Nasiel som poklad?
-
Hossa1881
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nasiel som poklad?
Doma som si vsimol ze namiesto 50hal mi niekde vydali taku zvlastnu mincu rovnaku ako nas 50h len zltci, na jednej strane su taki traja grofovia dake napisy ALB. CHRIST . FR,(druhy polkruh uz je zosuchany) a rok 1629, z druhej strany je erb skladajuci sa z mensich obrazov a napisy PRVSS.ST.POM.CAS.
neviete ci daco take moze byt?
neviete ci daco take moze byt?
-
Pantagruel
Star
Myslím, že si našiel poklad http://www.mkjassociates.com/cgi-bin/il ... 1&lot=4005
Brandenburg-Ansbach. Ducat, 1630. Fr-328; KM-49. 3.46 grams. 23.70. Friedrich II, Albrecht & Chritian, 1625-1634. Obv. Three brothers within beaded circle, date and shield below. Leg: D.G. FRID:ALB:CHRIST.FR.MARCH:BRAND:DVCES.-. Reverse: Decorated cartouche, 12 divisions, arms within beaded circle. Leg: *PRVSS:ST:POM:CAS:VAN:IAG:BVRG:I:- NVRN:P:R: NGC graded AU-55.
A popular type because of the three portraits found together. The three brothers ruled jointly, but not overly effectively.
Estimated Value $1,250-1,500.
Ešte by to mohol byť toliar, pretože dukát je zlatý a toto nevyzerá byť zlaté. Pozrite tu http://www.muenzauktion.com/fuerstenber ... e&curr=EUR
-Bolo by dobre, keby si to odfotil nejakym normálnym foťákom z oboch strán a upol to sem. Pre lepšiu identifikáciu. Pretože tá mobilova fotka je veľmi nekvalitná a rozmazaná.
obrazok toliaru z netu:
-Bolo by dobre, keby si to odfotil nejakym normálnym foťákom z oboch strán a upol to sem. Pre lepšiu identifikáciu. Pretože tá mobilova fotka je veľmi nekvalitná a rozmazaná.
obrazok toliaru z netu:
V Martine neviem, ale 6.Prirucka mladych svistov hovori toto:Hossa1881 napísal:neviete ci sa da v martine niekde overit ci je to zlato?
Ale taktiez vravi toto:Existuje jeden velmi jednoduchy sposob: poskriabte kusok kremena najdenym "zlatym" predmetom. Potom obtrite o kremen predmet z naozajstneho zlata. Ak skrabance zanechane tym najdenym a tym vasim predmetom maju tu istu farbu, tak najdeny predmet je skutocne zo zlata. V tom pripade vam neostava nic ine, len odniest vas nalez na oddelenie strat a nalezov. Veru tak!
A to tvoje sa mi nezda az take leskle, takze to zrejme bude iba toliar...Je to malo premenlivy kov, ktory znesie reakcie vzduchu, kyslika a vody, takze nikdy NESTRATI SVOJ LESK. Tri silne kyseliny, ako napriklad kyselina chlorova, sirova a dusicnata na neho nemaju ziadny ucinok.
Vyhľadaj nejakého odborníka alebo zberatela starých mincí, Nechaj si to kludne zkontrolovať u viacerých, aby si mal istotu.
-Ja osm kedysi velmi davno našiel takú "mincu" pri kostole našej školy (notre dame v BA). Moja mama v tej dobe pracovala v Národnom Múzeu, tak mi to zobrala skontrolovať jednému kolegovi. Ten sa na to pozrel odborným okom a povedal, že je to len električkou zlisovaný gombík z ďžínsov. (hneď vledla kostola je električkova trať, čiže realne) Vtedy nastalo veľké zklamanie, ale bohužial, bolo to tak..
-Ja osm kedysi velmi davno našiel takú "mincu" pri kostole našej školy (notre dame v BA). Moja mama v tej dobe pracovala v Národnom Múzeu, tak mi to zobrala skontrolovať jednému kolegovi. Ten sa na to pozrel odborným okom a povedal, že je to len električkou zlisovaný gombík z ďžínsov. (hneď vledla kostola je električkova trať, čiže realne) Vtedy nastalo veľké zklamanie, ale bohužial, bolo to tak..
Na tvojom mieste si to nejakym sposobom dam pripevnit na pevnu retiazku.A sup s nou do krku.Pre Stastie.A ak bude najhorsie,mozes pouzit...Taketo mince,by sa nemali bezdvovodne predavatHossa1881 napísal:trochu ma metie to ze je to takmer presny kruh, pricom na tych obrazkoch su take "rozcapene", neviem ako by som mal postupovat