ISP: blokuje pristup na stranku konkurencnemu ISP.

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ISP: blokuje pristup na stranku konkurencnemu ISP.

Príspevok od používateľa misokgb »

Hi,

takze, mam otazku, ci je to vobec legalne, moralku do toho miesta nebudeme, to si snad kazdy spravi o tych ludoch svoju mienku... Takze, lokalny ISP WiFi u nas na dedine, ma filter, ze ak si niekto zada do prehliadaca adresu konkurencneho ISP, vyhodi to stranku vlastneho ISP! Dufam, ze chapete, nenacita to stranku konkurencie, ale presmeruje na stranku tej vlastnej firmy. Blokuje to pristup na stranku, krom toho, ze je to dost trapne, sami na seba ukazali aki su. Maju na to pravo? Na zmluve take nic nie je, ze mozu blokovat stranky... Z pravneho hladiska ma to zaujima, lebo je to obmedzenie sluzieb voci zakaznikovi... Vdaka ;)
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Myslím, že vzhľadom na tých konkurenčných providerov je to nelegalne, pretože tým bránia voľnému trhu. Nemôžu predsa zakázať prístup zákazníkovi k služnám konkurencie. To, že tebe neposkytujú úplnú službu by sa snáď dalo tiež napadnúť.
-Skús sa spýtať tomasita, kdesi som začul, že študuje právo.
-Ja osobne by som im tam zavolal/nabehol a zvozil ich za to. Zrejme si myslia, že ako dobre spravili, no v skutočnosti to má opačný efekt. :shock:
Napísať odpoveď