Umyvanie biku

O športe...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoplin: Mam pocit, ze teflonovy olej sa nema pouzivat na vidlice ;) Niekedy sa ale pri umyti stane, ze sa do stredu dostane viacej vody s prachom alebo pieskom a zacne to vydavat divne zvuky. Nieco take sa mi stalo pred rokom, tak som musel dat dolu stred, pekne to utriet a namazat.

Na mazanie retaze nie je vhodne WD40, pretoze vydrzi malo a velmi sa na to chyta spina. Su na to urcene rozne oleje, ci uz silikonove s ochrannym potahom alebo rozne ine, niekto zase preferuje klasicky olej do sijacich masin. Najlepsie bude, ak sa spytas v lepsom obchode zameranom na cyklistiku, tam ti poradia.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko.. no odborné fóra zase hovoria hlavne o silikónovom oleji a skôr nedoporučujú teflón, pretože ten môže narobiť šarapatu, ak sa dostane do vidlice. Na druhú stranu mi jeden servisák povedal, že stačí TF2 nastriekať na prsty a potom to rozotrieť po očistených klzákoch, a že silikón viac chytá prach. :roll:

Vidlicu rozobrať sa tiež oplatí, ale iba ak sa do toho vyznáte. Ak nie, tak dobré by bolo raz do roka si ju dať rozobrať a prečistiť v cykloservise. ;)
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Umyvam bike podla potreby, ale vacsinou len retaz, cele radenie a z vidly utrem prach. Pri retazi, pastorkoch a kazete si pomaham zubnou kefkou (starou :D ) Vidlu potom natriem hydraulickym olejom, retaz olejom na sijacie stroje a za prachovky ku nabojom streknem trochu redsieho oleja, pripadne WD-cka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Mas pravdu, pomylil som si silikon s teflonom v pripade vidlic.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

do ruky hadicu a kefu a idem na to a potom naolejujem retaz spina ide dole hned
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

hojko napísal:yoplin: Mam pocit, ze teflonovy olej sa nema pouzivat na vidlice ;)
ja som o teflonovom oleji nehovoril nic :wink:
brm napísal:...Na druhú stranu mi jeden servisák povedal, že stačí TF2 nastriekať na prsty a potom to rozotrieť po očistených klzákoch...
tf2 (teflon) zevraj nici tie gumove prachovky. nikdy som to neskusal, tak s tym skusenosti nemam.
Runes napísal:...Inak co sa tyka merania retaze je blbost mozes merat donekonecna (typek prisiel zmeral ma povedal to je na 500km minimalne a to mi hovoril stale dokola az som najazdil asi 3000 a nedopadlo to dobre) proste kazdy rok sa oplati kupit novu retaz...
merat retaz nie je blbost. je na to mierka, ktora ma 4 zubky. je to asi 1mm. inak ja rocne kupujem 2 az 3 retaze.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

yoplin napísal:merat retaz nie je blbost. je na to mierka, ktora ma 4 zubky. je to asi 1mm. inak ja rocne kupujem 2 az 3 retaze.
hmm no ja som len poukazal nato ze to neni presne ja kupujem retaz podla tachaca a konkretne 3 kusy naraz (objednavam z ciech su tam brutal ceny) no proste vsetky 3 retaze skratim o 4 ocka v mojom pripade a menim ich po cca 200km proste ich tocim aby sa to opotrebovovalo postupne a toto nemam odseba toto mi poradili normal profi jazdci
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zaujimave, toto som este nepocul. ale suhlasim s tebou. kupujes vyhodne sety z kupkola? ja v poslednej dobe pouzivam kmc z9000 na rychlospojku (nenavidim to nitovanie)
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bEnG »

kde sa da na nete kupit to VDčko ??
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

bEnG napísal:kde sa da na nete kupit to VDčko ??
Napriklad http://zeleziarstvo.sk/shop/index.php?m ... cts_id=530 (je taky problem napisa to googlu wd-40 a nechat si zobrazit iba slovenske stranky? :-) )
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

bEnG napísal:kde sa da na nete kupit to VDčko ??
ak to ces na bike tak si si mohol povsimnut ze to je naprd pripravok ale inak ho kupis vsade v kazdom zeleziarstve obchodnom dome motopredajne no prsote sade mozne to urcite netraba kupovat cez net
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Runes napísal:ak to ces na bike tak si si mohol povsimnut ze to je naprd pripravok ale inak ho kupis vsade v kazdom zeleziarstve obchodnom dome motopredajne no prsote sade mozne to urcite netraba kupovat cez net
jj na bike........a čo je lepšie ako vd? :cry:
Rammer
Light Professional
Light Professional

bEnG napísal:jj na bike........a čo je lepšie ako vd? :cry:
Podla toho na co. Wd-cko napriklad nie je vhodne na retaz, lebo rychlo vysycha. Ja ho davam iba do bovdenov, a aj tam by to chcelo nieco hustejsie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

wd môže byť dobré na čistenie, na odskrutkovanie zhrdzavených skrutiek atď. :)
bEnG
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ja som cel čosi dobre a cenovo dostupne :D na retaz
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

hodim do vahu ,jarku alebo podobne popripade osprchujem hadicou a trocha šuchnem metličkou :D
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

bEnG napísal:ja som cel čosi dobre a cenovo dostupne :D na retaz
na retaz je najlepsi lubrichain. 200ml stoji 265,-Sk je to pripravok cisto na retaz.
Rammer
Light Professional
Light Professional

bEnG napísal:ja som cel čosi dobre a cenovo dostupne :D na retaz
Cenovo dostupny je olej na sijacie masiny, ak si ho vies zohnat.
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

spanoo napísal:Len tak mimochodom...kedze som pracoval ako servisak bikeov tak viem ze WD40 je to najhorsie co mozes svojmu milacikovi nastriekat na telo...je to len lepidlo...chyta sa nan prach...mi sme ho v servise pouzival len na povolovanie srobov :lol: NA vsetko sa pouzivala vazelina alebo sprej TEFLON+ a na cistenie cista voda..a ak chces aby sa leskol tak cokolvek co sa pouziva aj na auto..alebo pre fajnsmekrov ked zajdes do dobreho bicykloveho obchodu(v respektive priemerneho) tak tam bude prostriedok na umyvanie bicyklov..nespominam ako sa vola
Hehe,,esteze mam zahradu.Zoberiem vedro teplej vody + handricku zmyjem prach,oplachnem jemne hadicou a silnu spinu odstranim nejakym umyvacim prostriedkom. A presne na retaz nikdy WD40,lepi sa tam prachu ze az :!: Stari olej je ok,vzdy sa tam bude prach chytat...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

caute, prepacte zte otvaram tuto staru temu ale dost ma zaujima ako sa starat o vidlu (poprosim tych skusenejsich) . utieram si ju , ked je nanej prach , spina a podobne ale zda sa mi byt neaka sucha proste neni taka namazana ako za kupy, chcel by som vediet s cim to namazat a ako tonamazat , kedze bike s vidlou mam prvy krat :wink:
diky
Napísať odpoveď