Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

vladino001: kamo, mas zaujimave zmyslanie...takze kazdy kto pouziva Vistu je lamka a amater? Hmm...potrebujes zjavne viac halusiek jest a vysadit vsetky prasky co beries...Zaujimave skatulkovanie, fakt, argumenty ziadne...Ja zasa tvrdim, ze prave Linux je pre lamky - pre tie, ktore vecne placu na Widlami ako im padaju, ake su nestabilne, pomale, skarede, bakane, nebezpecne atd atd...teda ta skupina ludi, ktora si s nimi nevie dat rady a prave preto sa uchyli k Linuxu a myslia si, ze su najvacsi machri na svete...pekne sa to cita? Presne take skatulkovanie ako v tvojom pripade.

kachna: tie otravne okienka a otazky, ci to naozaj chces spustit, ochrana proti kopirovaniu na systemovy disk atd. - to vsetko sa da vypnut, len treba vediet ako...presne kvoli faktu, ze vacsina ludi ma Vistu nainstalovanu pol dna a nevie co sa kde nastavuje a vypina, sa vacsina z nich stazuje...Bez toho aby to skusili nastavit, vypnut co im vadi a tak dalej. Staci chvilka hrania a Visticka nam ide ako po masle...
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

taka otazka ... pocul som ze v hrach je vykon o 30percent znizeny ... nizsie fps a dlhsie loading-ovanie ... co je na tom pravdy ??? lebo ak je to fakt tak ... tak uz len toto je dovod na to aby som nepresiel na vistu.

zdroj: THG
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

pom, to moze byt sposobene vyssimi narokmi Visty na hardware.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

kachna napísal:a este ma serie ked chcem nieco prepisat alebo prekopirovat alebo premenovat tak musim kliknut na: ako administrator. lol..
seth82 napísal:kachna: tie otravne okienka a otazky, ci to naozaj chces spustit, ochrana proti kopirovaniu na systemovy disk atd. - to vsetko sa da vypnut, len treba vediet ako...
Čo sa na toto dá povedať? Expretné riešenie podľa vzoru "A JE TO!" :lol: Keby ste aspoň voľačo súvisiace s témou prečítali, tak by ste vedeli, že s vypnutým UAC je Vista oveľa viac zraniteľný systém ako XPSP2.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Čo sa na toto dá povedať? Expretné riešenie podľa vzoru "A JE TO!" :lol: Keby ste aspoň voľačo súvisiace s témou prečítali, tak by ste vedeli, že s vypnutým UAC je Vista oveľa viac zraniteľný systém ako XPSP2.
Tyvole, nemas ty nahodou minimalne MCSA?? Tvaris sa ako majster sveta...Ano, je to expertne riesenie. Otravovalo ma to - tak som to vypol, otravuje ho to - tak som mu poradil ako to vypnut...To ze ty povies ze vista je ovela viac zranitelna po vypnuti, to je tvrdenie proti tvrdeniu, pretoze ja som tu uz minimalne 100 krat vysvetloval - mam Vistu uz skoro pol roka, NEpouzivam antivirak, ani firewall, mam vypnuty UAC a cuduj sa svete!! Vista funguje dalej, nikto mi neprebral kontrolu systemu, nic nie je spomalene, ziadny virus sa neprejavil, ziadna nadmerna aktivita disku, pouzivam Ad Aware, takze to troska pomoze precistit, tak isto aj RegCure...takze si kludne svoje vsevediace poznamky nechaj pre seba. Ak by sa typek necitil dostatocne bezpecne, tak by sa hadam na to nestazoval a bol by rad ze mu to pomaha chranit system...A mudrych clankov na nete som cital plno - kopec teorie, to je asi tak vsetko - teorie, ktora neplati vzdy a pre vsetkych...takze calm down, mate.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

p4ra napísal:pom, to moze byt sposobene vyssimi narokmi Visty na hardware.
ano lenze ak na nadupanom PC idu hry pomalsie pod vistou ako XP tak je to na zamyslenie

http://www.twitchguru.com/2007/03/01/vi ... _to_gamers
ten clanok co som spominal som nenasiel ale tu je podobny
Cesar
Addict
Addict

seth82 napísal:To ze ty povies ze vista je ovela viac zranitelna po vypnuti, to je tvrdenie proti tvrdeniu.
Tvdím to na základe tvrdenia firmy Kaspersky:

http://news.zdnet.co.uk/security/0,1000 ... 362,00.htm
Natalya Kaspersky, the company's chief executive, said that without UAC, Vista will be less secure than Windows XP SP2. "Windows Vista with UAC disabled will be less secure than XP SP2," said Kaspersky, speaking to ZDNet UK at the CeBIT 2007 show in Hanover.
......
Ja to aspoň netvrdím len tak, na základe vlastných úvah, že je to asi tak alebo inak. Kaspersky Lab je top uznávaná firma vo svete it.

