalovať. Ale o koľko väčší výkon treba, aby bol citeľný rozdiel oproti XP? O veľmi veľa.

Visa Home Basic+potrebné ovládače, bez ktorých asi nič nefunguje+Kaspersky Antivírus = 800 MB fyzickej pamäte pri spúšťaní + 800 MB Swapu, spolu 1,6 GB. Podľa mňa veľa! :?

Po spúšťaní počítača to ešte takých 5-10 minút swapuje neustále, točí procesor na 100%!!, potom to je dosť dobré, klesnú tie hodnoty, je to aj rýchle.

Na Vistu optimálne by bolo viacej ako 2GB RAM a procesor tiež nejaký core2duo 6000+.
KoCi
Darca
Darca

cesar jednoznacne prehanas :)
samozrejme ze novy OS si vyzaduje aj nejake novsie zelezo - XP na starom zeleze bezalo tiez katastrofalne zo zaciatku. Pises to z pozicie tej ze "mam stary srot a som donuteny nainstalovat si vistu ktora mi na nom poriadne nejde"

o tom kolko vista zabera RAM uz ani nejdem diskutovat, rozoberalo sa to tu Xkrat, pohladaj v temach o viste a jej vyuzivani RAM.

Ano 2GB je realne optimum pre vistu, avsak 2GB v sucasnosti stoja menej ako 128MB v casoch XP, takze v novych masinach sa pomerne casto 2GB RAM objavuje. Vyvoj nezastavis, ten ide stale dopredu...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

KoCi, je uplne jedno, ci mam original alebo pirata. Lebo pirat, ktoreho som skusal je 1:1 s originalom, takze to nevnasa ziadne extra svetlo do Visty.
Cesar
Addict
Addict

Aj podľa mňa je to jedno, či to máš legálne alebo nie, len sa pridá prces, ktorý zastavuje odpočítavanie, takže je to stále v tej skúšobnej dobe 30 dní, ktorý sa ale neskracuje, stianeš všetky updat-y a nič, ide v pohode a neodpočítva (zatiaľ). To s OEM trikom som neskúšal, toto je lepšie, bezpečnejšie.

Na vistu treba optimálne 2GB RAM-u ale keď niekto používa aj niečo náročné na pamäť (hry atď), tak to už je zase málo a treba viac a viac. Ten systém-základ spotrebuje príliš veľký výkon.

Keď to porovnám s Linux, kde mám teraz takéto využitie so zapnutým Firefoxom a aj compiz/3d, a ide to dobre, neseká. Vistu mám na druhom počítači.

Neuveriteľný rozdiel (je to KDE, modré znamená aplikácie/systém, žlté je disc cache):

Obrázok
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

GothaR napísal:A nejake argumenty?
GothaR argumentov mas plny google. Ako naozaj v dnesnej dobe obhajovat Vistu je daco ako pokus obhajit na poslednom sude Adolfa Hitlera ze bol dobry clovek. Zatial to naozaj nema zmysel. Pozri, ak si jeden zo "stastnych" pouzivatelov, ktory nenatrafil na nekompatibilny hardware, ktory sa nahodou podarilo MS labs implementovat do buildu ktory mas a nejakou nahodou si nespustil soft ktory hadze BSOD, tak to este neznamena ze Vista je v poriadku. Bohu zial vacsine obyvatelstva internetu robi nehorazne psie kusy a ide s tym fakt paradne na nervy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

uplink napísal:GothaR argumentov mas plny google. Ako naozaj v dnesnej dobe obhajovat Vistu je daco ako pokus obhajit na poslednom sude Adolfa Hitlera ze bol dobry clovek. Zatial to naozaj nema zmysel. Pozri, ak si jeden zo "stastnych" pouzivatelov, ktory nenatrafil na nekompatibilny hardware, ktory sa nahodou podarilo MS labs implementovat do buildu ktory mas a nejakou nahodou si nespustil soft ktory hadze BSOD, tak to este neznamena ze Vista je v poriadku. Bohu zial vacsine obyvatelstva internetu robi nehorazne psie kusy a ide s tym fakt paradne na nervy.
tym padom nas ale nemozes odsudzovat, ze ju obhajujeme, pretoze ak sa najdu uzivatelia nespokojni, tak isto sa najdu aj ti s opacnym nazorom...Okrem seba poznam este 2, ktori so mnou byvaju a maju taktiez vistu (Ultimate 32Bit a Home Basic) a nerobi problemy ani im...a maju to na laptopoch, ktore sa vykonom na moju kraxnu ani zdaleka nechytaju...Takze tak.
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

Dostal som predinštalovanú Vistu Home edition 32bit k T-com počítaču za korunu :D S 512MB RAM fakt neodporúčam inštalovať, disk swapoval takmer neustále. Na druhej strane čo ma prekvailo, staré hry išli bez problémov a Empire Earth čo mi na XP nespustilo tak na Viste išlo O.o
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Wista je úplne vhodna pre lamy a amatérov ako tu je už spomínané HW zbytočne náročna aj keď su lepšie PC. Graficky vylepšena ale pre odbornikov je grafika pase, treba výkon a možnosti úpravi atď a nie pekne klikanie po ikonkach a den čakať než sa niečo otvori. A XP je zaručene osvedčene nie ako v poslednej dobe ma každy z wifinou cez wistu a podobne veci (pripada mi to ako keby to testovali na ludoch a oni nič neskušali :-( ) už netrpezlivo čakam na origoš SP3 for XP

//Cesar : ak čakaš od slováka na disku všetko legal tak seš naivný oni chcu wistu legal iba kvôli aktualizácia a aby im tam išli inštalovať novinky ktore idu iba na originalkach.
//mamutv : Win XP pro SP2 (or neaku disribúciu Linuxu) 8)
Cesar
Addict
Addict

Vista podľa mňa neponúka o toľko viacej možností, zlepšení o koľko viacej výkonu potrebuje oproti ostatným operačným systémom alebo oproti XP. Je tam pár zlepšení, ale za akú cenu sa to dosahuje? Je to neúmerné.

