PCIe

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

PCIe

Príspevok od používateľa patro16 »

aky je rozdiel v rýchlosti PCIe 4x a PCIe 16x myslim tim, ze teraz mam zaklad.dosku s PCIe 16x na ktorej je mozne nastavit max. rychlost PCIe 4x (je do doska ASUS P4V800D-X je tam aj slot AGP8x) a mam v nej grafu PCIe 16x(ASUS EN7300GT) pridem o vela vykonu?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

pcie 16x ma priepustnost 8GB pokial sa nemylim
a pcie 4x ma "iba" 2GB
co sa tyka tvojej karty tak pochybujem ze by si o nejaky vykon prisiel. to by bolo citit asi az pri kartach vyssej rady.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Už so to tu písal. Ten násobok znamená počet používaných lanes (neviem, ako sa to prekladá do slovenčiny). Pri PCIe 1.1 sa cez každú lane prenášajú dáta rýchlostou 250MB/s. Ak je tam slot pre x16, tak by sa malo používať všetkých 16 slotov (a teda neviem, aký význam by malo znižovať "rýchlosť" iba na x4).
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no toto su prave tie dosky co maju AGP aj PCIe a preto nemoze mat plny pocet pcie liniek lebo tolko uz chipset nema
patro16
Light Professional
Light Professional

chrono napísal:Už so to tu písal. Ten násobok znamená počet používaných lanes (neviem, ako sa to prekladá do slovenčiny). Pri PCIe 1.1 sa cez každú lane prenášajú dáta rýchlostou 250MB/s. Ak je tam slot pre x16, tak by sa malo používať všetkých 16 slotov (a teda neviem, aký význam by malo znižovať "rýchlosť" iba na x4).
no ja viem a co si myslis o tom vykone kolko som stratovy?
prask napísal:no toto su prave tie dosky co maju AGP aj PCIe a preto nemoze mat plny pocet pcie liniek lebo tolko uz chipset nema
jj presne tak
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

patro16 napísal:no ja viem a co si myslis o tom vykone kolko som stratovy?
Zalezi na konkretnej grafickej karte, reps. modele. Pri mainstreame je jedno ci bezi ako 8 alebo 16, rozdiel vo vykone je v ramci chyby merania. V pripade vyssieho mainstreamu a highendu uz sa da hovorit o nejakom rozdiele, ale stale je to radovo do 10%. Myslim, ze tento clanok je presne to co hladas PCI Express Scaling Analysis
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ked tam mas ASUS EN7300GT tak neprides o ziadny vykon... to nie je ani mainstream :)
patro16
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Zalezi na konkretnej grafickej karte, reps. modele. Pri mainstreame je jedno ci bezi ako 8 alebo 16, rozdiel vo vykone je v ramci chyby merania. V pripade vyssieho mainstreamu a highendu uz sa da hovorit o nejakom rozdiele, ale stale je to radovo do 10%. Myslim, ze tento clanok je presne to co hladas PCI Express Scaling Analysis
ten clanok je dobry, ibaze ta anglictina mi robi trochu problem kedze sa ucim od zakladnej nemcinu, nenaslo by sa nieco v slovencine alebo v nemcine?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

O tom dost pochybujem, ale pre teba su podstatne skor grafy, z toho sa da vycitat dost na to aby si clovek spravil nazor :-)
Napísať odpoveď