Ešte že nikto nepovedal, že Vista bez UAC je bezpčnejšia ako so zapnutým UAC. :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Ja to aspoň netvrdím len tak, na základe vlastných úvah, že je to asi tak alebo inak. Kaspersky Lab je top uznávaná firma vo svete it.

Ešte že nikto nepovedal, že Vista bez UAC je bezpčnejšia ako so zapnutým UAC. :lol:
...to je zasa len tvrdenie, ktore moze alebo nemusi byt pravdive...Teda reakcia Kaspersky - "There's a question mark if Vista security has improved, or has really dropped down."....
A na to reakcia M$: "I find their statements a little strange because they have one of the best insights into Microsoft security products."...teda kazdy si z toho moze vytiahnut svoju pravdu a argumentovat tym. A ja mozem tvrdit na zaklade NIE vlastnych uvah (ktore by mi asi prilis nepomohli pri praci so systemom) ale na zaklade SKUSENOSTI...Teda este raz - uz skoro pol roka mam vypnuty UAC a?? A to neficim len na strankach zabezpecenych bezpecnostnymi certifikatmi...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

vista je somarina. strasne narocny na hardware , a neni s toho nejaky uzytok. XP je ovela lepsie , to povedal aj moj ujo co predava kompy , ze XP je lepsie a vista je len marketingova novinka co nestoji za nic
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

pravdu???dali by mi ban.a moje argumenty:pozliapna z doterajsich windowsov.
1.vysoke hw naroky
2.chyb ako vo windowse 98.
3.momentalne nepouzitelna ako windows 2000
4.slaba podpora ovladacov.

uaaaaaaaau.jeden dovod preco ju dat.prijemne graf prostredie.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nastane podobna situacia ako to bolo pri prechode z win 98 se na XP. nebojte sa, na tie dva bullshity medzi tym som nezabudol :wink: . skonci podpora XP, prestanu robit hry kompatibilne s XP... a chtiac nechtiac budeme mat o par rokov vsetci vistu.
s tazkym srdcom som opustal spominany win 98 se. a tak isto to bude aj s XP.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

matko888 napísal:vista je somarina. strasne narocny na hardware , a neni s toho nejaky uzytok. XP je ovela lepsie , to povedal aj moj ujo co predava kompy , ze XP je lepsie a vista je len marketingova novinka co nestoji za nic
No mne zas iny ujo Vistu k novemu pocitacu odporucal. Ma lepsie zvladnutu podporu viacjadrovych procesorov, podporuje moduly Robson, lepsie hospodari s pamatou(pokrok nezastavite, pustat V na 512 MB RAM je ako pustat XP na 128 MB RAM) a ma DX10.
XP je uz zastarale, Robson ani DX10 pre neho zrejme nikdy nebude a to su celkom slusne vychytavky. Taktiez je Vista uz navrhovana tak, aby bola lepsia ako XP a teda vsetko je implementovane nativne, nie cez zaplaty.
Hovorte si co chce, AJ TAK RAZ BUDETE MAT VSETCI VISTU :lol:
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

GothaR napísal:No mne zas iny ujo Vistu k novemu pocitacu odporucal. Ma lepsie zvladnutu podporu viacjadrovych procesorov, podporuje moduly Robson, lepsie hospodari s pamatou(pokrok nezastavite, pustat V na 512 MB RAM je ako pustat XP na 128 MB RAM) a ma DX10.
XP je uz zastarale, Robson ani DX10 pre neho zrejme nikdy nebude a to su celkom slusne vychytavky. Taktiez je Vista uz navrhovana tak, aby bola lepsia ako XP a teda vsetko je implementovane nativne, nie cez zaplaty.
Hovorte si co chce, AJ TAK RAZ BUDETE MAT VSETCI VISTU :lol:
jj mas pravdu ze o par rokov bude mat kazdy vistu:D ale teraz mam XP a spokojnost
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

na mojom notebooku vista slape ako hodinky
dostal som modru obrazovku parkrat, ALE to bolo preto, lebo som experimntoval s ovladacmi, tie boli urcene cisto na win2000 a xp, takze som si pytal :P
Ked som nieco podobne skusal v linuxe, tak uz mi system nenabehol po restarte vobec :roll:, cize stale lepsie

Ked instalujem len podpisane ovladace (a k NB som dostal vsetky potrebne aj na vistu aj na xp) tak vista proste chodi lepsie ako xp. Napr GTA SA mi na viste ani nesekne vsetko naplno a na xp to ide s detailami trochu dole sice dobre, ale ked je hmla, zacne to sekat. Okrem toho som si na vistu uplne zvykol, uz len to ako vyzera (nadavajte si, robil som jeden cas aj v textovom rezime v linuxe... a pre mna je dobre vyzerajuci OS proste lepsi, praca na kompe ma byt pre mna aj prijemna)

