vase zaciatky a konce na linuxe

Všetko ohľadom Linuxu...
mailer
Star
Star

vase zaciatky a konce na linuxe

Príspevok od používateľa mailer »

heh,no tak napiste na akej distribucii ste zacinali,kedy to bolo atd...a na com ficite momentalne teraz :)

ja som zacal na ubuntu 6.06 , potom som presiel cez rozne distra mandriva,opensuse,fedoracore...dnes som uz pouzivam debian a znova ubuntu :)
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

zacal som na zaciatku leta s kubuntu, asi po 4 reinstalaciach to ako tak islo ale stale som mal pocit ze to je akesi nedorobene a teraz mam akurat ubuntu a toto ide omnoho lepsie, aj ked sam tomu nerozumiem, kedze jadro je to iste a verzia tiez.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zacal som na Knoppixe, pokracoval cez Mandrivu a Danix, no aj tak som nakoniec skonicl pri Windows XP :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

zacal som na red hate prehistorickej verzie. bol som u priatelky a videl som CDcka red hatu. tak som si to pozical. neskor som zistil, ze mi nejde KDE, lebo v tom roku kedy bol ten linux o mojej grafike este linux nesnival. neskor som sa dozvedel, ze tie CD plnia len okrasnu funkciu a su len ako historicky kusok. takze red hat siel hned prec. potom prisla fedora. hned po nainstalovani tam bola nejaka chyba, ze neslo nic instalovat. nemal som net a len tazko by som googlil odpoved. potom prisiel knoppix. bez netu bolo tazko a tiez som som tam mnohym veciam nerozumel. takze knoppix siel het. a potom prisiel net a kubuntu. a kubuntu uz mam vyse roka. no v poslednom case sa uz tvari ako winXP a tak prejdem asi na gentoo :( i ked velmi nerad :(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S Linuxom som začal koketovať asi 4 roky dozadu. Postupne som skúšal RedHat, Mandrake, Mandriva, Fedora, SUSE, Ubuntu. Ale ako som spomínal v inej téme, nikdy mi ten systém nevydržal dlhšie ako 7 dní. ;)

Minule som si dal zaslať CD zdarma, pred dvoma týždňami mi došli: Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu. Začal som opäť Ubuntom.. len pri nahadzovaní nastavenia FTP servera som tak na sprosté Ubuntu ponadával, až hrôza. :) Vraj User friendly.. prdlajz! Kým som namountoval virtuálne priečinky jednotlivým userom, takmer som ošedivel. :( A tie alternatívy k windowsáckym programom.. bieda chudoba čo sa týka nastavení (česť výnimkám). Zatiaľ nemám nervy na neustále klepkanie do terminálu, tak opäť odkladám Linux na vedľajšiu koľaj.. ;)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Slackware, Mandrake, Mandriva
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

ja som zacal so SUSE- to bolo celkom OK, potom som odskusal Ubuntu kedze som ho objednal cez Ship-it a od neho som plynule presiel na Kubuntu (vzhlad SUSE s KDE sa mi pacil viac ako Ubuntu s gnome) , ale po formate nemam ziaden linux, rozhodol som sa pockat na 7.10 :)
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

ja som zacal v roku 2003 mandrakom 9.1 , potom som si dakde zohnal mandrake 10.1. Neskor som vyskusal opensuse 10 potom 10.1. Po 2 dnoch so zabugovanou 10.1 som presiel na mandrivu 2006 ( tu som mal dva mesiace :shock: ) Upgradoval som na mandrivu 2007. Vyslo opensuse 10.2 tak som sa ho rozhodol vyskusat a bol som milo prekvapeny . Tuto distribuciu som mal polroka plne funkcnu ( vydrzala by aj dlhsie , ale musel som predat disk na ktorom bola instalovana). Neskor som sa predsa rozhodol vyskusat ubuntu kedze vsade sa o nom pisalo ( a stale pise) a tu som bol sklamany( neviem ci bolo skor to sklamanie gnome ale doinstaloval som si tam aj KDE desktop ale neslapalo to spravne). Zo srandy som si stiahol Kubuntu 7.04 a nainstaloval, bol som skoro spokojny , ale predsa to nebolo suse10.2. Teraz nemam ziadny Linux lebo sa mi do***** MBR disku a nechcem riskovat. No ked vyjde opensuse 10.3 rad to riziko postupim :lol:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja som zacinal pri ubuntu 6.06, vsetko bolo ok, az na to, ze som nevedel nainstalovat grafiku, asi by aj isla, no asi po mesiaci isiel off. Potom prislo ubuntu feisty a s nim som spokojny, ide to fajnovo a ak nic nebudem spekulovat,tak to tak aj mozno ostane. Jedine beryl ma v poslednom case trochu hneva, bo niekedy spadne ale snad sa to casom spravi. Casom mozno vyskusam aj ine, ale treba zohnat najprv disk :) Najhorsie su ale zaciatky, kde je exe :D , nezvyk ze tu nebezi ani firewall ani antivirus a podobne srandy, ale cim dalej, tym to je lepsie, takze treba len vydrzat a ono sa to odmeni :)
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

