Problem s mailom - chybova hlaska

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Problem s mailom - chybova hlaska

Príspevok od používateľa brm »

Chcel by som sa lamácky opýtať niekoho skúsenejšieho, čo znamená nasledujúca chyba:

Kód: Vybrať všetko

<znamehomail@znameho_domena.sk>: host mail.kbc.sk[84.245.82.4] said: 554
    <znamehomail@znameho_domena.sk>: Relay access denied (in reply to RCPT TO command)

Reporting-MTA: dns; mrwolf.websupport.sk
X-Postfix-Queue-ID: 43B75C08A494
X-Postfix-Sender: rfc822; [email protected]
Arrival-Date: Mon, 17 Sep 2007 16:16:56 +0200 (CEST)

Final-Recipient: rfc822; znamehomail@znameho_domena.sk
Original-Recipient: rfc822;znamehomail@znameho_domena.sk
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mail.kbc.sk
Diagnostic-Code: smtp; 554 <znamehomail@znameho_domena.sk>: Relay access denied
Vec sa má takto. Známy si cez spoločnosť IOL/KBC objednal email so svojou vlastnou doménou. Skúšali sme to spojazdniť, nahodiť do Outlooku cez POP3. Prihlásilo všetko, test prebehol, akurát nebola doručená testovacia správa. Skúšal som odoslať email, prešiel. Skúsil som zo svojho emailu zaslať, neprešiel a miesto toho došla vyššia hláška.

Skúsil som sa nahodiť cez webmail, odoslal som stade email a došiel s hlavičkou [email protected]. Skúsil som odpovedať a email prišiel aj do schránky.

Správne z tohto dedukujem, že chyba ja na strane poskytovateľa emailu? Pravdepodobne "nespojil" známeho doménu s jeho emailovou schránkou. Okrem tejto schránky mu zriadili ešte ďalšie dve, ale bez problémov funguje iba jedna. Resp. v čom môže byť chyba, čo mám presne v IOL/KBC povedať? ;)

Vďaka.. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Error 554 je tusim ten, ze SMTP server ma nastavene overovanie. Neviem teraz presne, ci je potrebne nastavit overenie klienta, cize pouzit meno a heslo na pripojenie (zrejme rovnake ako v pripade POP3) alebo treba pouzit toto overenie a zaroven SSL/TSL pripojenie. Ak sa nemylim, tak SSL/TSL pre SMTP bezi na porte 995. Myslim, ze by to malo pomoct.
brm
Darca
Darca

No neviem.. ale má súvis SMTP server s tým, že niekomu nechodia emaily do schránky??? Upozorňujem, že nepríde email, ktorý je napísaný v tvare [email protected], ale v tvare [email protected] už príde. Veď SMTP je na odosielanie. Nie? Odosielať z tej schránky ide.. ale nejde prijímať. :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

SMTP sluzi na odosielanie srav..hladal by som chybu v POP3
brm
Darca
Darca

No asi som tým mojím vysvetľovaním celé domotal. :)

Oki, tak skúsime inak:

Chcem odoslať email známemu.. dal mi adresu [email protected] Skúsil som odoslať, ale vrátila sa mi vyššie spomínaná chybová hláška.
Skúsim však odoslať email na adresu [email protected] a email prejde.

Prečo nechce prejsť email [email protected] ???

Podotýkam, že táto chyba sa vyskytuje, ak to pošlem zo svojej domény, ak to pošlem z mailu na zoznam.sk, z mailu na gmail.com........

Ak mi on pošle email zo svojej schránky, píše mi akoby mi poslal z emailu [email protected]

Má ešte jeden email [email protected] a na ten email keď odošlem, tak prejde email aj jedným smerom aj druhým smerom.
brm
Darca
Darca

Chyba bola predsa u IOL. Vyriešené.. ;) Bál som sa, že to bude horšie..
Napísať odpoveď