skor net som myslel.. ale aspon si sa ukojil..Sepiroth napísal:cital? Dan Brown-Da Vinciho kód?![]()
![]()
Falosna Biblia?
No nie len Sumeri, ale aj mnohe ine narody hovoria (pisu) o potope. Myslim ze aj Cinania a este niekto ale nevim presne tak radsej som ticho. Co sa tyka Archy videl som strasne vela dokumentov a clankov o tom ze existovala, ale to sa bude cirkev snazit dokazat kym tu bude lebo Archa (potopa) = Bozia moc. A potopa ma prist aj pred "Druhym prichodom Boha" a ak by Boh nevedel zoslat na svet potopu tak by nemal silu = koniec strachu z konca sveta a z Boha. Ale zatim neikto nevyvratil archu ani potopu a ani Boha.nadl napísal:V tom s tebou suhlasím že pre napísanie biblie bolo 5 kníh Mojžisových. Pozoruhodne je to že Sumeri sa zmienovali o veľkej vode a bilii máš z toho potopu sveta, ďaľší nezmysel je archa Noemová. Biblia je zlátanina všetkého možneho a nemožného. Evanielium je už kristove učenie, to jest Nový zákon:
no bez urazky ale to su podla mna kraviny.. ale nema zmysel sa o tom hadat lebo existenciu potopy sa neda vyvratit ano dokazat..
nic z toho co tvrdi biblia sa neda vyvratit.. lebo na jej strane je predpoklad vsemocneho boha.. bum.. a sme tam kde sme boli..
ale je sranda... ze ta voda sa nabrala odnikial.. a ze archa bola asi jedina lod na svete alebo co.. a ze prsalo aj tam kde moze len snezit..
a tiez je sranda.. ze na to aby sa potopil cely suchozemsky svet by bolo treba neskutocne aleee neskutocne mnozstvo vody ...ktoru zem nema.. a aj keby ju mala tak by muselo liat 40 rokov.. a aj keby lialo 40 rokov.. tak potom by tolka masa vody mala mozno vplyv na gravitaciu zeme.. a mozno cely gravitacny kolotoc by sa zmenil.. ked ze hmotnost zeme by sa zvysila.. a co ja viem este.... to su proste take keci.. ako ze ja uznavam ze nieco ako boh moze jestvovat.. ale prosim vas rozpravky o arche a takto berte obrazne .. a nie naozaj.. to ma neaky alegoricky zmysel.,.. ( v horsom pripade to sluzi len na vytvorenie myto o moci a strachu... pochvalen bud milosrdny boh... ktory nas neodpravi mavnutim ruky.. ale necha nas sa utopit.. ) Oh my god..
nic z toho co tvrdi biblia sa neda vyvratit.. lebo na jej strane je predpoklad vsemocneho boha.. bum.. a sme tam kde sme boli..
ale je sranda... ze ta voda sa nabrala odnikial.. a ze archa bola asi jedina lod na svete alebo co.. a ze prsalo aj tam kde moze len snezit..
a tiez je sranda.. ze na to aby sa potopil cely suchozemsky svet by bolo treba neskutocne aleee neskutocne mnozstvo vody ...ktoru zem nema.. a aj keby ju mala tak by muselo liat 40 rokov.. a aj keby lialo 40 rokov.. tak potom by tolka masa vody mala mozno vplyv na gravitaciu zeme.. a mozno cely gravitacny kolotoc by sa zmenil.. ked ze hmotnost zeme by sa zvysila.. a co ja viem este.... to su proste take keci.. ako ze ja uznavam ze nieco ako boh moze jestvovat.. ale prosim vas rozpravky o arche a takto berte obrazne .. a nie naozaj.. to ma neaky alegoricky zmysel.,.. ( v horsom pripade to sluzi len na vytvorenie myto o moci a strachu... pochvalen bud milosrdny boh... ktory nas neodpravi mavnutim ruky.. ale necha nas sa utopit.. ) Oh my god..
