Poskodeny HDD ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
burnmail123
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Poskodeny HDD ?

Príspevok od používateľa burnmail123 »

Nevedeli by ste mi niekto poradit co s mojim pardiskom ? Napisem vam ako to umna predbiehalo ked prislo ku chybe.
Takze posledny den a pol pocitac startoval strasne dlho a ten disk vydaval nejake zvlastne zvuky a sem tam zmrzol tak na 2-3 minuty a potom sa prebral ( aj ked win. nebootovaal z poskodeneho disku ) . Naposledy som isiel rozbalovat jeden film a winrar mi vypisal ze je chybny 13 a 16 part , tak som ich stiahol znova a zistil som ze pri rozbalovani zasa hlasi ze je chybny 3. part . Tak som zistil ze nieje nieco v poriadku .
Naraz zacala v tray vyskakovat bublina ze oneskoreny zapis na HDD zlyhal a udaje su stratene a podobne . A ked som si otvoril K: tak som tam mal vsetky zlozky ale kazda bola prazdna .
Tak som skusal spustit Scandisk ale vypisalo ze sa tento disk neda zkontrolovat .
Nakoniec som zkusil pocitac na pol hodinku vypnut ze ci mu to nieco pomoze a skusil som ho zapnut . Tentoraz nenabehol windows vobec , iba to zostalo pri tej obrazovke " nacitavaju sa vase osobne nastavenia "
A odvtedy mi PC ide iba s odpojenym HDD.

Je to Segate 400 GB

PLS HELP :cry: mal som tam strasne moc dolezitych udajov a ja ich potrebujem spat.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

mne hardisk vydaval zvuky ked uz bolo neskoro a z udajmi som sa mohol rozlucit
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

hm sanca by aj bola taka ze si ho das ako disk vedlajsi ze nieje na nom win a su programi pocou ktorych zachranis aj veci vymazane ale chapes ak je to hardverova porucha tj pockodene platne pripadne ak ti hdd vydava taky periodicky cvakavy zvuk kazdu 1-2 sek tak je odlomeny drziak lineraneho motorceka tj ten co posuva hlavicku na stopu na platni ... mne sa to stalo a disk posiel do rity ... ale jedna vec je ale taka ... ked uz budes nedufat ze to nepojde su organizacie co proste platne z disku prehodia na iny disk a tak to stiahnu je to zlozite a vychdza to asi na 500 sk ... ale ak tam mas diplomovku tak sa asi oplati nie ???
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

ja som tiez pisal nieco podobne, ale mne nenabootovalo windows vobec, disk vydaval zvuky strasne pistal... a nakoniec sa prislo na to ze disk je zly musel sa kupit novy :?
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ja na nom nemam windows , aj som to pisal vyssie , tam mam cisto len filmy programy , kamerou natacane veci , fotky a vsetko mazne vsetkeho druhu .

A ozaj cez tu firmu to stoji "len" 500 SK ? Lebo ja som bocul ze 250 000 SK

A ten disk nevydaval tie zvuky stale ono zhruba kazdych 5 sekund asi tak 20 krat a potom bol ticho . Ale kvoli tomu ze je pravdepodobne poskodeny tak mi nechce nabootovat ani windows co je na inom disku.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

asi chyba... 500 nie... 250 000 URCITE nie.. okolo 5000.. kamarat pred par rokmi ked si chcel dat takto obnovit data tak pytali okolo 5K
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

je to tak , teraz som pozeral a stoji to od 3000 do 5000 vzhladom od poskodenia HDD

neviete ci bude potom mozne HDD reklamovat ?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Vyskúšal by som ten disk na inom PC (a prípadne napr. v Linuxe).
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

chrono napísal:Vyskúšal by som ten disk na inom PC (a prípadne napr. v Linuxe).
v linuxe mu je to hovno platne chce zachranit data a v linuxe ho aj tak nezobere koli konfliktu tabuliek fat - ntfs a na linuxe je ina ale neviem nazov --
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

k inemu PC so SATA teraz nemam velmi pristup ale ja myslim ze odozva disku bude ta ista :?
chrono
VIP
VIP

gego napísal:v linuxe mu je to hovno platne chce zachranit data a v linuxe ho aj tak nezobere koli konfliktu tabuliek fat - ntfs a na linuxe je ina ale neviem nazov --
Myslíš? Kamarát mal problém s diskom. Vo Windowse sa nedal ani naformátovať. Mne v Linuxe fungoval normálne (Linux vie už dávno čítať NTFS partície). Nakoniec som mu ho v Linuxe naformátoval na NTFS a odvtedy mu funguje aj v jeho počítači. Taktiež existuje program testdisk a ten vie opravovať aj NTFS partície (a funguje aj v Linuxe).
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

skusim stiahnut linux a ten program a vyskusat to preskanovat ? lebo na windowse to tazko spravim ked mi nechce s tym HDD ani nastartovat
a aky linux by ste mi odporucali ? :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

burnmail123 napísal:je to tak , teraz som pozeral a stoji to od 3000 do 5000 vzhladom od poskodenia HDD

neviete ci bude potom mozne HDD reklamovat ?
nebude to mozne potom
burnmail123 napísal:a aky linux by ste mi odporucali ? :D
hocijake liveCD... napriklad ubuntu..
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ok uz stahujem , zajtra vyskusam ten testovaci program .
A ozaj myslite ze linux mi nabehne ked zisti poskodeny HDD , nebude robit blbosti ako Win ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

burnmail123 napísal:ok uz stahujem , zajtra vyskusam ten testovaci program .
A ozaj myslite ze linux mi nabehne ked zisti poskodeny HDD , nebude robit blbosti ako Win ?
ten linux ti nabehne aj bez Hardiskov.. pokial ho spustis z toho live CD... teda nabootujes.. pretoze HDD vobec nepouzije
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ved ano ale identifikuje mi ten HDD ? alebo respekktive TIE HDD , mam tam 3 , C: systemovy , D: vedlajsi , K: vedlajsi - poskodeny
chrono
VIP
VIP

Ak sú funkčné, tak áno.
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ok, teraz pisem z ubuntu , ten HDD nabehol ale zatial este neviem co sa s nim bude dat robit , strasne dlho ho otvaralo ale otvorilo a zatial pozeram ci su tu vsetky subory
chrono
VIP
VIP

Ak tam bude všetko, tak by si si to mal zazálohovať a potom ten disk nanovo naformátovať.
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

vyzera ze tam je vsetko , ale kazdu zlozku strasne dlho spracovava .
Zalohovat som si o nemohol dat lebo LiveCD nepodporuje Write na disk je to iba Read only , takze teraz zalohujem iny disk aby som si tam mohol nainstalovat ubuntu aby som to spravil .

A ozaj ked instalujem ubuntu tak sa mi stratia udaje na disku ? alebo sa to da ponechat ? je to dolezite a usetril by so tym kopu casu ,ak to niekto vie.
A ten disk neviem ci pojde nanovo naformatovat , lebo vyzera ze je poskodeny dost , ale mozno je iba zly system NTFS aj to moze byt ne ?
Napísať odpoveď