Takze takto...
Nokia 6288:
+velky QVGA display
+2Mpx fotak bez autofocusu s led diodou
+pomerne dobra klavesnica
+3G
+512 MB karta v baleni
+prislusenstvo v baleni
-horsia konstrukcia
-okukany Nokiacky design
-graficke prostredie
-radio bez RDS
-video sa neda pretacat
-adresar zobere len 500 kontaktov
-fotak nema autofocus
-je to na par malichernych zmien phone zhodny zo starsou Nokiou 6280!!!
Moj nazor:Podla mna nema najlepsi softver, myslim tym nie az tak priehladne menu a nema ho az tak prepracovane ako SE.Najvacsou vyhodou je 3G a velky display.Design...kazdeho osobny nazor, ale mne sa az tak velmi nepaci.Blbee je aj ta konstrukcia a najvacsou nevyhodou je to ze je na par somarin uplne rovnaky ako N6280, ktory ma uz nejaky ten vek, preto sa 6288 neda nazvat plnohodnotny nastupca, ale je to skor marketingovy tah
Budem strucnejsi:
SE K530i:+3G + novsi dizajn inak skoro uplne zhodny s SE K610i cize aj horsi display 176*220
SE K550i:+Cyber-Shot mobil s dobrym 2MPx fotakom, s autofocusom,diodov a krytkov + novsi dizajn - mozno troska horsia klavesnica, inak skoro zhodny s SE K610i, display 176*220
Moj nazor:Oba su to dobre fony, najvacsiou nevyhodou su horsie displaye, ale sa daju porovnavat s N6280 a SE W580i...K530i ma 3G a K550i zase lespi fotak(najlepsi zo vsetkych spomenutych telefonov)
SE W580i:
+pekny moderny design
+jemny a kvalitny QVGA display
+kvalitny hudobny prehravac
+dodavne kvalitne sluchadla HPM-70 typ in-ear
+sportove funkcie
+512 MB karta v baleni
+bohate prislusenstvo v baleni
+radio s RDS
+svetelne efekty
+kvalitne prepracovane prostredie
-trosku horsia konstrukcia
-mensi display
-3G
-niekedy pomalsie reakcie
-fotak bez autofocusu a diody
-pomalsie pisanie sprav
Moj nazor:Pekny dizajn, aj ked nie velky, ale jemny.Kvalitny prehravac a hlavne sluchadla(v podstate najlepsie na trhu urcene pre mobily).Walkmanovske prostredie,v pohode fotak.Horsia konstrukcia, ale nie je to tragedia,chyba 3G a dioda pri fotaku
VERDIKT:Mojou volbou by bol asi SE W580i, lebo sonyericson ponuka vyborne funkcie na prehravnie a ma v podstate vsetky funkcie moderneho mobilu a je aj podla mojho nazoru aj pekny.Nokia 6288 je skor pre konzervativnejsich uzivatelov, je to vynikajuci mobil, ale ma uz svoje "roky".SE K530i a K550i su dobre , ale maju hosrie displaye...Takze pre mna W580i
p.s.:musis si urcit prioritu ci chces mobil na hudbu, styl, na dobre fotky, alebo na klasicke pouzivanie...