-
Sagittarius
Guru
tiez neverim na potopu ako sa opisuje v bibili, ale existuje milion webov kt. sa to snazia vysvetlit.
http://www.proglas.sk/Flood.htm ... toto mi poslal nedavno kamos
hluposti..orrim napísal:tiez neverim na potopu ako sa opisuje v bibili, ale existuje milion webov kt. sa to snazia vysvetlit.
fakty v tomto clanku su tak ucelovo a nezmyselne postavene.. ze je jasne ze to pisal neaky uchyl alebo co.. a poviem len ze aj keby sa roztopili vsetky ladovce.. tak to nezaplavi kontinenty len primorske oblasti.. aj to v porovnani s plochou kontinentou by bola relativne mala cast.. vobec v tomto probleme nejde o priemernu vysku kontinentov a mora.. proste tento clanok je neskutocny..
taketo clanky ma viac presviedcaju o opaku..
a na tom ze istu formu potopy ma vo svojej mytologii viacero narodov.. tak na tom nic predsa nie je.. ved tieto narody a ani ludia na zemi neziju oddelene a izolovane.... je to proste legenda stara tisicky rokov.. nic na tom.. obchodnici kedysi putovali po svete.. a namiesto pozerania telky a hrania na PC.. dristali taketo bachorky kazdemu koho stretli..
k vytvoreniu mytu o potope netreba v ludskej psychike vela.. v dobe ked tato legenda vznikla.. ludske znalosti o zemi a jej vlastnostiach boli nulove .. trvalo este riadne ale riadne dlho pokial si zacali mysliet ze zem je doska a drzia ju obry alebo slony na svojich chrbtoch... a trvalo zase dlhu dobu pokial prisli na to ze to tak nie je..
nehrajte sa na ludi z praveku... mate uz trosku viac rozumu.. ak si nieco treba vziat z krestanstva tak je to jeho idea lasky a tak podobne.. a nie bachorky o potope .. ktore maju len vyvolat strach z boha.. vyvolat pochybnost ktora ma upevnit tuto "vieru" v apokalipsu..
panta rei.. ale ludia su stale rovnaki.. stale sa budu bat..
-
Sagittarius
Guru
Mojžiš o potope musel napísať, tak aby ľudia pochopili, že sa majú Boha báť, preto sú veci v potope zveličené. Noe údajne pristál na vrch Ararat (5165 m n.m.), v tom prípade by bola zaplavená skoro celá okrem najvyšších pohorí (Kaukaz, Himaláje, Pamír, Ťan-šan, Karakoram, Kilimandžáro, Skalnaté vrchy, Kordilery-Andy). Čo je nemysliteľné.
Avšak keďže ľudia žili väčšinou v úrobných nižinách, tak voda mohla naozaj zaliať väčšinu územia, kde žilo obyvateľstvo (napr. Bagdad je 38 m n.m. a cca. 600 km od mora, Giza 29 m n.m. a cca 200 km, Wuhan 22 m n.m. a cca 700 km(podľa Google Earth)). A voda z ľadovcov naozaj zaliala časti, ktoré boli predtým súšou ako Berringov prilev a prieliv medzi Austráliou a Novou Guineou. Takže podľa mňa veľká potopa bola, ale v takom rozsahu ako je opísaná v Biblii, či v mytológiách starovekých národov. Ako som už napísal Biblia nie je historická kniha.
Ale napr. o existencii Tróje si tiež do 19. storočia mysleli, že to je len báj, resp. výmysel Homéra, až kým ju Schlieman neobajavil.
Avšak keďže ľudia žili väčšinou v úrobných nižinách, tak voda mohla naozaj zaliať väčšinu územia, kde žilo obyvateľstvo (napr. Bagdad je 38 m n.m. a cca. 600 km od mora, Giza 29 m n.m. a cca 200 km, Wuhan 22 m n.m. a cca 700 km(podľa Google Earth)). A voda z ľadovcov naozaj zaliala časti, ktoré boli predtým súšou ako Berringov prilev a prieliv medzi Austráliou a Novou Guineou. Takže podľa mňa veľká potopa bola, ale v takom rozsahu ako je opísaná v Biblii, či v mytológiách starovekých národov. Ako som už napísal Biblia nie je historická kniha.