Veľký pokrok je podľa mňa UAC, čo ale lamy samozrejme hneď vypínajú..

A k tomu, že nelegálna Vista:

Niektorí sa tu chvália, že to majú legálne. Mňa by zaujímalo, či si kúpili ostatný software, čo majú v počítači:
- total commander, photoshop, antivírus, powerdvd, nero
- všetky hry
- všetky filmy čo tam majú
- hudbu, mp3 a.i.

Keď nie, tak je to totálne zbytočné kupovať Vistu a naplniť HDD stovkami giga nelegálneho softwre, filmami, hudbou a hrami. :D

Aj od cracknutého programu s kupvanou vistou môžeš dostať pekný blue-screen. :lol:
mamutv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mamutv »

podla vas je ktory windows lepsi XP alebo Vista...keby ze mate novy pocitac tak ktory windows by ste si nainstalovali????
0recH
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 0recH »

XP SP2 :oops:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Cesar napísal:Veľký pokrok je podľa mňa UAC, čo ale lamy samozrejme hneď vypínajú..
S tymto musim suhlasit. Je to najlepsia vec na celej Viste. A ked si to nakonfigurujes spravne, tak je to fantasticka vec.

mamutv, XP SP2 Eng.
Cesar
Addict
Addict

mamutv napísal:podla vas je ktory windows lepsi XP alebo Vista...keby ze mate novy pocitac tak ktory windows by ste si nainstalovali????
Keby som mal Intel Core 2 Extreme X6800 s 8GB RAM tak Vistu. :D
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

uuf no dnes sa mi dostala pod ruky vista a ma nenormalne serie s tym jej: ste si tym naozaj ale naozaj isty ze to chcete spustit? :-D a este ma serie ked chcem nieco prepisat alebo prekopirovat alebo premenovat tak musim kliknut na: ako administrator. lol... inak mi celkom slape bez problemov ale casom ju vymenim za xp sp2. neni to ono. je to urobene pre totalne lamy za pc kt vedia len zapnut a vypnut pc a ist na net. ach a tolko zbytocnych okien popritom. hmmm. aj ked start menu je velmi dobre urobene aspon to sa tyka lavej strany. ta prava sa mi viac pacila v xp... ale mam ju len par hodin na ntbooku a vaznejsie zapory som nepostrehol...
// inak ju mam legalnu :)
/// zatial som sa nestretol so softom co by mi nesiel na viste a na xp siel. mozno len pouzivam spravny soft :)
/// okej :x nejde mi flashget :( ...
KoCi
Darca
Darca

ono vsetci to UAC beriete ako pascu na uzivatelov, aby si nieco nedodrbali.. OMYL.

Dovod preco je to tam je ten, ze v XP ste mohli byt bud bezny User, alebo Administrator. Bezny User mal nejake obmedzenia, nemohol dokopy nic, admin mal pristup takmer ku vsetkemu.
Vo viste je User a User. Rozdiel medzi tymito dvoma skupinami je len ten, ze u jedneho je povolena moznost prepnut sa kvoli nejakemu ukonu do prav administratora, ale je jasne upovedomeny ze sa jedna o nejaky zasah, ktory by nemal len tak pre nic za nic robit. Zbytocnost? Ani nie. Je to cele proti roznym tym svinstvam ktore si na pozadi vykonaju vlastnu operaciu bez toho aby ste o niecom vedeli. Takto KAZDA aplikacia bezi len s pravami bezneho usera a na to aby zasiahla kam nema, musite schvalit povolenie prav administratora. Podla mna velmi uzitocna vecicka, avsak ak si vistu este len instalujete odporucam zo zaciatku vypnut, nainstalovat co treba a zase zapnut. Usetrite si mnozstvo kliknuti.

Hehe ale celkom sa mi lubia tie narazky ze vista je pre lamy - uz sa tesim ako ti profici s XP SP2 v buducnosti sami prejdu na vistu a budu si ju hajit pred Windows Seven - inymi slovami zrazu olameju? Pre mna za mna sak si pouzivajte dos, linux, macos, windows 95 ci vistu, ked vyhovuje vasim ucelom. Nevidim jediny opravneny dovod zhadzovat pouzivatelov toho ktoreho systemu. Ano ja som lama ktora nema s vistou problem, ale ked si otvorim sekciu pomoc, je tam dost profikov ktorych serie nieco na dokonalych XPckach. Vista ti nesedi? Nemas na to HW? Neslape ti na tom vsetko? Tak ju nepouzivaj. Ale uznavam ze my slovaci sme narod ako stvoreni na vecne stazovanie si...

ps - vacsina z vas co ste prechadzali z W98 na WXP, mala podobne reci aj vtedy ze? :)

- kachna a skusal si najaktualnejsiu verziu, alebo nejaku co si si susil niekde este od cias XP :)
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

koci ahaa v tom bude problem :-D ja som ho vyhrabal zo score 5/99 :P
nene vtip len to dajak nejde :? skusim ztiahnut od inakadial :)
Napísať odpoveď