firewall bezi , ja si vzdy googlim nejake tie pravidla filtrovania ktore aplikujem cez firehol :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

zaciatok: presny datum: neznamy, tusim utorok, sychravy den, 4x pokus o nainstalovanie ubuntu na notebook

koniec: presny datum: neznamy, ten isty utorok, uz bolo sice vycasene ale vecer, po 4och nevydarenych pokusoch som rezignoval :)
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Start red hat 4 a potom fedora 6 a ubuntu 7 a teraz suse 10 ale popritom na wine samozrejme
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

mandrake -> Windows -> suse -> windows -> kubuntu -> windows -> arch linux rulezzzz :P
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

redhat ---> ubuntu 7.04 (vela problemov s modemom ) ---> idem skusit este ubuntu 6.06 ze vraj lepsia uvidime tiez koketujem o FEDORE a samozrejme subezne aj XP zatial
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

1. Kubuntu 6.06 - plno problémov, vôbec to nefungovalo tak ako by malo - mal som to asi týždeň, totálny horror.
2. Mandriva 2007 - neuveriteľný rozdiel oproti Kubuntu, veľmi dobrý linux na začiatok, oveľa lepší ako Kubuntu.
3. Mandriva 2007.1 - tiež to fungovalo dobre, stabilne, ešte lepšie ako 2007
4. Kubuntu 7.04 Alternate - neustály kde-crash, adept sa zasekol, párkrát som preinštaloval, potom išlo cd do koša, stačilo.
5. Fedora7 KDE - nie je to zlé, ale mne sa veľmi nepáčil, napr. fdisk mi tam nešiel čo si neviem vysvetliť prečo, toto mi pripomínalo kubuntu plné bugov, aj som to hneď vymazal, bol zlý začiatok/ rýchly koniec.
6. Zase Kubuntu, 7.04 ale z Desktop-cd/Live, oveľa lepšie ako z alternate, kde-crash je len občas nie každú polminútu ako z alternate. Prekvapivo stabilné oproti alternate.

Nabudúce si nainštalujem Mandrivu 2008 s KDE, potom OpenSuse 10.3, keď vyjde stable verzia.
Piti
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Piti »

este kedysi davno na Redhate....nejaka verzia 7 :D
potom tvrdo na Debian GNU/Linux, ktory som neskor nasadil na servre
a teraz na Debian Etch 4.0 na serveroch a Ubuntu 7.04 mam na desktope

inak som spoko...
Shakal
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Shakal »

Zacinal som na RedHate 6.1

Uchvatila ma cela filozofia systemu. Dovtedy som poznal len windows a aj ten som mal subor po subore obkukany. Logicky muselo prist nieco zlozitejsie a este nie moc zname - Linuuuuux.

Programovanie (ta jednoduchost) pod Bashom ma chytilo natolko, ze som spravil vlastny system na odosielanie Email - to - SMS. Vtedy sa dali este pouzivat free SMS brany co komunikovali aj s SK operatormi.

No. Pokracovalo to Redhat 6.2, 7.0, 8 potom Mandrakeom, Fedorou.

Dnes som spokojny uzivatel Windows XPcok.
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

S Unixom som zacal vela rokov dozadu, ale co sa tyka Unixov na PC, zacinal som na Slackware, ktory som spustal z DOS-u. myslim, ze ta utilita sa volala UMSDOS alebo tak nejak.

Neskor som zacal pouzivat RedHat. S tym som dost dlho vydrzal.

Potom som zacal holdovat FreeBSD, ktory doteraz povazujem za najlepsi serverovy system. Routre som v tom obdobi staval na NetBSD,ktory uz dnes nepouzivam.

V Siemense som presiel na SuSE (vtedy este nemecka firma), ktoreho sa drzim dodnes ako velmi konzervativnej distribucie. Routre staviam na Slackware, ktoremu som opat prisiel na chut ako velmi solidnej a nenarocnej distribucii.
Napísať odpoveď