Je tu dost vela drobnosti ktore mi chybali v xp (keby som mal menovat, tak by som musel dlhsie rozmyslat, lebo uz to mam tak zauzivane, ze mi to pride ako normalne... napriklad v zlozke mam nalavo na tom paneli odkazy ake chcem, nie len debilne dokumenty, plocha, etc... )

Keby som mal slabsi pocitac, tak o viste ani nerozmyslam. Ale mne je jedno ze je to "narocny" system. Na kazdom novom priemernom kompe vista pojde dobre. Na lacnejsich zostavach asi nie, ale co by ste cakali...
Cesar
Addict
Addict

seth82 napísal:uz skoro pol roka mam vypnuty UAC a??
Veľký problém na win bol (a aj je), že každý surfuje po nete ako admin a UAC by malo byť riešením. Je to veľmi dobré niečo a to do Visty nedali len tak zo srandy, zbytočne.
seth82 napísal:NEpouzivam antivirak, ani firewall, mam vypnuty UAC a cuduj sa svete!!
Určite veľa ľudí aj pochopí, načo je to dobré a prečo je to dobré mať zapnuté. Vypinite to, načo to je? Netreba! Ani firewall, nič netreba, načo?

Možno že čoskoro vydá niekto aj modifikovanú Vistu ako sú aj modifikované xp, kde ešte bude vypnuté aj win file protection a úplne každá ochrana systému a to bude už bude fakt prefektné, stabilné a bezpečné. :P
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Určite veľa ľudí aj pochopí, načo je to dobré a prečo je to dobré mať zapnuté. Vypinite to, načo to je? Netreba! Ani firewall, nič netreba, načo?

Možno že čoskoro vydá niekto aj modifikovanú Vistu ako sú aj modifikované xp, kde ešte bude vypnuté aj win file protection a úplne každá ochrana systému a to bude už bude fakt prefektné, stabilné a bezpečné. :P
ach jaj...jasne, ked to nepotrebujem, tak to budem mat aj tak zapnute...celkom logicke uvazovanie...preco to nepotrebujem som uz vysvetlil, a co mam akoze podla teba ''pochopit'' aby som si to znova zapol? na kieho boha by mi to bolo, ked mi vsetko fici ako ma aj bez toho? to je ako keby som si mal nainstalovat QuarkExpress, ktory mi sice nie je treba, ale niekto mi napise: ''urcite raz pochopis, na co to je...ale no tak ak nechces, tak to nepouzivaj, no naco?'' OMG.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Neviem no. Ten UAC by si mal podla mna zapnuty mat mal. Je kopec stranok, o kt. nevies a mozu ti podstrcit skodlivy kod. Dnes nie je problem schovat keylogger, ci virus do obrazkov. A ten UAC ma svoje vyhody. V podstate vychadza s logiky, ktora bola presadzovana na Linux-och formou roota a obycajnych uzivatelov. Nevypinal by som to urcite. Je to vlastne to najvacsie pozitivum na Windows Vista.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

p4ra napísal:Neviem no. Ten UAC by si mal podla mna zapnuty mat mal. Je kopec stranok, o kt. nevies a mozu ti podstrcit skodlivy kod. Dnes nie je problem schovat keylogger, ci virus do obrazkov. A ten UAC ma svoje vyhody. V podstate vychadza s logiky, ktora bola presadzovana na Linux-och formou roota a obycajnych uzivatelov. Nevypinal by som to urcite. Je to vlastne to najvacsie pozitivum na Windows Vista.
Na tie stranky skodlive je dobry noscript plugin do firefoxa, pricom ja nechodim na stranky ktorym neverim. UAC mam vypnuty, ale mam firewall, mna vytaca ked sa ma UAC stale na nieco pyta, aj tak sa pyta aj na bezpecne aplikacie, tak ako mam rozlisit ci akurat nasiel nieco skodlive? Pricom malware isto lepsie odfiltruje smart security ako UAC
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Klayy, to som uviedol cisto len, ako priklad. Ma to xy dalsich vyuziti. UAC sa da pekne nakonfigurovat. A az raz povolis vsetko, co si potrebujes nainstalovat a upravit, tak si za vodou. Skutocne si nemyslim (z pohladu cloveka, ktory robil a aj robi v korporaciach so stovkami uzivatelov a stretava sa denne s problemami a riesi aj bezpecnost), ze je rozumne vypnut UAC.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

P4ra - UAC vo velkych spolocnostiach nema ziadny vyznam, lebo tam sa vsetky security configy robia cez Group Policy. Tak isto nebezpecne stranky sa riesia cez proxyny (allow/deny) + Trusted Sites (Zony) v IE. A ak je nejako vhodne zabezpeceny patching OS's, tak firma je co sa tyka desktop security za vodou. S prepacenim...uzivatelia su yebnuti, bud by klikali stale na Yes, alebo by sustavne bombardovali ITcko dotazmi. Ale o tomto je este skoro hovorit, uvidime co nam prinesie ostre combo Server 2008 vs Vista.
Napísať odpoveď