Aku antenu?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
2Pac
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Aku antenu?

Príspevok od používateľa 2Pac »

Mam problem so signalom, vid nacrt priestoru. Router draytek 2600VG je v jednej miestnosti (s dokupenou 5dbi antenou omni vsesmerovou- US robotics) signal chytam len po schodisko, potom uz nie. Poradte ci treba dokupit nejaku lepsiu antenu pre klienta ( linksys 54 PCI with speedbooster so 4 dbi omni vsesmerovou antenou) ktory je o poschodie vyssie......... Pri AP je dost hruba stena aspon 40 cm. Neviem ci treba panelovu antenu alebo smerovu alebo silnejsiu omni, a teda ci to prejde cez stenu od wifi klienta dole ku schodisku kde je signal. Ak nieco poradite prosim aj napiste kde kupit........Dik :) a btw skusal som pouzit repeater(WDS) od MSI ale neslo to spojenie iso len 1 mega za sec
Prílohy
plan.jpg
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

neskúšal si predĺžiť anténu napr o 10m aspoň cez tu prvú stenu? to je jedno z ktorej strany.
http://www.alza.sk/18848959/kabely-a-konektory.htm
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

a cudujes sa? tie steny to je dost voser.... ja myslim ze je to normalne ze uz nemas signal 45 m je dost.. skus nastavit v tom ap ci co to mas vacsi vykon ak sa da..ak nie..tak len inu antenu..a ber ohlad na to ze aj ako client (notebook) ma svoj vykon a zalezi dost od karty aku mas...aku mas kartu v booku?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Osobne by som ti odporučil dať ten router do stredu objektu. Výkonnejšia antena ťa bude stať drahe peniaze, kabeláž k anténe na predĺženie je tiež cenovo na hlavu..
-Ak sa ti dá, tak to určite niekam premiestni. Neviem, že ako to tam máš riešene, ale ak router napájaš cez WAN ethernetovým káblom, tak ten kábel stojí zopár korun.. Prápadne ak máš DSL, tiež by nemal byť problem..
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Frikso napísal:Osobne by som ti odporučil dať ten router do stredu objektu. Výkonnejšia antena ťa bude stať drahe peniaze, kabeláž k anténe na predĺženie je tiež cenovo na hlavu..
-Ak sa ti dá, tak to určite niekam premiestni. Neviem, že ako to tam máš riešene, ale ak router napájaš cez WAN ethernetovým káblom, tak ten kábel stojí zopár korun.. Prápadne ak máš DSL, tiež by nemal byť problem..
frikso premiestnovanie routru znamena tahanie UTP kabla zase niekde inde...myslim ze o problem neriesi...aj tak by mal slaby signal..to by si ten router musel dat za chrbet
Napísať odpoveď