Ale napr. o existencii Tróje si tiež do 19. storočia mysleli, že to je len báj, resp. výmysel Homéra, až kým ju Schlieman neobajavil.
no vylucit neaku potopu pred neviem kolkymi tisicmi rokov alebo kedy to podla biblie malo byt.. sa neda.. ale podla mna sa to neda ani potvrdit.. teda mna neberie fakt ze o tom pise viac narodov.. a kazdy po svojom a zo svojou lodou a so svojim zachrancom alebo co.. to je normalka..
skoda ze v biblii nie je ani zmienka o dinosauroch a narazeni meteoritu do zeme alebo take cosi.. pripadne ak nie meteoritu tak mega vybuchu sopky a podobne.. heheh ono biblia je vyznamne ovplynena vedomostami ludi o vtedajsom svete... a podla mna aj potopa ma niekde svoje korene.. pamatat si ju mohol asi len NOe hehehe a nevim ze by ten mal svoj blog v biblii
nie teraz vazne.. potopa je len krasnou a nazornou demonstraciou sily boha.. ale kazdy sudny clovek musi uznat ze je kus pravdy na obidvoch predchadzajucich prispevkoch
skoda ze v biblii nie je ani zmienka o dinosauroch a narazeni meteoritu do zeme alebo take cosi.. pripadne ak nie meteoritu tak mega vybuchu sopky a podobne.. heheh ono biblia je vyznamne ovplynena vedomostami ludi o vtedajsom svete... a podla mna aj potopa ma niekde svoje korene.. pamatat si ju mohol asi len NOe hehehe a nevim ze by ten mal svoj blog v biblii
nie teraz vazne.. potopa je len krasnou a nazornou demonstraciou sily boha.. ale kazdy sudny clovek musi uznat ze je kus pravdy na obidvoch predchadzajucich prispevkoch
ale jasneee tradovanie... ze ma to nenapadlo... takee cosi...
no potom to vsetko zapada do seba... Noe ako jediny co prezil potopu.. to povedal svojim detom.. Noe mal geny aziatov, negroidnej rasy, portorikancov, severanov... ano noe bol proste riadny mix.. to heeej..
taktiez mam raadost z tooho ze vsetky tie tradovania.. o drakoch co im rytieri odsekavali hlavy su in.. tradovania o vsetkych greckych bohoch a hrdinoch.. vsetky baje.. su pravdive len trosku skreslene.. hej hej.. aj egyptske nabozenstvo je isto pravdive len skreslene...
aj slovanske nabozenstvo o dvoch holuboch na strome co stvorili svet bude isto pravdive.. aj na severskych mytoch o troloch a elfoch je kus pravdy... aj indiani so svojim manituuu a vecnymi lovistami maju pravdu.. ano je to jasne... pravdivych je aj tisic africkych, a tisic juho a stredo americkych nabozenstiev... aj animisti na sibiri vedia svoje.. aj domorodci v australili ...
ano ano.. staci aby sme si vsetci dali pasku cez oci a prestali rozmyslat.. a bude vsetko pravdive.. solne stlpy aj truby jerichove.. len dalej bazirujme na hlupostiach zatial co podstata unika...
no potom to vsetko zapada do seba... Noe ako jediny co prezil potopu.. to povedal svojim detom.. Noe mal geny aziatov, negroidnej rasy, portorikancov, severanov... ano noe bol proste riadny mix.. to heeej..
taktiez mam raadost z tooho ze vsetky tie tradovania.. o drakoch co im rytieri odsekavali hlavy su in.. tradovania o vsetkych greckych bohoch a hrdinoch.. vsetky baje.. su pravdive len trosku skreslene.. hej hej.. aj egyptske nabozenstvo je isto pravdive len skreslene...
aj slovanske nabozenstvo o dvoch holuboch na strome co stvorili svet bude isto pravdive.. aj na severskych mytoch o troloch a elfoch je kus pravdy... aj indiani so svojim manituuu a vecnymi lovistami maju pravdu.. ano je to jasne... pravdivych je aj tisic africkych, a tisic juho a stredo americkych nabozenstiev... aj animisti na sibiri vedia svoje.. aj domorodci v australili ...
ano ano.. staci aby sme si vsetci dali pasku cez oci a prestali rozmyslat.. a bude vsetko pravdive.. solne stlpy aj truby jerichove.. len dalej bazirujme na hlupostiach zatial co podstata unika...