Tmavý monitor

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Diestro
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Tmavý monitor

Príspevok od používateľa Diestro »

Mam stary CRT monitor a den co den je tmavsia obrazovka. Nepomohla ani gama korekcia, tu mam skoro uz naplno a stale je to tmave. Viem, je to stara sunka, mal by som kupit novy, ale chcel by som vediet ci ste sa stym uz stretli a ci sa to da za rozumny peniaz opravit :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Neopravuj preboha, mysli na svoje oci :?
Fakt, normalne LCD, takych 17'' uz dnes dostanes za celkom priatelny peniaz a ver tomu ze zmenu pocitis a CRT sa ti zhnusi. Skus porozmyslat :arrow:
http://www.alza.sk/18843220/17-lcd.htm
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

Viem ze CRT-cko neni dobre, kazi oci a tak... Ale proste nemam zrovna 5 litrov navyse na nove LCD :?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Diestro napísal:Viem ze CRT-cko neni dobre, kazi oci a tak... Ale proste nemam zrovna 5 litrov navyse na nove LCD :?
ten monitor mas uz vypaleny, uz mu nic nepomoze, radsej popros jeziska za chvilku su tu vianoce
a mysli na svoje oci, lebo okuliare ta nasledne budu stat viac ako nove lcd
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Diestro napísal:Viem ze CRT-cko neni dobre, kazi oci a tak... Ale proste nemam zrovna 5 litrov navyse na nove LCD :?
Tak kup zpodruky alebo co, tie peniaze nedavas na to aby si mal vacsi pozitok (aj ked to tak urcite bude) ale na to aby si mal ako tak ostry zrak.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

LCD ma oproti CRT take pevne nerozmazane farby mojim laickym pohladom.Ale LCD mi uplne viac sekne.Mam ho na notebooku a spokojnost
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pozor ludia, zato ze LCD monitor neblika tak ze vase oci vyhrali... :!:

a k teme: to neopravys, ten monitor uz ide do dochodku...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Dieg0 napísal:LCD ma oproti CRT take pevne nerozmazane farby mojim laickym pohladom
mno newiem
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Existuje jeden sposob opravy :) .Na transformator na vysoke napatie,treba privinut par zavitov.Tym sa ti vrati jas.Avsak riesenie to nie je nejak dlhodobe-mozno rok :roll:.Ak sa vyznas do elektroniky,no problem.Ak nie,tak kasli na to-zvykne tam byt az 16 000V a to dokaze pekne popalit :twisted: :idea:
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no ak niesi elektrikar tak sa do toho moc nehrab lebo to VN-trafo(vysoko napätove trafo) dava 24KV :!: (kilovoltov) poväcsine(niektore aj tych 16KV :!: ako bolo spominane vyssie)viem ocom hovorim otec je elektrikar ten sa do takych veci rozumie a volaco som sa priucil aj ja , este sa ho skusim spytat ze cim to moze byt
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Nemusis privijat zavity, priamo na VN trafe byvaju dva potenciometre. oznacene FOCUS a SCREEN. focus je ostrenie, a screen je jas. Jas sa pridat da, ale ked pridavas moc, je rozmazany obraz. ak niesi elektrikar, tak sa do toho nepustaj. moyem ti predat moju 17" CRT, je to relisys, ako novy, pouzivany rok, teraz mi tu len stoji a zavadzia. mam ntb...
Jo, a 16kV mali ciernobiele telky a monitory, farebne maju podla uhlopriecky, od cca 20 do 30kV. U farebnej obrazovky sa totiz elektrony z elektronoveho luca navzajom odpudzuju, a tym by sme mali rozmazanejsi obraz.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

pozor nie každé crt je zlé napr taký čo aj viem LG 720p FLATRON hm je plochý ostrý obraz no a pekne ide ale neviem načo je funkcia moiré v menu ale je dobrý :D a pokial ide o ten čo má on tak nie je v každom monitore lampa čo rozssvetluje obraz žeby tá išla preč asi ??
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Ta lampa o ktorej hovoris je CCFL vybojka, ktora sa nachadza iba v LCD monitoroch. u CRT sa rozsvedcuju body pomocou dopadu elektronov na luminofor.
Napísať odpoveď