PCIe
PCIe
aky je rozdiel v rýchlosti PCIe 4x a PCIe 16x myslim tim, ze teraz mam zaklad.dosku s PCIe 16x na ktorej je mozne nastavit max. rychlost PCIe 4x (je do doska ASUS P4V800D-X je tam aj slot AGP8x) a mam v nej grafu PCIe 16x(ASUS EN7300GT) pridem o vela vykonu?
Už so to tu písal. Ten násobok znamená počet používaných lanes (neviem, ako sa to prekladá do slovenčiny). Pri PCIe 1.1 sa cez každú lane prenášajú dáta rýchlostou 250MB/s. Ak je tam slot pre x16, tak by sa malo používať všetkých 16 slotov (a teda neviem, aký význam by malo znižovať "rýchlosť" iba na x4).
no ja viem a co si myslis o tom vykone kolko som stratovy?chrono napísal:Už so to tu písal. Ten násobok znamená počet používaných lanes (neviem, ako sa to prekladá do slovenčiny). Pri PCIe 1.1 sa cez každú lane prenášajú dáta rýchlostou 250MB/s. Ak je tam slot pre x16, tak by sa malo používať všetkých 16 slotov (a teda neviem, aký význam by malo znižovať "rýchlosť" iba na x4).
jj presne takprask napísal:no toto su prave tie dosky co maju AGP aj PCIe a preto nemoze mat plny pocet pcie liniek lebo tolko uz chipset nema
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zalezi na konkretnej grafickej karte, reps. modele. Pri mainstreame je jedno ci bezi ako 8 alebo 16, rozdiel vo vykone je v ramci chyby merania. V pripade vyssieho mainstreamu a highendu uz sa da hovorit o nejakom rozdiele, ale stale je to radovo do 10%. Myslim, ze tento clanok je presne to co hladas PCI Express Scaling Analysispatro16 napísal:no ja viem a co si myslis o tom vykone kolko som stratovy?
ten clanok je dobry, ibaze ta anglictina mi robi trochu problem kedze sa ucim od zakladnej nemcinu, nenaslo by sa nieco v slovencine alebo v nemcine?t0m4s3 napísal:Zalezi na konkretnej grafickej karte, reps. modele. Pri mainstreame je jedno ci bezi ako 8 alebo 16, rozdiel vo vykone je v ramci chyby merania. V pripade vyssieho mainstreamu a highendu uz sa da hovorit o nejakom rozdiele, ale stale je to radovo do 10%. Myslim, ze tento clanok je presne to co hladas PCI Express Scaling Analysis