Dychovky, orchestre, jazz bandy
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Dychovky, orchestre, jazz bandy
mate radi hudbu s dychmi?mate radsej ludovu dychovku,orchestre alebo jazz a ska bandy?ake su vase najoblubenejsie formacie,pesnicky ?
hmm.. jazz a orchestrálnu hudbu beriem... ale moc nemám rád dychovky, ktoré spievajú tie také "repete" skladby a tak... hrajú síce pekne, ale mne to teda moc nesedí... hlavne ak je tam spev... také inštrumentálne dychovky sú podľa mňa lepšie... ale takúto hudbu (z výnimkou jezzu) počúvam, len na nejakých koncertoch (dni mesta a také)... doma si ju nepúšťam...
-
pinacolada
Guru wannabe
-
jin
VIP
Jo, dychy milujem, najmä vo "veľkých" orchestrálnych veciach. Nie je nič lepšie, ako keď sa vo Verdiho requiem v časti Dies Irae striedajú na začiatku dychy s bubnami. Alebo potom nejaká príjemná SKA trubka
. O jazze už vôbec ani nehovorím, stačí si pustiť Woodyho Hermana, alebo Chet Baker - my funny Valentine a relax je na svete. 
-
pinacolada
Guru wannabe
Jazz rulezzz, orchestralnu hudbu vnimam viac menej cez soudtracky etc. A dychovka? Uff, naposledy som nazivo pocul dychovku ako decko na dedine, pri ktorej sme mali chatu- kde sa v nedelu na fotbalovom stadione doobeda pasli husy, na kvalitne pohnojenom travniku sa poobede zahral fotbalek nejakej 55. dedinskej ligy a vecer zabavecka pri gulasiku s dychoveckou... ; )
PS 4 pina: Si sa dal na trumpety? ; )
PS 4 pina: Si sa dal na trumpety? ; )
jazz bandy su super, klasicke orchestre tiez, ale dychovka tu podla mna nema co robit. neviem ako vam, ale mne to silne pripomina evu a vaska
neviem ako vy, ale ja by som strasne chcel zazit tu dobu, ked sa ludia cez vikend vecer nahodili do gala, sli si vypocut takuto muzicku, nejaky perfektny swing, jazz alebo nieco podobne, potom si dali sampanske s priatelmi a mali sa proste perfektne 
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Vesper
Professional
Jazz to je moje
Hlavne klasické smooth/fusion záležitosti ale aj v acide a podobných sa dá nájsť veľa dobrých kúskov.. Čo sa saxofónu alebo aj klarinetu týka tak robia podľa mňa hudbu kultivovanou. To je na veľa rozpisovania. Škoda že veľa mladých sa nevenuje hre na tieto nástroje lebo by som takého niekoho potreboval do bandu
No a k iným žánrom s dychmi sa mi napríklad často páčia big bandy ale to tiež len také ako Dixieland, pri tom si vždy poviem že tam budem hrať keď budem starý a vybúrený
K dychovke len toľko že kedže pochádzam z dediny a môj otec v nej dlho hrával tak som toho už počul dosť veľa ale na akciách ako svatby atď sa mi to nepáči, ale zato keď na pohrebe začne hrať taká charakteristická dychová hudba tak to dokáže tak dokresliť tú atmosféru že sa mi až do očí hrnú slzy.. Toto znelo divne viem ale kto to pozná tak vie o čom hovorím
No a k iným žánrom s dychmi sa mi napríklad často páčia big bandy ale to tiež len také ako Dixieland, pri tom si vždy poviem že tam budem hrať keď budem starý a vybúrený
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Mám rád dychovú sekciu, či je to v dychovke, orechestri, alebo v jazzovej. Najradšej mám rád dychy v Dixielandovej hudbe, čo patrí pod jazz. Ale aj napríklad taká fotre pasáž lesných rohov naživo v podaní orchestra je nezabudnuteľným zážitkom
.